| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Montessori škola

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 812  [Dalších 772 >>]
Yuki 00,03,07 49504
20.12.2016 19:49:54
Delete, mně by právě ta práce samotná, způsob práce, vyhovovala, nadšení ráda přenechám vedení ~f~
Delete 8214
20.12.2016 19:41:33
Yuki,

v Montessori ty jako průvodce nemusíš děti ničím "nadchávat", základem všeho je právě jejich vnitřní nadšení pro činnost. Tvým úkolem je především organizace, dohled nad těmi činnostmi, případně dopomoc při hledání vhodné činnosti, u těch nejmenších vedení, jak si práci organizovat, kterou pomůcku na co použít...a pak spíš jen dohlížíš.

Některé děti potřebují dohled větší, nějakou dobu jim trvá, než získají takovou sebekázeň, aby všechno klapalo, jiným můžeš poskytnout dlouhé vodítko a být jim k dispozici, až když to vysloveně vyžadují.

Pak to chce trochu promakat společné činnosti (výchovy), aby to bylo zajímavé pro všechny ročníky, plus vedení elipsy, ta mně osobně přijde nejnáročnější.

Nadšení nadřízených se dá dobře využít k získání různých pomůcek a dalších potřebností.
Yuki 00,03,07 49504
20.12.2016 19:14:45
radši neodpovím, v tomto kraji jiná taková škoal není... a možná ani v některých sousedních
Alena 129302
20.12.2016 19:11:03
ja myslim, ze osobni nastaveni jako flegmatismus nebo cokoliv podobneho nema s vhodnosti pro ucitele mnts, co delat. SPis mi teda podle popisu ta reditelka pripada jako divny brouk... smim se zeptat aspon kraj v kterem se ta skola nachazi?
Alena 129302
20.12.2016 19:06:34
Ale bez asistentky se to podle me delat neda. Pokud nekdo lanari ucitele do tridy bez asistentky, kde jsou tri smichane rocniky a deti treba dvacet, tak je jasne, ze moc nechape o co jde nebo si dela z ucitelu otroky a z rodicu blazny.
Jinak existuje mnts kurz pro ucitele, ktery by mel do zacatku vyrazne pomoc.
Yuki 00,03,07 49504
20.12.2016 19:03:59
mně by asi ani ten systém práce nevadil, zatím netuším, jestli bude asistentka, nevím nic, ale já takto vpodstatě učím i letos, jen jinde, takže dělat s každým jinak a něco jinýho mi nevadí, jsem multifunkční, to mi taky nevadí, spíš si nejsem jistá jinou věcí. Mluvila jsme zatím jen s ředitelkou, to její nadšení... nevím, jestli bych dokázala být takto nadšená, teda vím, nedokázala, protože nechci, tak jestli by to nevadilo. Já nesnáším fanatismus a tady jsme měla dojem, že se každá věta dá shrnout do "my jsme nejlepší", já sice vím, že ten systéím je super, úžasný, ale ne všem to vyhovuje, pro každýho je super a úžasný něco jinýho

no a taky nejsem přirozeně "furt happy" s americkým úsměvem a nadšením sálajícím z každýho gesta a pohledu, jsem totiž flegmatik a svoje emoce si přirozeně nechávám pro sebe, cokoiv jinýho je proti mé přirozenosti a tak bych to neuměla dělat - nevím, jestli by právě toto nebyl brzo problém

ale možná to tam tak taky běžně není, třeba měla ředitelka jen potřebu zářit
Yuki 00,03,07 49504
20.12.2016 17:08:10
Je tu prosím někdo, kdo učí v montessori škole?

Mám (zatím teda ne úplně jistou) nabídku na toto místo a vůbec netuším, co by to obnášelo. podívat se do školy je dost nemožné, protože jsem v práci.

Hodně mě to láká. Kdyby tu byla taková škola pro nejmladšího, jako rodič bych neváhala. Ale neumím si představit, jestli to zvládnu já jako učitel ~d~
jen tak 88930
25.11.2016 9:58:55
Dcera chodila do waldorfské školky rok, pak jsme jí dali do státní. Byla tam různá pro a proti, asi jako všude a hodně záleželo na učitelce, která tam byla. Spolupráce se školkou byla vlastně povinná... třídní schůzky, různé slavnosti, tvoření...často o víkendu, což mi nevyhovovalo a pokud člověk nespolupracoval hrozilo vyloučení ze školky.
withep 93862
25.11.2016 8:19:15
Lassie ~x~,

já posílám syna do školy hlavně proto, aby tam nějak pobral sociální vztahy. Co se týče učiva, stačila by mu místo celého dopoledne hodina intenzivní práce. Ale doma bych ho učit nechtěla, mám co dělat, aby si dodělal učení, když je nemocný, jako rodič nejsem dostatečná autorita a nemám na to nervy ~k~. Nástup do školy a první rok dva byly náročné, teď už tam není tak nešťastný a zvládá, ale vím, že kdybychom měli blíž montessori nebo něco podobného, byl by tam šťastný a spokojený. Waldorf ne, je takový racionálně-technický typ a jede jak nadupané autíčko.
Lassiesevrací 134328
25.11.2016 7:26:25
Tady bych souhlasila s Withep.. Klasická výuka bývá dost neefektivní, co se získávání vědomostí týče. Nahnat děti do třídy a hustit do nich jeden předmět za druhým, to otráví i nadšence. Je přeci prokázáno, že člověk se dokáže koncentrovat jen určitou dobu, pak vypíná. Málokterý učitel s tímhle umí během hodiny pracovat.
Vidím to u syna. Je zvídavý, nasává jak houba. Je mu 8, má rád knihy z edice Dobrodružná věda, Dobrodružná matematika, rád s ni i kreslí různé mapy, nebo skládá mapy jako puzzle, rád zkoumá mikroskopem.... je hodně tvořivý. Baví ho, když mu čtu v jednoduché angličtině třeba comicsy. ALE nedávno psal nějaké sebehodnocení, kde napsal, že ve škole pomoc potřebuje s angličtinou. A vypadlo z něj, že často během hodiny učitelku prostě neposlouchá, tak pak neví, když se ho na něco ptá. Že ho to nebaví. Přitom rád hraje anglické pexeso, prohlíží si anglické knížky pro děti, vyptává se na slovíčka atp.
Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu bývá unavený, má taky problém s koncentrací a tohle není způsob, jak se toho hodně naučit. Naopak - v Motole měl učitelku max.hodinu denně(a to jen, když mu bylo dobře) a udržel se spolužáky krok. Proto věřím tomu, co píšou zastánci domácí školy. Různé domácí úkoly, nesmyslné přepisování věcí(mami, tohle bylo nanečisto, teď to musim ještě přepsat) atp. spolehlivě touhu po učení zabijí.
Dává to smysl, učit se, co chci. Když si budu chtít přečíst o Přemyslovcích a někdo mě bude táhnout ke stolu a hustit do mě chemii, nebudu vědět ani jedno. Naštěstí syn chodí na celkem progresivní malou školu a tam ředitelka dělá, co může, aby v dětech probudila nadšení z učení a poznávání. Takže to určitě lze nějak udělat, aby se probralo podstatné a přitom aby z toho děti něco vstřebaly.
Pro Waldorf nemám to pravé ~s~, je to navíc ještě dál, než škola, kam děti vozím - a už takhle je to převážení dost stresové. Ale mám tam přátele, mezi rodiči i učiteli, a celkem jim fandim. Dřív mě lákali, jestli nechceme Waldorf zkusit, ale říkám jim, že jsou sekta a že se mezi fanatiky nehodim ~:-D~;(( Všichni jsou VŠ. A děti, které znám, jsou moc fajn, většina hraje na nějaký hudební nástroj a nikdo z nich není ani trochu retardovaný :-)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 812  [Dalších 772 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.