| babi_ | 48341 |
|
|
25.7.2025 15:18:50
Mně to přijde jako poměrně konzistentní přístup - vakcínám nevěří, tak na ty se peníze dávat nemají, homeopatikům věří, ty za ty prachy stojí.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 14:43:12
"antivax zuří, že firmy, které vynakládají obrovské peníze na výzkum, vydělávají na vakcínách. Ale klidně si koupí homeopatika za nesmyslnou částku"
Jo, to je zajímavé. Ale podle mě to souvisí prostě s univerzálním odporem vůči všemu oficiálnímu a tendencí k alternativám. O peníze jako takové asi nejde. |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 14:39:33
"Doufám, že ti homeopatika nenabídli v této situaci v lékárně…"
Právě, že nabídli, tak je muž vzal. Mě by to vůbec nenapadlo, jak už jsem psala, nemám na ně vlastně názor a šly dosud mimo mě. Zkušenost je každopádně taková, že na silnou reakci na žihadlo nefungují ![]() |
| babi_ | 48341 |
|
|
25.7.2025 14:15:56
Ropucho, tož ať to brzo zabere.
|
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
25.7.2025 14:10:38
Čumčo, děkuji za optání, mám kortikoidy a antibiotika a doufám, že budou fungovat.
|
| Čumča. | 160024 |
|
|
25.7.2025 9:12:30
Ropu, jak ti je?
|
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
25.7.2025 8:55:30
Ropucho, řešíš akutní zdravotní problém s možnou rychlou progresí, nemůžeš si dovolit ezo-libůstky typu homeopatik.
Sice existuje určitá omezená skupina lidí, která pozitivně reaguje na placebo, ale tohle fakt není chvíle na pokusy podobného druhu. Doufám, že ti homeopatika nenabídli v této situaci v lékárně… Žaludek si můžeš zkazit i příjemnějším způsobem. Homeopatika nefungují, což bylo opakovaně prokázáno. Kromě skupiny pozitivně reagující na placebo a lidí, kteří úpěnlivě věří na “něco mezi nebem a zemí” či paměť vody, dezinfo scény a majitelů továren na homeopatika jsou zcela bez významu. Je zajímavé se podívat na vývoj obratu firmy Boiron v různých zemích. Celkově klesá, ale v zemích, kde je velký rozmach dezinfo scény, stoupá ![]() Mimochodem mi není jasná jedna věc: antivax zuří, že firmy, které vynakládají obrovské peníze na výzkum, vydělávají na vakcínách. Ale klidně si koupí homeopatika za nesmyslnou částku, i když výzkum není třeba a ve výsledku platí raketu pouze za plnidla s halířovými náklady…. |
| breburda71 | 89004 |
|
|
24.7.2025 22:28:04
Ropu, to me mrzi..Ja jsem v cervnu mela atb a predtim jsem uzivala i Ibalgin, zrejme moje telo je tim rozhozeny natolik, ze se mi po par stipnutich od komara nebo ceho rozjela koprivka jak hrom..
Nikdy jsem takovy reakce nemela, tak taky koukam.. Hodne chladit, antihistaminy a kdyby nepomohlo, tak k doktorovi... |
| Ropucha + 2 | 120300 |
|
|
24.7.2025 22:11:11
Stáňo, mám antihistaminikum i antialergikum, oboje na sennou rýmu.
Tvaroh nemám. Podle dostupných popisů a fotografií beru v úvahu variantu infekce, tímto děkuji Okolíkovi ještě jednou za nasměrování. |
| Stará husa | 154854 |
|
24.7.2025 22:09:17
Jsem taky medicínský laik, ale když si přečtu ty principy, na kterých je homeopatická léčba založena, tak je mi jasné, že je to podvod. Už jen ten základní princip, že podobné se léčí podobným. To mi přijde naprosto nevědecké. Chápu, že třeba v bylinkàch jsou léčivé látky, u kterých je prokázáno, že jsou účinné, takže bylinky uznávám ( i když tam je těžké určit dávkování, protože každá ta jednotlivá rostlinka má těch účinných látek různě). A za další, ty "léčivé" látky jsou pak rozředěné natolik, že v tom roztoku není ani jedna molekula těch látek. Takže jak mohou účinkovat, když tam účinná látka není? Na to nepotřebuju medicínské znalosti, abych poznala, že to je hloupost.
Jinak otoky po včelím bodnutí mívám taky celkem značné, ale nejsem alergická, takže to léčím, jak už zde bylo několikrát řečeno - fenistil, cibule, ocet, chladit. Jestli ti otok neklesne do zítřka, tak bych s tím možná raději zašla k doktorovi. |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.