| Vítr z hor | 100046 |
|
|
19.6.2025 15:42:49
Když nehynou kytky, hynou květináři
![]() P.S.: Hodně kytek jsem zachránila hašišáckými hnojivy z growshopu, oni je mají hodně dobrá... |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.6.2025 13:13:31
jo, oživovací příbuzenstvo, které vyčaruje z polochcíplíka vitálníka, bych potřebovala taky
![]() jestli ti krásně prosperují citrusy, pořiď si domů kočku, nám chvíli před letněním konečně došlo, proč ta mandarinka chřadne, a vedle ní limeta je ok - naše kočička se rozhodla, že pracně odhrne kačírek, kterým je pokrytá půda v květináči, a sama ho zavlaží i pohnojí (je to přeci samozavlažovací květináč, ne?), myslela jsem, že ji zabiju, už jsem mandarinku nezachránila![]() |
| neznámá | 91073 |
|
19.6.2025 13:09:02
![]() |
| neznámá | 91073 |
|
19.6.2025 13:07:39
To je přesné.
![]() Zahrada a přenosné kytky mi jdou, třeba citrusy mám krásné a hojně plodící, ale nemám ani muškáty v truhllíku, ty také zaručeně chcípnou. Dřív jsem polochcíplé kytky nosila k babičce, která je dala dohromady a vrátila mi je v perfektním stavu a u mě zase po čase chcíply. ![]() Mě chcípnou i bylinky do polivky na terase, také je musím obměňovat. ![]() |
| Rodinová | 140078 |
|
|
19.6.2025 13:02:46
To je ten roztomilej kreslenej vtipek, chlapik si kupuje pokojovku a rika "TY jses krasna, pojd umrit ke mne domu" (teda You are so beautiful, do you want to die in my house?")
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.6.2025 12:59:26
neznámá, posledně tu někdo psal skvělou věc, strašně mě to rozesmálo: "když dostanu kytku, zvažuji, kampak já ji umístím k zahubení"
![]() |
| Čumča. | 160024 |
|
|
19.6.2025 12:56:31
čajko, nesmíš je přelít přes rysku (je tam červený plováček), hlavně na začátku, když rostliny nejsou prokořeněné ke knotům, potom už to funguje velmi dobře a jde i bez obav odjet na dovolenou...
já jsem všechny pokojovky dala ven letnit a zasázela je podle nároků na půdu (kyselejší/neutrální-zásaditější) k sobě do těch Berberisů (mám ráda kombinace drobnolistá rostlinka, červená popínavá, větší tmavší listy atd. k sobě), první měsíc je zalévala jen vrchem, lehce zamulčovala kůrovým mulčem (ty kyselomilnější), teď prokořenily ke knotům a už zalévám na vysokou rysku jo, taky jsem tam přidala hydrogel, moc se mi to nelíbí kvůli ekologii, ale potřebuju občas být x dní pryč a úkolovat děti, aby něco zalily, to je peklo, buď to uschne, nebo mi tu rostlinu převychovávají na leknín ![]() |
| neznámá | 91073 |
|
19.6.2025 12:53:44
Já mám základ hladkých bílých keramických květináčů, které kupuji v různých hobbymarketech a doplňuji je barevnými dle v kusu, nálady a roční doby. Poslední dobou jsem kupodivu pár hezkých nakoupila za pár korun v Pepcu.
Ale pořád držím většinu bílých a hladkých. ALe já jsem vrah pokojovek, už jsem se je naučila brát jako spotřební zboží a dekoraci, pokud kytka projeví nějakou nemoc a není hezká, tak ji bez rozpaku vyhodím a koupím novou kytku, takže těch květináčů nepotřebuji hodně. |
| čajka | 142112 |
|
19.6.2025 12:48:44
Čumčo a Pole, když doporučujete samozalévací, fakt v tom nejsou kytky moc podmáčené? Já používám samozalévací truhlíky ven na letničky, voda tam nestojí pořád, občas zemina trochu proschne, funguje to dobře. Ale domů bych se bála, ty pokojovky, co jsou mimo slunce, přece nemůžou mít takovou spotřebu vody, ne?
|
| čajka | 142112 |
|
19.6.2025 12:46:09
Půlko, díky, kouknu do řetězců. Původně jsem si říkala, že bych se podívala i na Temu, ale to je asi moc velký risk...
|
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.