| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Neprůchodnost slzných kanálků

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 662  [Dalších 602 >>]
popice+2kluci (08,10) 80415
17.9.2010 10:00:30
Masírovat, nejdříve kápnout ty kapky do prostřed spodního víčka (nepovedlo se mi skoro vůbec) a pak dát prst mezi nos a vnitřní koutek a zhora jet dolů až pod to spodní víčko. A prý se má tlačit, že to nebolí. Nevím, jestli to píšu srozumitelně. TAk mi to ukazovali u dr.
popice+2kluci (08,10) 80415
17.9.2010 9:58:31
Ahoj, Ondrášek měl taky ucpaný slzný kanálek. Měl jedny ATB, ale ty mu nepomohly, tak nás dětská odeslala na oční. Našla jsem si kontakt na Mudr. Stanislav Červenka a objednala syna k němu. U nás na očním by mu hned ty kanálky proplachovali. No, měli jsme kapat 5x denně do očí Optahalmoseptonex a masírovat. Kdyby to do 4 měsíců jeho věku nezmizelo, tak jsme měli přijet na kontrolu. Už jsem z toho byla zoufalá, protože to měl po 3měsíci horší. Chystala jsem se zavolat na tu kontrolu, ale jednoho rána se Ondra probudil, očičko čisté a od té doby nic.
remus 99695
17.9.2010 9:57:18
Masíruj lehkým mačkáním a krkoužením koutku a phybem volně pokračuj pod celým očičkem do ztracena směrem k uchu.
Líza 17721
17.9.2010 9:57:02
Masíruješ mezi vnitřním koutkem oka a nosíkem.
Bez narkózy se obvykle udává, že se to dá udělat do 6 měsíců.
U nás teda žádný masáže ani atb kapky nezabraly a ve 4 měsících byla nutná sondáž, na jednom oku jednou, na druhém dvakrát, pak už to bylo v pořádku.
remus 99695
17.9.2010 9:56:23
Na osndáž nechoď! Vem do ruky odbornou literatury, kanálky se otevírají až do roka dítěte, nenech malýho trápit~:(! Syn to měl taky, pomohl nám Kanamycyn - ATB kapky a když to neměl tak hrozné, tak mastička opthalmo septonex, ne kapky, ale mastička. A v 10tim nás napadlo ho vzít do slané vody a jako když utne, kanálky se otevřely a z ničehonic měl pokoj~;)
Mishaczek+Tygříci 07+Daník 10 45961
17.9.2010 9:48:06
Tak Daník měl ATB už dva týdny po narození do očička Pamycon, ten zabral teď to má ale zpátky. Na tu sondáž se mi jít nechce. S dvojčaty jsem nevěděla o jiných možnostech... Takže mám pár dotazů...

1. Jak to masírovat?
2. Jaké kapky do očí? Mám doma jen Opthalmoseptonex...
3. Do kdy to jde udělat když tak bez narkozy? Má to jen na jednom očičku, teče mu z toho žlutý jakoby hnis... K dr. jdeme příští týden...

Díky za jakékoli rady a zkušenosti...~x~
Donell 104631
30.6.2010 9:42:51
Ahoj všem, taky už jsem zoufalá - máme 2 měsíce a malej má neprůchodné kanálky takřka od narození. Proplach ani sondáž nepomohly, antibiotika taktéž ne. Doktorka říkala, že pokud ta sondáž nepomůže ( byli jsme na ní min.týden a hnisá mu to stále ), tak prý příjde na řadu chir.zákrok. Nevíte, jak to probíhá? Mám ještě zkusit nějaká homeopatika? Pokud ano, tak jaká a kde se dají sehnat? Díky!
Bára Zálešáková, Andělka 6měs
  • 
24.6.2010 12:56:10
Mohl by mi někdo poradit jaká homeopatika nasadit? Dcerka má 6 měsíců a hrozí nám operace slzného kanálku.
aaaa
  • 
17.6.2010 17:37:51
ano, Hradecké oční sanatorium můžu opravdu jen doporučit!
Lenka a zlatíčka 56804
16.6.2010 15:05:35
Eileen, moc děkuju za tip. Já nejsem původem hradečačka, tak jsmem ani netušila, že je kousek od nás nějaké sanatorium (bydlím kousek za kuklenama). Hned si to jdu najít ~:-D
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 662  [Dalších 602 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.