Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
bomca | 100887 |
7.10.2009 14:43:52
Ahojky,
s malým jsme měli stejný problém. Od malinka zahnisané očičko, miliony mastiček, kapek = 14 dní kapat, mazat, 14 dní klid a nanovo... pak jsme se dostali k MUDr. Červenkovi z Otrokovic, který se specializuje na ucpané slzné kanálky u dětí (a nejen u nich), ten rezolutně trval na operaci (už nám bylo 18 m.). Malý měl do té doby 2x průplach v ordinaci u oční (mohl k tomu přispět prý i špatně udělaný první zákrok- průplach) a pan Dr. mu ještě udělal sondáž, aby zjistil, kde je skutečný problém....Br...Děti ti vždycky vezmou, nejsi u vyšetření ani u průplachu. Někde je balí do prostěradla, jinde do ručníku. Chuďata malé Po operaci - v kratičké narkóze zavedou do slzného kanálku kanylu (úplně pidipidi rozměru), která je tam asi 2-3 měsíce, no a pak se uvidí ....nám to naštěstí pomohlo. V nemocnici v Ostravě jsme byli 3 dny (nástup, zákrok, propuštění = rychlovka). Držím palce a neboj, je to sice nepříjemné vyšetření i zákrok, ale ty děti to berou líp jak my, maminy. S |
Dipsina | 72632 |
7.10.2009 13:56:53
Dcerce dělalai průplach mezi 4 - až 6 měsícem, přesně si to nepamatuju. Jedno očičko ji stále hnisalo, nepomáhaly masáže, kapky , tak jsme jeli na průplach. Držely ji dvě sestry a doktor ji tam dlouhou jehlou , nebo co to bylo , uvolnil. Byl to teda strašný pohled, byla jsem pěkně vyklepaná, ale pomohlo to Od té doby má kídek a jsou nám 2 roky.
|
vlad. |
• |
7.10.2009 13:31:19
Doporučení oftalmologů jsou velmi různá (jako v medicíně vůbec :o) - od časného přístupu v batolecím věku až do intervence v 4-6ti měsících. Záleží na míře a typu obtíží. Koukni na www.slzne-cesty.cz, je to tam pěkně popsáno.
|
Isabellla | 65215 |
7.10.2009 13:20:39
Žabátko děkuju, zatím se jedná poue o průplach a ten jako takový snad ublíži nemůže ne? Já teda nevím ale představuji si to jako, že malýmu do kanálku proženou nějakou tekutinu, aby to uvonila. Nad čím ale pořád přemýšlím, je jestli to právě nemá srostlé, než ucpané, pak je tohle všechno k ničemu. Ale to bohužel nezjistíme, tady určite ne. Jinak jsem to tady pročítala a o dr. Červinkovi vím, bohužel je to pro nás daleko, 400km, být to blíž jedu hned tam.
|
Klauri | 95515 |
7.10.2009 13:04:49
No, já bych u batolete průplach bez krátké narkózy nedělala, ač je průplach otázkou 2-3 minut, batolátka při tom řvou a hýbají se a pro dětičky je to dost velký stres, ačkoliv průplach nebolí.
|
Isabellla | 65215 |
7.10.2009 12:53:19
Dandy no právě, je to všude jiné, možná dr. uvidí až podle situace, ale každopádně jsem tele, že jsem se nezeptala, teď nad tím akorát budu pořád přemýšlet.
|
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři | 27764 |
7.10.2009 12:52:03
Tak držím pěsti ať je to bez komplikací a krásně to zvládnete
|
Isabellla | 65215 |
7.10.2009 12:51:32
Jo jo to je prý sondáž, k té se přistupuje, až když průplach nepomůže.
|
7.10.2009 12:51:32
Možná jen píchnou něco na zklidnění ... to dítko je pak chvíli "ospalé" a tak se nebrání ... ale zkus se poptat. Ono je to jak u všeho ostatního. Třeba někteří záubaři prostě budou vrtat děcku 5 kazů se řvem až zalknutím a jiný zubař navrhne krátkou narkozu a kompletní opravení najednou bez stresů atd. Samozřejmě asi každá narkoza sebou nese rizika - to taky nechci podceňovat.
|
7.10.2009 12:49:24
on ten průplach jen sám o sobě asi není bolestivý - resp. se to možná jen lokálně umrtví, ale udržet tak velké batole je umění - proto si myslím, že u těch větších se lehce "přispí" ... už je to nějakou dobu co jsem se známou mluvila a fakt si myslím, že mi říkala o narkoze.
Ještě prý ale existuje nějaká metoda kdy se tam zavádí na čas kanyla ... a to se dělá v narkoze určo. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.