| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Jak naučit děti plavat

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 286  [Dalších 246 >>]
TiNiWiNi 109646
21.1.2017 22:33:25
Souhlas se Šuplíkem. Mám 100% úspěšnost u všech dětí, které jsem si vzala do parády.
Důležitý je pro nacvičování tvar bazénu. Musí být hluboký, ale se stojánkem/okrajem pro dospěláka u kraje. Dítě se posadí na kraj, pokrčí nohy a šlapkama se opře o stěnu. Ty stojíš vedle u něho ve vodě, dáš mu paži pod břicho a dítě musí přes paži šupnout do vody jako pytel brambor. Druhou rukou hlídáš ohnuté záda. Pokud spadne hlavou dolů několikrát po sobě, máš vyhráno. Pak už jen posouváš ruku. Až se naučí odrážet v sedě a začne mít styl, teprve pak může do dřepu.
Delete 8214
21.1.2017 21:46:07
Mě sourozenci naučili šipku (v mnohem nižším věku) tak, že jsem jim stála na rukách (dlaních)...odrazili mě šikmo nahoru a já pak normálně zajela pod vodu šikmo dolů.

U staršího dítěte bych asi viděla cestu v tom, že nebude padat přímo do vody, ale bude muset nejdřív přeskočit nějakou překážku (skákat šikmo nahoru, ne padat dolů), případně se mu ukáže bod, kam se má dívat "na co skáče". Takhle nás v Sokole učili kotoul letmo, museli jsme se dívat na koš na basket na druhém konci tělocvičny a letět jakoby na něj. Teprve v poslední chvíli (když se natažené ruce dotkly žíněnky) člověk sbalil hlavu a dotočil kotoul. S trampolínou jsme takhle létali několik metrů, bez trampolíny jsem běžně zvládala vzdálenost 1,5 - 2 m.

Jo a ještě je nutné umět zpevnit tělo, udělat ze sebe prkno, aby ve chvíli, kdy jdou dolů ruce a hlava, tak nohy trčely do vzduchu, ne aby padaly současně a táhly dolů i zadek.
raději anonymní 65399
21.1.2017 21:36:43
Syn, 9 let, chodí na plavání třetím rokem, ale šipka mu nejde. Učili se ze dřepu nebo pokleku, ale vždycky je z toho placák Dnes jsme byli v bazénu i manželem a syn se prostě neohne - předkloní se, připraví si ruce a přepadne do vody, ale je z toho placák, on se neodrazí...nevím jak mu poradit nebo ho naučit...jinak plave dobře, nebojí se, potápí se ....
děkuju za rady
raději anonymní 65399
21.1.2017 20:44:41
Syn, 9 let, chodí na plavání třetím rokem, ale šipka mu nejde. Učili se ze dřepu nebo pokleku, ale vždycky je z toho placák Dnes jsme byli v bazénu i manželem a syn se prostě neohne - předkloní se, připraví si ruce a přepadne do vody, ale je z toho placák, on se neodrazí...nevím jak mu poradit nebo ho naučit...jinak plave dobře, nebojí se, potápí se ....
děkuju za rady.
miri.z 118713
27.7.2013 14:17:42
No nevím, jestli vyhozené peníze. Pokud člověk doma nemá bazén ani vanu ani jinou větší vodní nádrž, jak v malé dětské vaničce podporovat "plavání"? Do roka na velký bazén nesmíte (navíc je tam studená voda), tak mi přijde kojenecké plavání jako fajn věc.
Jinak to potápění se mimča učej na signál (třeba "jméno á žbluňk", "rybička rybička", "ponor"), nejdřív se polívaj z kelímku, obličej se neutírá, postupně vody víc a víc, nakonec se potopí. Vždy na signál. Lepší je potopit "vodorovně", najednou celý obličej (zatlačit zezadu na hlavu), než žbluňk shora dolů brada pusa nos oči... No u starších už to asi půjde líp.
louda 21323
25.7.2013 23:09:20
Jinak u nás na plavání se nejmenší děti učí styl, kdy rukama jedou prsa ("kreslí srdíčka") a nohama kopou. Je to prý pro ně nejjednodušší. Syn s potápěním problém nemá, oči by teda měly být otevřené, jinak pod vodou plavat nemůže, když nic neuvidí, že. Za to mu vadí ležení na zádech (leháme na desku, nebo ho držím za hlavu, metod je víc).
louda 21323
25.7.2013 23:06:49
Kruh klidně dejte, ale polovypuštěný, aby na něm ležela břichem, ne na něm visela. Nebo korkovou desku, za kterou se bude držet, buď s nataženýma rukama ji tlačit před sebou, nebo na ní ležet. Dá se toho vymýšlet spousty, zkus si najít nějaká výuková videa, ale pokud ji chcete naučit dobře plavat, začněte chodit na nějaký kurz. Dřív jak ve 4 letech stejně většina dětí plavat neumí.
Důležitý je nácvik potápění, aby se naučila zadržet dech.
iva, dve holky 5 a 7 let
  • 
25.7.2013 19:55:29
To nech na ni jestli si je necha zavrene nebo otevrene. Me prvni holcice to vubec nevadilo a koukala pod vodou. Moje druha holcina se od 1,5 roku do 2 let potapet nechtela, protoze ji to stipalo do oci. Kolem 2 roku jsme ji intenzivnim premlouvanim presvedcili aby si nechala nasadit plavecke detske brylky a jakmile jsme ji presvedcili a ona si je poprve nechala nasadit, tak uz ten cumak z vody nevytahla-hrozne se ji libilo ze pekne pod vodou vidi a nic ji nestipe. Doporucuji to mamkam zkouset treba denne ve vane a motivovat na hracky pod vodou. Jen se musi dat pozor a nasadit jim je opatrne, protoze kdyz se nasadi nesetrne tak uz je potom nechteji. Ze zkusenosti jsou pro deti nejlepsi detske brylky ze sportissima Milton za 99Kc. Jsou silikonove, mekke vetsine deti sedi a netece jim do nich a i kdyby je nechtely, tak ta cena je tak nizka ze to nevadi. Delaji je v modre a ruzove barve. Hodne stesti Iva
holka anonymka 93519
25.7.2013 17:50:12
v tomto věku je dobré naučit ji potápět se, milovat vodu, poznat její nebezpečí a záludnosti. Plavání (synchronizaci pohybů) se většinou naučí po 4 roce života. Některé i mnohem déle.
sally 3140
25.7.2013 17:12:24
jo, ještě mě napadla jedna důležitá věc - učit jí převracet se na záda - na zádech má člověk obličej z vody a odpočine si.... tohle jí fakt učte, že může splývat bez větší námahy a má větší šanci, že se zvládne nadechnout bez toho, že by jí šla voda do pusy. Při plavání břichem dolů totiž člověk musí ZVEDAT hlavu.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 286  [Dalších 246 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.