| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tipy na nové diskuze

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 10] Názory 1114 z 14 
Monika 123907
10.6.2024 14:14:13
Lyn Ave, ale to, co píšeš, skoro určitě nezpůsobuje škola přeci? To spíš bude synova povaha možná přizpůsobená jeho okolí, takže vliv třeba mohou hrát spolužáci (nebo kámoši z fitka nebo nevím ...). To že někdo je třeba chytrý vůbec nemusí znamenat, že ho zároveň vzdělání nějak extra zajímá, zejména nad rámec splnění školních povinností a nějakých přiměřených známek ... Já mám dvě děti, jedno se ve škole (i mimo školu) zajímá o znalosti a druhé spíš o vztahy s lidmi a dejme tomu i o dobré známky (ideálně získané co nejjednodušeji). Nepovažuji za jednoznačné, že to se zájmem o vzdělání bude jednou v životě spokojenější :-)
Jestli si chceš ověřit, jak na tom dítě je v matematice, tak to nějak udělej, ale z toho, jaké ambice má nebo nemá dítě při hledání brigády nebo, že zatím neví, "co dál", bych školu fakt nevinila. A "jestli mu jinde bude líp" - on nějak dává najevo, že se mu v současné škole nelíbí?
Lyn Ave 160413
10.6.2024 13:31:19
Dělá teď takový hloupější dojem, jako by ho zajímalo jenom jídlo a na druhém místě má tréninky ve fitku. Sice má hezké známky, ale to právě nemusí být moc ukazatel. Když mluví, zní to jednoduše, tak nějak poživačně, požitkářsky, blahosklonně. Nenamáhá se s tím, aby nad něčím přemýšlel. Teď se rozhodl jít na brigádu, a vzal tu, která je nejblíž, aby nemusel jezdit daleko. Nezajímá ho, jestli tam bude náležitě oceněn, nebo jestli to rozvine nějaké jeho schopnosti. Podle jeho popisu bude tahat krabice a přerovnávat zboží v jednom obchodě. Ještě nevím za kolik. Synek známého na brigádě programoval v Pythonu. Můj syn umí také programovat v Pythonu, ale že by to mohl dělat na brigádě, to ho ani nenapadlo. Také hodně času tráví hraním počítačových her. Říká, že si není jistý, co by měl v budoucnu dělat, nebo čím by se chtěl stát. Na tom gymnáziu mi ale připadá, že většina studentů vypadá tak trošku podobně, jako pozorní sebevědomí frajírci, jenom si nejsem jistá, jestli tam také něco umí, jestli třeba celková úroveň toho gymnázia není nízká. Asi bych měla nechat syna vyplnit nějaké srovnávací testy, abych zjistila, jestli je na podobné úrovni jako ve státních gymnáziích? Třeba matematickou olympiádu? Řeším, jestli nebude potřebovat doučování z matiky. Asi ho nebudeme přetahovat jinam, když už má na škole kamarády. Ale ani v tomto si nejsem jistá, třeba by mu bylo jinde líp?
77kraska 132593
10.6.2024 12:42:52
zakladatelko, jak podle Tebe syn hloupne? jak se to projevuje?
Lyn Ave 160413
10.6.2024 12:31:14
Prosím, o radu. Můj syn studuje na osmiletém gymnáziu na ulici Kodaňská, nyní je ve kvintě. Má poměrně přátelskou povahu, nadání na technické předměty, matiku, fyziku, programování, poslední dobou mi ale připadá, jakoby trošku hloupnul. Pořád mám pochyby, jestli ho ta škola připraví dostatečně k maturitě, přijímačkám na VŠ, studiu na VŠ asi ČVUT, pro život. Přece jenom je to škola, kde se platí školné. Nemusí být na úrovni státního gymnázia. Je tady někdo, kdo vystudoval osmileté gymnázium na Kodaňské a potom úspěšně pokračoval na VŠ technického směru?
[<<Předchozích 10] Názory 1114 z 14 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.