| 3mari | 35414 |
|
|
16.9.2025 9:08:41
Ráda bych oživila diskusi, protože jsem teď v podobné situaci jako zakladatelka - máme staré auto (rok 2007), které sice ještě jezdí a máme ho rádi
, ale už vyžaduje každou chvíli nějakou opravu, prostě stává se z něho žrout peněz. Na nové nemáme, takže ve hře je, jestli stále udržovat toto staré, nebo pořídit z bazaru třeba o 10 let mladší v lepší kondici. No a teď přichází kámen úrazu - jak poznat (když my se v autech nevyznáme), jestli je v lepší kondici? Dřív jsme měli známého mechanika, který byl jako kamarád ochotný ty auta v bazaru zkontrolovat. Ta možnost už teď není a nikoho jiného podobného neznáme. Tak uvažujeme, že bysme si zaplatili takovou tu placenou službu, kdy můžete pozvat mechanika na prohlídku vybraného bazarového auta a on vám to má všechno zkontrolovat a popsat reálná stav auta (třeba jako je autobezobav). Nemá s tím někdo zkušenosti? Dá se na to spolehnout? Dívali jsme se, že si za tu prohlídku vezmou třeba tři čtyři tisíce, takže zase se asi nedá brát na prohlídku bůhví kolika aut, to by člověk utratil úspory ještě před koupí tak jestli se ty peníze vyplatí.... využil to někdo? |
| sally | 3140 |
|
|
1.4.2025 17:57:54
žiju v USA, přezouvání pneumatik se tady nevede - takže předpokládám, že jsou "celoroční" - jezdíme s nimi všude, do hor nejspíš víc než Evropani, jízdní problém nevidím (ale do hor jezdíme teda se čtyřkolkou)... pojišťovny atd. pneu ale neřeší, takže byrokratické pakárny se nekonají (občas jsou v horách kontroly a nepouštějí auta bez řetězů - ale čtyřkolky můžou právě bez těch řetězů).
Kupujeme Micheliny - osvědčily se nám nejvíc co se týče trvanlivosti - jsou drahé jak prase, ale vydrží dlouho (tj. v důsledku je to levnější, než kupovat levné častěji). |
| Kaliope X | 157897 |
|
28.3.2025 6:14:08
Tak u toho Rakouska bych na to už nespoléhala. Nedávno jsem někde postřehla, že to mění - změní jen na zimní se správnou značkou na pneu. Pamatuji si to, protože čas od času musím do Vídně, tak jsem si svoje pneu kontrolovala.
|
| Anadar | 27930 |
|
|
28.3.2025 6:01:20
Samozřejmě. Člověk se opotí,ale zocelí ho to a hlavně si dá příště majzla.
|
| Fern | 155759 |
|
27.3.2025 18:40:16
Je to super vychytávka, máme my i syn, obě auta jsou tedy luxusní premiové značky, těžká, a velká. Pojištěno u Allianz, není s tím problém - na pneu musí být označeno,že jsou vhodné i pro jízdu v zimě.
Jezdíme na celoročkách v zimě do Alp a nebyl nikdy problém. |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
27.3.2025 12:19:01
záleží na tom, kde s takovým obutím pak hodláš jezdit, jak moc toho najedeš a jakou máš pojišťovnu...
obecně platí, že v létě je to (skoro) jedno, jen se opotřebí o něco rychleji než letní... ale v zimě mají obvykle o něco horší vlastnosti než zimní... některé pojišťovny pak mají tendence krátit pojistné plnění, pokud je i jen náznak možnosti, že na zimních pneu by se nehoda nestala... jsou výhodné v tomhle období, kdy není ani moc horko ani moc mráz, ale třeba na hory v zimě bych na nich nejezdila... tím, že jezdím hodně, i mimo město, bych je nepořizovala... kdybych měla auto na sem tam popojetí po městě, s tím, že když je příliš zima, náledí, hodně sněhu, tak jet nemusím, a zároveň musela složitě řešit uskladnění druhé sady, možná bych je zvažovala... |
| muska22 | 79852 |
|
|
27.3.2025 11:59:01
Uvažuji koupit celoroční pneu. Máte zkušenosti? Doporučili by jste je? Když ano, jakou značku?
|
| Beat | 107867 |
|
|
27.3.2025 11:34:40
Vítr nene
![]() Nemate tam u vas nejakou místní slepotu ![]() |
| Půlka psa | 24064 |
|
|
27.3.2025 11:07:10
![]() |
| Vítr z hor | 100046 |
|
|
27.3.2025 10:51:24
Údržbový kiks. Koupila jsem auto v bazaru, bylo fajn, ale po nějaké době najednou míň svítilo. Odvezla jsem ho do servisu, ať s tím něco udělají, že už s tím v noci nejde pořádně jezdit.
Prohlídli a vrátili s tím, že na nic nepřišli. Za nějakou dobu jsem vzala auto do myčky - a začalo svítit zase normálně. Byly špinavý reflektory ![]() |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.