Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Despi | 158359 |
20.9.2023 17:20:13
Nejhorší je, když má nekdo v rodine pestitele, co mu vyroste vsechno. Má k tomu takový laxní a nevedecky pristup a bohužel se to asi i dar a zkusenost dohromady.
Člověk se nesmí srovnávat s ostatními pestiteli. Jinak má pak mindraky. |
apo-lena | 159305 |
20.9.2023 16:41:24
Jako Pat a Mat si připadám taky. Aspoň to není nuda. Já pěstuji už 6 let to samé, ale zahrada i úroda vypadá pokaždé jinak. Z 8 barev jiřin mi vydržely jen 2, ale jsou krásné a velké. Loni jsem skoro neměla rajčata, letos jsou skvělá, ale papriky měly 2 plody na 8 rostlin.
Bledule jsem sázela už několikrát na různá stanoviště, zatím nikdy ani nevylezly. |
Vranice | 21600 |
20.9.2023 16:33:34
Šalvěj má ráda sluníčko. Po odkvětu sestříhám a v srpnu obroste novými výhony.
|
apo-lena | 159305 |
20.9.2023 16:26:13
Já si bylinky sekám na drobno a mrazím do skleniček se závitem. Komprimuji. Mám tam trvale libeček, petržel, pažitku, koriandr a kopr.
Mátu, šalvěj a meduňku mám radši sušenou. Saturejka, tymián, mateřídouška, rozmarýn mi přezimují obvykle v pohodě. Zahubila jsem opakovaně estragon, tak ten už nepěstuji. Rozmarýn mi jednou zmrzl, MM ho miluje, tak ho mám pro jistotu na více místech na zahradě a malý i ve skleníku. Meduňku a máty pěstuji odděleně, rozrůstají se šíleně. Každá odrůda má svůj malý vyvýšený záhonek. Ještě mám obří yzop a smil. (Utlačují mi levandule.) V kuchyni je nepoužívám, ale hmyz je miluje. Zahradu obvykle stříhám až před jarem, když začínají kvést sněženky. |
Koníček mořský | 156666 |
20.9.2023 15:27:25
Jo jo, já vždycky říkám: "ještě, že nás to neživí". Zahrada má být radost, relax a pohoda, malé soukromé útočiště před vnějším světem. Musí to bavit, nesmí to být stres a galeje. Což teda někdy jsou, ale pšt.
|
TaJ | 81121 |
20.9.2023 14:56:32
Koníčku, jo, je to trochu dobrodružství. Někdy kolem něčeho skáčeš, opečováváš to přesně podle rad a ono to stejně neroste a zajde. No a někdy si to prostě udělám po svém, navzdory všem radám a ono to zrovna funguje. Některým kytkám se třeba u nás prostě nelíbí, i kdybych se rozkrájela a jiné rostou jako blázen bez nějaké větší péče. A pak se ještě někdy navzájem prohodí a to, co fungovalo, už nefunguje. Každý rok je trochu jiný, jeden rok se něčemu daří krásně a něco naopak nejde vůbec a příští rok je to opačně...
|
neznámá | 91073 |
20.9.2023 14:25:40
Já bydlím na Vysočině, té nejhorší a nejchladnější, santolina drží a množí se, chce to sucho, mráz ji nevadí.
|
Koníček mořský | 156666 |
20.9.2023 14:23:14
Santolina mi chcípla hned po první zimě. Takže tu nemám. Mám sice slunečno a sucho celý den, ale zase hodně mrazivo a vlhko v zimě + slunce, takže pro něco extrémní podmínky.
Já se teď vrátila z Itálie a pořád cítila na zahradě Itálii. A ona to osluněná bazalka a oregano. Tak to voní vůkol italských restaurací. V Čechách to bohužel "voní" olejem z friťáku. Ráda ještě čichám šantu a perovskii. A floxy. |
Rodinová | 140078 |
20.9.2023 14:15:21
Ale babi…jednak me to ani nenapadlo a druhak to zdaleka neni takova katastrofa
|
neznámá | 91073 |
20.9.2023 14:12:56
Jo na čichání, tos mi připomněla ještě santolinu, do suchých zídek ideální, dost podivně voní a mě to nutí k ní pořád čichat.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.