| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zápal plic

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 3231  [Dalších 2871 >>]
..maya.. 86852
18.9.2012 14:23:44
ecobec má užívat pořád, pokud jsi ho vysadila tak se bohužel zhoršil a ten nález poslechově mohl být špatný..
..maya.. 86852
18.9.2012 14:21:12
proč synovi nedáváš fouknout když má brát léky a má problémy? tu doktorku to nemusí napadnout že jste kortikoidy nebo ventolin při problému při cestě k ní nepoužili..to by jsi totiž měla udělat jako první
Beruška+J02A07T10 48718
18.9.2012 13:54:39
shantule
nečetla jsem včerejší příspěvek.

Ale mám doma dva astmatiky - jeden 10 let, druhý dva a kousek

ten malý za sebou má už dva tzv. studené zápaly plic, bez poslechu, jeden se projevoval pouze tím, že dítě kašlalo v poloze ležmo, byl mu rok a kousek, pouze když měl spát, měl šílené záchvaty kašle po třech týdnech vyšetřenování - podezření na černý kašel - ORL, alergologii, na kterou nakonec došlo až později, nám udělali RTG a byl tam zápal jak prase. - antb a bylo to OK, neměl žádné teploty, rýmu, přes den ani nekýchl, ani nezakašlal, jen jak se položil

po druhé měl teploty tři dny, které jsme přikládali zubům, a mírné pokašlávání asi dvoutýdenní, následoval zase rtg, který odhalil opět zápal plic a výtěr z krku opět hemofila..

při obou zápalech byl syn naprosto bez poslechu, ale antb byla nutná

na druhou stranu máme za sebou dost ošklivé bronchitidy a záněty průdušnice, ošklivými projevy, které jsme ale dali bez antb..

já bych pro jistotu asi nechala udělat ten rtg, abych měla klid.. u nás to je otázka ani ne 15 minut a pak případně vysadit antb a potom bych velice pravděpodobně vyměnila lékařku.
nejstarší syn chrcává jako tuberák - v podstatě celé jaro a celý podzim, ale naše to teda rozlišuje a pokud si není jistá, dělá dodatečná vyšetření a rozhodně nestřílí antb od boku.
LOUČÍM SE 129834
18.9.2012 13:46:51
Dala vám sumamed, to jsou širokospektrá ATB s postupným uvolňováním. Pokud jsi je už začla dávat, tak by je měl dobrat, ale za předpokladu, že je má správně naordinované. Být tebou zajdu k někomu jinému. Máš astmatika jak píšeš a pokud bude mívat ATB zbytečně ubližuješ mu tím. Je malinkej. Pokud měla dr podezření na zápal plic u tak malého dítěte, tak jste měli jet do nemocnice. Většinou se to totiž doma nezvládne.
magrata1 95172
18.9.2012 13:45:12
No, já jsem zas byla kdysi s dcerou u doktorky, protože se jí 3 dny po vysazení ATB na zápal plic vrátily horečky. Doktorka dceru poslechla, poslala nás domů s paralenem, že je to viróza, že ji asi chytla, když jsme byli 3 dny před tím u ní na kontrole. To bylo ve čtvrtek. V pátek měla pořád horečku, v sobotu taky, ale už nešla srazit léky ani v kombinaci se zábaly, vždycky to do 1/2 hod zas lezlo ke 40°. Jeli jsme na pohotovost, tam ji poslechla doktorka a řekla, že je to asi viróza, ale že si ji tam nechají, protože je dehydrovaná. Na příjmu ji poslechla další doktorka a pak ještě primářka, ta nás poslala na RTG, neslyšela sice nic, ale když je po tom zápalu, tak radši jděte. Až na RTG byl ten zápal vidět.
Na druhou stranu synovec měl studený zápal plic a nic na něm vidět nebylo. Manžel byl sice chcíplý, ale horečku taky neměl (on je ovšem chcíplý i při rýmě a musíme mu málem volat faráře na poslední pomazání)
Takže bych ještě sondovala další zkušenosti jiných lidí, protože nález jiných lékařů by klidně mohl být stejný, protože by to z poslechu taky tak vyvodili.
NL 68692
18.9.2012 13:42:50
Pro kartu jít nemusíš. Může se jí vyžádat sám tvůj nový lékař. Ale je to tvá věc, zda chceš chodit nadále k lékaři, kterému nedůvěřuješ.

Jinak k těm ATB. Mě i dceři lékařka pokud se něco nezdálo, tak nás poslala na RTG a následně podle zprávy, kterou jsem buď osobně dovezla anebo přečetla do telefonu, nasadila antibiotika. Kdesi jsem četla, že zápal plic podle poslechu pozná jen velmi zkušený lékař. Navíc si myslím, že pokud by měla podezření na zápal plic, tak vás měla preventivně poslat na rentgen, aby se ukázalo jak hodně jsou plíce zasažené. Já po dobrání antibiotik a po menším odstupu byla opět na rentgenu, kontrolním, aby bylo zřejmé, že léky zabrali a zápal ustoupil.

shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 107044
18.9.2012 13:33:32
Uz i ja jako dite jsem k ni chodila a nedokazu si predstavit,ze bych tam sla pro karty deti.Ale to jsem zde nechtela michat.
Atb dobrat nedobrat,nechci je do nej ladovat zbytecne a pak dojit k tomu,ze kdyz je bude potrebovat,tak nezaberou.
Urcite mi nejde narozum,ze vcera to dle ni bylo tak zly,ze uz vypisovala zadanku na detske a dnes je to pryc.Rekla mi jeste,ze ten hlen se mohl rozpustit a prudusnice se uvolnit. Je mi sice petadvacet a jsem mlada matka,ale nejsem hloupa,abych ji spolkla takovy kec.Ke vsemu me odtama tak rychle vyklidila,ze se mi to zda podezrelejsi cim dal vic.
propiska 16606
18.9.2012 13:26:31
Kdysi starší syn ze školky přinesl anginu, mladší dcera to jako vždy chytla také. Dr. řekla, že se jí nelíbí na poslech, že má k tomu ještě náběh na zápal plic a poslala nás na rtg do nejbližšího města, s tím, že si mám říct okamžitě o výsledky a až podle nich že nasadí atd. Zápal plic to myslím nakonec nebyl,ale nález nějaký ano....takže atb mělo každé dítě jiné.
Určitě bych změnila dr. a držím palce, jen tak brát atb nebo vysadit bych zkonzultovala s jiným dr.
MarMat (+2) 113943
18.9.2012 13:22:35
okamžitě změň lékaře. Co jiného? ~d~
Pišťucha 111171
18.9.2012 13:18:42
Tak jsem přečetla včerejšek. No nevím. Nejsem z toho moc moudrá. Příjde mi trochu divné, že zápal plic tak rychle odezněl.
A nejsi špatná, že jsi nic nepoznala, když jinak byl malý úplně v pohodě ;-)
Já jako malá měla zápal plic a dodneška si pamatuju halucinace z horečky, bolest hrudníku i zad a nechutný kašel - ale jak psaly holky, každý to prožívá jinak a u každého je ten průběh jinačí. Já po svých zkušenostech z dětství bych taky nečekala, že zápal plic bude brnkačka ;-)
[<<Předchozích 350] Názory 351360 z 3231  [Dalších 2871 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.