| Vítr z hor | 100046 |
|
|
25.7.2025 18:23:26
Oni ti lékaři to taky nemají jednoduché. Část klientů si homeopatika žádá, část je odmítá. Pediatr se snaží být zadobře se všemi. Známá z pediatrie se chová hrozně zvláštně, když se začne mluvit o homeopatikách. Tak trochu ztuhne a čeká, co vypadne z lidí kolem. V ordinaci má většinou 1 matku = 1 názor. Když si matka homeopatika žádá, tak je dostane - a je klid. Když nežádá, nenabízejí - a je klid.
No ale když nás bylo víc - příznivci i odpůrci, tak se prostě přikrčila, počkala, až se to přežene - a pak jen podotkla, že ohledně homeopatik musejí být hrozně opatrní (slovně, aby jako v ordinaci něco neplácli, neboť lidi jsou hákliví). |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 17:37:16
"někdo prokazatelně má výsledky
za pár desetikorun" To je právě otázka, jestli je to placebo efekt nebo ještě jiný efekt. Mně by ten placebo stačil, účel světí prostředky, ale zatím se mi nikdy nedostavil ![]() Asi jsem průhledná, že mám pochybnosti, a pak to na mě nefunguje ![]() |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 17:34:40
Čumčo, cítím se naštvaně, protože už druhý den nic kloudného neudělám, a to jsem zrovna měla takové světlejší období
To je život ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.7.2025 16:37:30
rozumím, Rose, a myslím si totéž, pustila jsem na sebe jen tcm lékaře s dlouhodoletou praxí a dalšího lékaře, který akupunkturu/homeopatii/klasickou medicínu dělá celý život
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.7.2025 16:35:50
je to zajímavé, akupunktura, homeopatika, biorezonance
není to přístup pro každého, ale někdo prokazatelně má výsledky ![]() za pár desetikorun ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.7.2025 16:33:09
myslím si totéž, na akutní věci homeopatika nejsou
ale říkala mi kamarádka-dětská sestra, že třeba u očních zánětů u novorozeňat fungují velmi dobře - až se sama kamarádka spolu s doktorkou trochu zlobily , nicméně, prý ty kapičky prostě fungují![]() je to zvláštní ![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.7.2025 16:30:48
ty kortikoidy mě napadly, a udělat si domácí crp kvůli případným atb (já ho doma vždycky mám pro všechny případy) - jet k lékaři byla dobrá volba
![]() a jak se cítíš? |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
25.7.2025 16:25:55
ohledně akupunktury si neodpustím - je to něco, co může být velmi, velmi účinné... zvláště pokud to provádí někdo, kdo to opravdu neumí a zapichuje vám jehličky podél páteře - je to skvělý způsob jak vyřadit někomu třeba ruku z provozu na několik týdnů
jako bonus se dostaví nejprve pekelná bolest (může skončit blahodárnou mdlobou, což je zřejmě teprve okamžik, kdy s akupunkturou přestat), během pár hodin totální nehybnost paže, no a pak super rehabilitace, několikrát týdně a elektroléčba... vřele doporučuji jakožto adrenalinový zážitek (vyzkoušeno na vlastní kůži ) |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 16:19:06
Když už jsem se k té homeopatii tak náhodně dostala, prostudovala jsem si aktuální informace, jak se k věci staví WHO, co se v poslední době zkoumalo a zjistilo... Jednoznačné mi to nepřipadá, i když velká část vědecké obce to asi jendoznačně vidí (žádné spolehlivě prokazatelné účinky).
Zajímavé je, že část lékařů to akceptuje, používá a prosazuje, podobně jako akupunkturu, o níž též dosud nevím, co si mám myslet (spíše nevěřím, mně osobně pomohla jen od peněz, od potíží ne, ale spousta lidí na ni nedá dopustit a praktikují ji běžně západní lékaři, tak nevím). Je to lehce matoucí. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 15:39:17
Konzistentně iracionální
![]() |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.