Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Anni&Annika | 50178 |
24.11.2016 17:14:13
to je od ditete a podle nej musis vybirat. Nase spadova byla montessori, ale ja tam malou nedala. Ona by se tam fakt nudila. Ona je typ ditete co potrebuje vykkon, motivaci, sedet poslouchat a jet....
Po prichodu do nemecka to vypadalo ve tride jak v montessori. Smisena trida, deti tam pobihaly, mluvily, tancily, skakaly a nase mala zacala mit bolesti bricha a vypravela nam, ze je to tam jak ve skolce. Proste clovek by mel dat na dite a dat ho tam, kde mu to vyhovuje. Pokud teda tu moznost ma. |
Půlka psa | 24064 |
24.11.2016 17:12:11
Osobně mi připadá, že ve waldorfských a montessori školách je menší šance na arogantní a protivné učitelky. Prostě by se to tam netrpělo, a tak tam nejsou. No a protivná ženská nemůže vyhovovat snad nikomu, takže z tohohle hlediska je ta alternativa bezpečnější.
Jinak si myslím, že je to jedno. Máme zkušenost s alternativní (Toulcův dvůr) i s obyčejnou vesnickou školkou i školou a s městským 8G. Pokud je fajn učitel, tak mým dětem vyhovuje obojí. Nároky na spolupráci jsou obdobné, nicméně nikde to nebylo nárokové. |
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
24.11.2016 17:05:46
myslím, že pro mé děti by podobná výuka moc nebyla... ti dva starší milují od malinka pevný řád, jasná pravidla, jasné pokyny - já jako ledabylý chaotik a mistr improvizace s nimi trpím, oni zase se mnou - milují třeba na táborech denní rozvrh, ideálně přesně na čas dodržovaný, budíček na čas, volnost je vlastně znejistí... mrňavka zase má tendence ke spratkovství a obávám se, že ta zase trochu tvrdší režim potřebuje, jinak je hrozně divoká a
zlobí (s pevným vedením a pravidly se uklidní) je to pro mne nepochopitelné, ale oba starší si třeba vždycky stěžují na supl v hodině |
Piggy | 5422 |
24.11.2016 15:41:31
Jsou alternativní školy vždy nejlepší variantou pro dítě? Existuje nějaké dítě/puberťák, kterému styl výuky nevyhovoval a je spokojenější na klasické základce popř. 8 a 6-letém gymplu? Jaké děti to bývají - ty které nerady spolupracují či jaká jiná specifika mají?
Co rodiče - jsou nuceni více spolupracovat a dělat "tvořivé" práce s dětmi či pro školu? Jsou děti/pubertáci z těchto škol méně náchylní k elektronickým závislostem a více čtou nebo to více závisí na povaze jednotlivce? A jak pak vůbec zvládají "tuhý" režim na běžných středních a náročných vysokých školách? |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
29.6.2016 8:55:52
já bych na tvým místě zkusila scio školu, jestli jste z Prahy, jak jsme pochopila, tak jee to možný
sice se tam platí školný a ne zrovna malý, ale pokud na to aspoň trochu máte a pokud by se dalo domluvit na škole nějaký snížení v případě, že na to až tak nemáte, šla bych do toho já jsme kluky voizila do kvalitní příjemné školy 30 km, zabralo mi to ráno i odpoledne 3/4 hodiny autem, jinak se tam nedalo dostat, předpokládám, že do hodiny byste v Praze metrem byli kdekoliv za dobru školou se bohužel musí někdy dojíždět a někdy platit, v horším případě obojí dohromady, ale vyplatí se to, je to investice |
Yuki 00,03,07 | 49504 |
29.6.2016 8:55:45
já bych na tvým místě zkusila scio školu, jestli jste z Prahy, jak jsme pochopila, tak jee to možný
sice se tam platí školný a ne zrovna malý, ale pokud na to aspoň trochu máte a pokud by se dalo domluvit na škole nějaký snížení v případě, že na to až tak nemáte, šla bych do toho já jsme kluky voizila do kvalitní příjemné školy 30 km, zabralo mi to ráno i odpoledne 3/4 hodiny autem, jinak se tam nedalo dostat, předpokládám, že do hodiny byste v Praze metrem byli kdekoliv za dobru školou se bohužel musí někdy dojíždět a někdy platit, v horším případě obojí dohromady, ale vyplatí se to, je to investice |
Kristiána | 144556 |
28.6.2016 23:56:20
Maargitt, nezávidím ti situaci, nedokážu si představit, že hledám o prázdninách školu kam mi dítko nastoupí po prázdninách. Veselou školu znám nepřímo, já bych měla lehký problém s tím, že se jedná o školu církevní, ne s přístupem učitelů, ale všechny rodiny, které tam měly děti a které trochu znám jsou praktikující katolíci. Děti samozřejmě křtěné, co vím tak se taky zrovna v tomto věku jejich děti připravovaly na biřmovaní a první přijímání. Nevím jak jste na tom s vírou, ale ti moji známí doopravdy žijí trochu jinak. Pro mě je dát dítě do této školy stejné jako dát dítě do školy židovské.
|
Monty | 129940 |
28.6.2016 20:35:18
maargitt,
zaparkovat se tam nedá, ale na tvém místě bych ji nezavrhovala. |
ALL | 4469 |
28.6.2016 20:29:29
Vím, že to není to pro každého, ale o waldorfu jste neuvažovali? V Praze jsou tři...
|
Yuki 00,03,07 | 49504 |
28.6.2016 18:25:35
škola vám sice moc dlouho nevydržela, ale myslím, že účel splnila - dcera ví, že ve škole může být i dobře :)
neznám pražský školy, ale držím palce, abyste našli školu, kde bude dcera spokojená a ty taky, protože to je skoro stejně důležitý, když rodič nevěří škole, nevěří jí ani děcko |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.