Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Vítr z hor | 100046 |
25.5.2018 14:25:27
Vyléčit se samozřejmě museli všichni, ale nikdo nic nehlásil. My jsme si to s rodiči řekli až další rok – někdo se zmínil, co že to měli loni za morovou nákazu a překvapeně se přidalo i pár dalších. Některým rodinám se to táhlo od podzimu až skoro do léta. Člověk pořád věří, že to přejde, vždyť je to jen kašel... Některé rodinné příslušníky prý ani nevyšetřovali, protože je to drahé a trvá to dlouho, jen všem se stejnými příznaky nasadili stejnou léčbu. Ostatně tak to udělala i pediatra u dcery – řekla, že určitě má to samé, a že nebude čekat 14 dní na výsledky, že ji bude léčit, jako by to měla. Ze všech postižených jsem byla nejdůkladněji prověřena já (poslali mě i na černý kašel a TBC, protože se to dr. zdálo pravděpodobnější než Mycoplasma). U pár dětí se pak po vyléčení ještě objevila bolest kyčle, u dcery také, takže jsme ještě frčeli do Motola s podezřením na morbus perthes (bolelo ji to tak, že ve školce nakreslila sama sebe, udělala puntík na kyčel a napsala k tomu "boleníčko").
Abych si furt nestěžovala – Mycoplasma je vlastně výhra v loterii – ve srovnání třeba s chlamydiemi nebo s TBC Takže teď jsou vždy rodiče varováni a upozorněni, aby kašel nepodceňovali. |
Lada2 | 130679 |
25.5.2018 13:55:49
U nás je na plicním čekačka přes 3 měsíce .
|
Ivka3 | 115865 |
25.5.2018 10:37:26
Nerozumím tomu, proč je kašel tak podceňován
|
Ivka3 | 115865 |
25.5.2018 10:36:05
Dcera loni obdobně, po mé žádosti na doporučení od učitelky potvrzeny plicní chlamydie, po přeléčení ok, po půl roce opět, naposledy tedy v listopadu. Ted od března zase kašel bez zjevných vedlejší příznaků a po běžném léčení (ACC, bromhexin, stoptussin ) návštěva u dr, Klacid pro podezření z opětovné ataky chlam., ty se tedy nepotvrdily, takže RTG a zjištěn zánět dutin (nijakou zvláštní rýmu neměla). Pokračování v Klacidu + Endromed + Phamycon. Už 3 dny bez kašle. Uf.
|
Janinka a dvě princezny | 132403 |
25.5.2018 10:26:49
ptám se asi blbě, ale znamená to, že se pak museli léčit i ostatní? Tj. když jí něco najdou mám to hlásit ve škole? Nikdo z rodiny potíže nemá.
|
Janinka a dvě princezny | 132403 |
25.5.2018 10:24:22
takže i kdyby se doktorka cukala mám si "vydupat" žádanku na rentgen a plicní
|
Vítr z hor | 100046 |
25.5.2018 10:23:08
Měla jsem totéž, dcera taky. Na ORL jsme byly obě čisté, ale že mě ORL lékařka slyšela kašlat, poslala mě na plicní.
Tam padla diagnóza astma (byť jsem tvrdila, že se to po ATB vždycky zlepší), dostala jsem dýchátko - Ventolin a začala jsem si zvykat na kariéru astmatika. S dýchátkem to bylo mnohem lepší. Stále jsem však otravovala, že mám pocit, že to astma není, až mě poslali na všechna možná vyšetření - za nějakou dobu dr. volala, že mám Mycoplasmu, že to je strašně divný, že to NIKDO nemá. Na RTG se ukázal zápal plic. Konečně jsem dostala správná ATB v řádné dávce a vyřešilo se to. U dcery také. Pak se ukázalo, že totéž mělo ještě dalších několik spolužáků dcery ve školce a také jejich rodiny. Většinou se na to přišlo náhodou, až když se třeba živitel rodiny potácel pár měsíců s kašlem a zápalem plic. |
Arka | 27734 |
25.5.2018 9:42:02
Bez horečky, jen stálé pokašlávání, únava na konci, myslela jsem, že je to z toho kašle, kašlala jsem i v noci. Zjistilo se to vždy až na rentgenu (několikrát oboustranný zápal plic) a pak rozbor krve, aby byla použita správná antibiotika. Jsem asi atyp, ale nechala bych dítě zkontrolovat.
|
Manul | 92740 |
25.5.2018 9:40:34
Omlouvám se za rušení diskuse, ale Arko, prosím, co bylo příčinou tvého kašle, přišlo se na něco? Mě takto právě totálně vyřídila letošní zima, snad se konečně teď dávám dohromady (po 3 antibiotikách během půl roku). Díky.
|
V.T. | 34959 |
25.5.2018 9:22:00
Takto to měl syn před dvěma roky. Stálý, ale "nicmoc" kašel po nachlazení. Na plicním řekli, že to je slabé astma. Dostal dejchátko, jen jednou večer. Po půl roce byl klid. Teď zase začal pokašlávat (možná to způsobilo štěně v domě), jdeme k dr. příští týden.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.