| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Golf

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 920  [Dalších 690 >>]
Radka + 2
  • 
8.7.2009 18:52:26
Co je špatného na tom, mít zelenou kartu a pak si dotrénovat? Nemusím hned jít "zdržovat" na hřiště. Můžu přece trénovat na místě k tomu určeném to, co mi nejde, resp. nepůjde. A u toho "za hubičku" mi šlo o to, že jsou bohužel i trenéři, kteří ždímají z lidí peníze, i když jim to jde. To bych nerada.

Beru to zrovna tak, jako s tím řidičákem. Udělám si řidičák a pak jdu na prázdné parkoviště zajíždět mezi kameny, couvat po polní cestě atd. a pak se teprve vrhnu do provozu. Naučím se ve škole jazyk, udělám si nějaké státnice, pak jedu do ciziny rozmluvím se a pak se živím překládáním ... Tak to u mě funguje.

Ještě musím zjistit, jestli můžu být členem klubu v ČR, když budu mít kartu získanou v cizině - tím vlastně nebudu členem České golfové federace.

Jinak jsem ve fázi 2 - pokud bych hledala hřiště v cizině, tak ještě s hlídáním dětí - manžel do bytu nikoho nepustí, tak musí děti všude s námi ...

tinas 8544
3.7.2009 10:36:41
Radko,
možná bys s tímhle přístupem měla zvolit jiný sport. Koupit si zelenou kartu ti moc radosti a zkušeností nepřinese (a tvým spoluhráčům také ne). Golf je gentlemanská hra a má jistá pravidla a etiketu. Pokud na to jdeš s přístupem "koupím si kartu za hubičku" je to zbytečně promarněný čas. To je jako ,když si někdo koupí řidičák a neumí řídit.
Buď do toho jdi poctivě,protože máš o golf zájem a baví tě nebo ho raději vyměň za jinou zábavu.
Piškot s Piškůtky 6/04+11/09 10139
30.6.2009 23:03:00
Radko,

tvůj akční radius asi bude problém :o)
Nevím, zda na hřišti, které jediné máš v dosahu, najdeš někoho, kdo bude ochoten ti dát kartu aniž bys to fakt uměla jako jiný začátečník. Kdyby jsi mohla jet kamkoliv tak určitě někoho takového najdeš, ale není to běžná praxe a už vůbec se tím nikdo nechlubí. Jediný ofiko co vím, jsou nějaké prodloužené víkendy, kdy na konci kartu máš, ale o kvalitě trenéra a tebou získaných dovednostech bych hooodně pochybovala.

Je to velkej problém dělat kartu tam, kde budeš hrát? Tedy i v jiným jazyce? Ono stejně se tomu nevyhneš, jiný trenér, jiná praxe a budeš se co do techniky učit zase trochu něco jiného. Každý trenér učí jinak, jiné držení hole, jiný postoj, švih...vidí tě jinak a myslí, že to jeho je pro tebe nejlepší :o)

Karta ti platí všude, jen pozor, některá hřiště jsou omezená HCP, tedy nepustí tě na něj pokud máš HCP 36 a vyšší. Jsou to hřiště mistrovská, takže hráč s vyšším HCP by jim ho mohl poničit nebo by zdržoval hru a pak to hřiště samo o sobě je tak těžké, že to je pro začátečníka jen trápení se. V ČR je zatím jen 1 a to Čeladná, ale v zahraničí si to hlídají mnohem víc. Tak aby jste nebyli omezeni radiusem na hřiště s touhle podmínkou :o)

Napadá mě, zda nemáte nějakého golfistu kamaráda-který by vám základy ukázal, pravidla se naučíš z knížky a pak jít k tomu zahraničnímu trenérovi, který vás doučí zbytek, doladí chybné držení apod. a vydá kartu. Ono taky bývá pak členství v klubu levnější, když už jsi tam dělala kartu.
Radka + 2
  • 
30.6.2009 18:54:22
Můj akční rádius je omezen konkrétním hřištěm :))

Já jsem měla představu udělat si kartu, klidně "za hubičku" a potom si třeba platit trenéra tam, kam se dostanu a vlastně se to doučit "následovně"
Chci začít v ČR, abych rozuměla, co mi říká a pak už trénovat na hřištích, ke kterým se dostanu. S kartou je pak přístup kamkoli, nebo je to nesmysl?

29.6.2009 22:58:40
Radko,

snad každý trenér má za svůj cíl aby jste měli kartu, ale záleží i na vašem přístupu. Pokud budete trénovat jen s ním a samy ne, tak to bude trvat dýl. Samozřejmě si můžete najít trenéra, co vám dá kartu za "hubičku" a po 5 lekcích, ale to vás a vaše spoluhráče pak na hřišti nebude těšit, nebudte nic umět, nejen tehcnicky ale ani pravidla.

Nejde si najít trenéra a toho nasměrovat na hřiště které vám vyhovuje, je to obráceně, najdete si hřiště a na něm trenéra. Pokud máte omezný akční radius, zkuste tam kde vám to vyhovuje, ale je běžné, že za trenérem se jezdí i přes celou Prahu, když za to stojí, jako že ten náš ano :o)

Když jukneš na webovky hřiště, které by ti polohou vyhovovalo, najdeš tam sekci trenéři, budou tam jména i s fotkama, třeba tam bude někdo známý z českého golfu. Jinak je to o štěstí na koho kápneš.

Tady snad z Prahy 5 nikdo není, holky chodí do Hostivaře a já do Líšnice-směr na Dobříš.

Hodně štěstí!
29.6.2009 22:50:03
Ahoj ženský!!!

Teda tady se snad nehraje, či co???? To je morálka, u mě je to snad i pochopitelný, ale u vás?! ~a~~t~

Příští týden jdu zkusit Boleslav, hřiště znám dost dobře, takže si troufám říct, že to dám, pokud to nepůjde, nechám mého drahého chotě samotného a dám nožky na trnož u něčeho dobrého :o) ale fakt mi to chybí, kdo by to byl řekl :o)

A jak vy??? Co turnaje?? Co snižování HCP??
Ten můj se zbláznil a chodí na turnaje Green Tour a jde mu to, takže každých 14 dní je na víkend v trapu a užívá si. Už snížil na 33,7 bídák jeden :o) tak mu to musím natřít, hnedle po porodu-tedy to jaro/léto :o)

Tak se tu ukažte a napiště jak se vám daří!!

Pa S.
Radka + 2
  • 
24.6.2009 15:10:48
Ahoj holky!
chci začít hrát golf (i manžel) a potřebuji poradit.
Máte dobrý tip na trenéra, který má cíl, abyste udělali zelenou kartu (aby mu to nebylo jedno) a byl ochoten jezdit na hřiště poblíž Prahy 5 ideálně Zbraslav?

Jsme v ČR jen občas o víkendech, tak by to musely být víkendové lekce.

Díky :))
Katka, Gabi 3/07, Sofi 2/10 50923
18.6.2009 10:16:55
Ahoj golfistky, jak se vede? Trochu jsem vas zanedbavala, protoze jsem cestovala (Rakousko, Madeira a Kreta), ale uz se z Prahy asi nehnu :-)
Co je noveho?
tinas 8544
29.5.2009 19:37:53
Ahojky, právě jsem objevila nový golfový magazín,tak mrkněte. Třeba to znáte,ale já jsem to našla teprve teĎ.

golf
tinas 8544
26.5.2009 16:35:16
Ahoj o víkendu jsem byla hrát na Čertově břemeni. Místo 9 je tam teď plnohodnotná 18. Ovšem je to záhul. Hřiště je pořád dokola do kopce z kopce do kopce z kopce... Je to docela dřina. :-)
Navíc jsem byla líná vyndat z bagu krémt,takže mám spálený obličej ,lýtka a ruce po rukávy. Zbytek těla mám klasicky bílý,takže fakt nádhera. Krajina je tam,ale fakt úžasná i na dovolenou bych tam jela.~t~

A co vy ,kde se touláte?
[<<Předchozích 220] Názory 221230 z 920  [Dalších 690 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.