| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Květiny a zahrada

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 18562  [Dalších 18532 >>]
čajka 142112
19.6.2025 12:45:05
Susu, díky, to mě nenapadlo, že všechno stejné bude vlastně až fádní...
Inka ..|-.|-.-|.- 141843
19.6.2025 12:32:44
Mám květináče ozdobené ubrouskovou metodou. Je to hezké, ladí to a když to oleze, udělá mi maminka nový.
Čumča. 160024
19.6.2025 9:18:50
čajko, já jsem od keramických obalů na květináče úplně upustila, protože dřív nebo později jsem v nich kytku přelila, málokterá ustojí to, že stojí ve vodě a ono se to v těchto obalech prostě dřív nebo později stane~d~

takže je to blbé, ale vsadila jsem na plast, na samozavlažovací truhlíky a květináče od Plastia, např. typ Berberis, mají i provedení taupe. Mám i ty obrovské, 55cm v průměru, teď zrovna jsou ve výprodeji, jak je po sezóně přesazování.

Výhodou je, že jsou v barvě, kterou jsou ošetřena naše eurookna a parapety, takže to ladí.
Tatramelka+3 66284
19.6.2025 9:00:09
Ahoj,

v prvním bydlení jsem měla obaly na květináče krásně sladěné a nemálo jsem do toho investovala, ale já miluji živé rostliny a pořád dokupuji nové a různě je přemísťuji a také my, jako rodina jsme se hodně přemisťovlali. Časem se mi obaly omlátily, rozbily, ztratili a stejné už dneska ani neseženu. Asi před 5 lety jsem najela na čistý terakot. Mistička, květináč a nějak se mi to teď už roky líbí víc než ty obaly. Přijde mi, že většina květin s tou cihlovou barvou tak hezky kontrastuje, a také bych řekla, že to květinám více svědčí. Každou novou kytku, kterou si domů přinesu si přesadím, aby byly všechny stejné.
Jen v kuchyni na lince mívám různé byliny a na ty mám bílé a červené obaly a ty měním dle nálady a rozpoložení.
Půlka psa 24064
19.6.2025 7:29:27
Stejné květináče máme z Hornbachu nebo možná z Bauhausu. Mají tam sady identických keramických obalů na květináč v mnoha velikostech. Jen na úplně ty největší palmy od zěměn až ke stropu máme sadu takových prouděných košů z JYSKu, protože ty keremické už v těchto velikostech nejsou. No a na orchideje máme zase sadu skleněných z Tesca. Orchideje potřebují svítit na kořeny, a tak je keramika nevhodná. Nemáme je tím pádem úplně jednotné, ale vejdeme se do tří druhů na desítky rostlin v celém domě.
susu. 129001
19.6.2025 7:08:37
Za mě neřešitelný problém.
Snažila jsem se o jednotné květináče od začátku svého samostatného bydlení. Po cca 30 letech je v tom totální chaos.
Jednak kytky u mě přežívají, hm, některé mám i těch 30 let a , mrchy, jsou pořád větší. Takže hezky sladěné kyětináčky pořád dokupuju větší a malé se mi hromadí. Od určité velikosti jsem přešla i na plastové, protože keramické jsou prostě pitomě těžké a blbě se s nimi pracuje - doplnění hlíny, přesazení, přesun kytky,...
Jednak květináče, hodně stejné, ve větším množství vypadají, podle mě, trochu fádně.
Každý květináč se časem ochodí, odře, oťukne, zanese vodním kamenem,....
A z času na čas kytku v květináči dostanu a samozřejmě dárce o mé snaze o konkrétní barvu květináčů nic neví, tak dostanu květináč zelený, růžový, plechový, proutěný,.......

Snažím se aspoň, aby v jednom prostoru byly květináče podobné, případný darovaný barevný už neřeším, než kytky z něj vyroste, a na zbytek jsem rezignovala.~x~
Pole levandulové 23006
18.6.2025 23:11:41
čajko, až do zmínky o ceně bych ti doporučila Lechuzu, která je skvělá, ale cenově se ti to asi nebude líbit. Každopádně kdybys chtěla něco trvanlivého, v čem ti kytky krásně porostou, bude se jim dařit a nebudeš je muset často zalévat, jdi se na to podívat do Hornbachu. Mají mnoho druhů a řad, ale princip je stejný. Dají se použít jak doma, tak venku a jsou to jediné květináče, ve kterých mi kytky přežívají bez úhony venku na západní straně. Pro použití v interiéru se dole ponechává šrobovací čudlík, pro venkovní se vyndavá, aby mohla dotékat přebytečná dešťovka.
Ropucha + 2 120300
18.6.2025 21:22:42
Vychytané tipy asi nemám, ale mám hromadu obalů, protože se mi moc líbí a při návštěvě zahradního centra se vždy nechám nalákat a nějaké koupím.
Líbí se mi nejvíce jak píšeš, bílé nebo všelijaké světlé krémové odstíny, hladké nebo nějak decentně tvarované.
Ale mám i sezónní barvy, na jaro růžovou, zelenou... a na vánoční sezónu nějaké červené a zlaté. Různé velikosti.
A jelikož vůbec nejsem zdatný pěstitel, obaly se mi hromadí a zdaleka nejsou všechny obsazené, protože květiny průběžně hynou.
Alespoň mám jistotu, že když náhodou dostanu rostlinu (nebo se utrhnu a zakoupím si nějakou), najde se na ni obal :-)
čajka 142112
18.6.2025 16:06:50
Začínáme mít doma čím dál víc pokojovek a chtěla bych nějak sladit květináče. Chtěla bych, aby to mělo jeden styl, nejlépe bílé / odražená bílá / tapue, ne moc lesklé a ne moc hranaté. Kytky jsou různé, menší i větší, tak aby jeden typ květináče byl ve všech možných velikostech. A nevím si taky moc rady prakticky - podmisky jsou fajn, že je přehled o zalívání, celokvětináče (obaly) jsou zas hezčí. A taky aby to nestálo majlant. Jak to máte vy? Máte nějaké vychytané tipy?
Čumča. 160024
30.5.2025 14:30:13
Rodinová, já bych se zmlazovacího řezu nebála, spíš je problém, že je na něj teď už o dva měsíce pozdě, teď je po odkvětu čas na údržbový řez...

kdykoli jsem s nějakou dřevinou ztratila trpělivost a dala jí ohromný zmlazovák, byl na ni potom pohled smutný (i já jsem si potom říkala, že jsem řádila moc, tohle ji zabije~7~), ale nakonec se objevila nová rašící očka a během roku získala dřevina super tvar, nevyholený odspodu, kompaktní atd. Připravila jsem se o rok či dva roky o bohaté kvetení, ale výsledek stál za to.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 18562  [Dalších 18532 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.