| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Impetigo

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 322  [Dalších 132 >>]
Miilu 74767
2.9.2011 17:22:07
ahoj, právě to má 4-letá dcera, do školky jsme měli zákaz, ale říkala, že kdyby to chytila velká - 1 třída, že by jí pustila....mazali jsme fucidinem, teď jsme dostali další mast, protože to měla hodně ošklivé....velká to naštěstí nedostala, ani nikdo jiný z rodiny - myslím že když se dodrží hyg. pravidla, nebezpečí nákazy tolik nehrozí - nejvíce infekční je vodička z těch pupínků a pak případně kdyby se jí strhnul stoupek....
štěpánkaa 100291
2.9.2011 17:20:38
to se ale léčí jen lokálními ATB. nakažlivé to je, ale snad ne kapénkově, jen kontaktem s ložistkem (ale jsem taky laik, takže 100% to nevím). kluci si to oba přivezli ze školky v přírodě a pak po návratu byli doma, ale ne kvůli impetigu, nýbrž kvůli zánětu průdušek, který si přivezli k tomu jako "bonus"~3~~3~~3~
Katka +3 77171
2.9.2011 17:18:32
Prodělala jsem v dospělosti. Do školy bych neposílala a rozhodně bych navštívila jiného lékaře. Bez antibiotické masti se toho nezbavíte.
Ivka3 115865
2.9.2011 17:05:48
Prodělali to min.měsíc dvě moje děti, dcerka 2 roky-nejdřív na pusině, pak na bříšku, měli jsme ant.mast, je to pryč, ale na pusině má stále znatelnou jizvu. Synovi na to přišla lékařka při předoperačním vyšetření(měl odřeninu z "boje" a okolo onu inf.), 3 dny jsme mazali a na operaci ho vzali. Dodržovali jsme doporučení, každý den čisté pyžamo, ručníky atd... Myslím, že pokud to má v nose a nebude se "šťourat", není to nebezpečné.Ale jsem laik, nerozumím tomu.
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
2.9.2011 16:57:58
Je to infekční a je to dost velký sajrajt. Kamarádi to chytli někde v bazénu jako dospělí a mělo to děsivej průběh. Nechala bych ji s tím doma.
Spiklenec slasti
  • 
2.9.2011 16:57:32
Nechal bych doma a rozhodně bych požadoval antibiotickou mast. S impetigem jsme měli svého času obrovské problémy, dostaly to postupně všechny děti a nějaký heřmánek, višňovka, hypermangan a veškeré další voloviny, co nám doktorka nejdřív dávala, nepomohly ani trochu. Nejstarší dceři se to dostalo i do obličeje, a to jsme měli veliký strach, aby z toho neměla jizvy (naštěstí nemá)...
Limai 91448
2.9.2011 16:50:13
Tak z čehosi,co jsem považovala za opar v nose,se dceři vyklubalo impetigo.Dnes jsme s tím byly u lékařky.Nic jsem o té nemoci nevěděla,něco jsem dohledala nyní na netu.Překvapilo mě,že na to lékařka dceři nedala žádná lokální antibiotika,pouze do toho nosu kde to má dcera nejvíc a dost jí to v něm bolí,ale na tělo ne.Prý to máme vysušovat heřmánkem a dezinfikovat.Ale nyní mi jde hlavně o jedno-lékařka říkala,že je to hodně nakažlivé infekční onemocnění,tak jsem se jí ptala jestli má být dcera doma,a prý do školy může.Z čehož jsem úplně zmatená,protože když je to nakažlivé,tak to může dcera roznášet mezi dětmi,ne?Tak nyní nevím,jestli ji skutečně do té školy můžu v pondělí poslat,nebo ji nechat doma.
Hanka
  • 
30.8.2011 17:09:11
Syn má inpetigo,dostali jsme antibiotika a genciálku.ale už mi třetí den nejí.Myslíte,že se to zlepší po těch antibiotikách?Má to chudáček i pusince.Jinak prý budeme muset do nemocnice:-(
Jana K.
  • 
13.12.2010 20:07:50
Moje 14-ti mesicni dcera mela na tvari impetigo.Fucidin nepomohl,tak dostala celkova antibiotika.Podle doktorky se Impetigo vylecilo,ale dceri zustal na tvari dvoucentimetrovy flek,ktery se vubec nehoji.Problem je v tom,ze na te tvari spi a porad si ji odira.Doktorka uz nevi co s tim.Dala mi jen nejaky hydratacni krem,ale ten je na nic.Zkousela jsem i hermanek,ale taky nic. Nevite o necem,co je dobre na hojeni povrchovych odrenin? Jsem z toho uz zoufala.Uz to ma 2 mesice.
Pépé + 4/07 + 5/10 31677
19.6.2010 9:47:43
Syn měl impetigo na bříšku a zadečku. Byly to nejdříve pupínky jak od komára, které se zvětšovaly, slévaly se do jednoho velikánského a tak do 2 dnů z nich byly stroupky. Hodně ho to bolelo. Na kožním v nemocnici dostal celková ATB a začalo to rychle mizet. Do týdne bylo pryč, ale dodnes (je to víc než 1,5 roku) má na zadečku červené místo bez jizvy. Nechytil to od něj nikdo. Jako neštovice to opravdu vypadalo, ale podle toho, že se slévaly ty strupy do jednoho, je dr. vyloučila.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 322  [Dalších 132 >>]

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.