| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pyelonefritida – hnisavý zánět ledvin

  (?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 276  [Dalších 166 >>]
Cow :-) 67672
23.8.2010 10:07:22
Samozřejmě že Florsalmin ředěný. Jestli ho k ošetřování kůže nedoporučujete vy, neznamená, že ho nepoužívají jiní pediatři, kožaři.

ad infekce. Jak identifikujete, zda je infekce haematogenní či ascendetní?
V našem případě to nikdo nezjistil a v edukaci se vždy doporučuje, co může udělat rodič z hyg. hlediska.
Lorinka a 2 holky 8152
23.8.2010 9:44:28
Děkuji za podrobný názor, sono v akutní fázi nemoci bylo opravdu v pořádku, takže to jste mě potěšil, že vyhlídky máme spíš lepší.

Gentiánku doma mám, na zadeček ji zkusím. Jinak samozřejmě větrám, co to jde, přebaluji často. Problém je v tom, že dcerce do toho ještě rostou 2 stoličky najednou, takže stolice je nejspíš hodně agresivní.
kili
  • 
23.8.2010 9:11:09
k profylaxi infekce se antibiotika většinou neužívají
kili
  • 
23.8.2010 9:09:42
Florsalmin není určen k ošetřování kůže, ale jako vodou ředěný roztok ke kloktání. Coby tinctura obsahuje 60% alkoholu, což je na škodu pro mokvajícím opruzení, stejně tak pro varicellu.

Co se týče cesty infekce, pak ta, skrze niž dojde k bakteriální nefritidě, je vždy haematogenní, nikoli ascendentní. VUR (VRR) ovšem dává vznik chronické nefritidě i jinak než skrze infekce.
Raduza 68805
23.8.2010 6:48:22
Doktorka v papírech pro přijímání do školky dceři tehdy psala zákaz plavání. Ovšem v létě se koupala normálně. I u moře jsme byli (s větší dávkou furantoinu).
Je pravdou, že mívá záněty močových cest pořád. Minimálně jednou do roka (to k tomu opakování). Ale třeba znám chlapečka, který měl zánět ledvin v jeho pár měsících a od té doby nic (jsou mu 4). Osobně si myslím ,že kdyby měla malá reflux (velký), tak se to projeví daleko dřív. Malých dávek antibiotik bych se nebála. Kdoví co všechno sníme a ani se nad tím nepozastavíme :-(.
Teri
  • 
22.8.2010 23:44:33
Lori, nám vždycky líp zabíral imazol, než pevaryl. V podstatě do druhýho dne bylo znát zlepšení. Držím palce, ať je brzy líp.
Cow :-) 67672
22.8.2010 23:02:50
ahoj,
moje nejmladší dcerka měla pyelonefritidu v 10 měsících. V nemocnici jsme byly asi 5 dní a pak udržovací dávka Sumetrolimu jako u vás. Pokud so dobř vzpomínám, tak to brala asi dva měsíce. Pal pravidelné kontroly na dětské nefrologii. VUR se neprokázal, mikční test vyšel dobře, s odstupem času bylo sono ledvin negativní, tak už chodit nemusíme, ale kdyby se mi něco nezdálo, můžu hned přijet. Stále dbám na pitný režim a hygienu genitálu a rekta.

K tomu opruzenému zadečku. Doporučuji ráno a večer okoupat ve vodě s odvarem z černého nebo zeleného čaje. Pak je možné ošetřit kůži Florsalminem to je alkoholický extrakt ze šalvěje lékařské s protizánětlivým a protimikrobiálním účinkem. MMCH se s ním doporučují ošetřovat i neštovice.
Kůži netřít osuškou, co nejvíc větrat.
kili
  • 
22.8.2010 22:44:07
- pokud v průběhu akutní bakteriální nefritidy byla sonografie ledvin bez patologického nálezu, pak
bych se neobával vesicorenálního refluxu, pokud vyšetření s kontrastní látkou - to ale nebude sono, kdežto rtg - vůbec prokáže vesicoureterální reflux, pak nanejvýše I. nebo II. st., který zvládnete konservativně, III. st. je nepravděpodobný (s ohledem na Vámi uvedené údaje)

- zda se bude nebo nebude opakovat zánět ledvin, to nelze předpovědět, je to stejné jako kdybyste se ptala, zda bude mít zápal plic když už ho jednou měl
Pokud by VUR byl, pak podmínky pro iopakování infekcí močových cest a/nebo bakteriálních nefritid jsou lepší

- co se táká opruzení a průjmů - při Zinnatu to není moc obvyklé. Poradil bych častější koupání v nějaké pěně pro kojence, rozhodně po každé stolici omývat i mýdlem a osušit přikládáním osušky, ne třením, to je dost důležité. Možná by pomohlo jednou dvakrát natřít postiženou kůži roztokem (vodným s trochou - 10% - lihu) gentianové violeti. Každopádně co nejméně mastí. A pokud lze pak nechat co nmejdéle jje možné dítko bez plen, aby kůže byla volně na vzduchu. Probiotika podávat můžete, např. Probiotické kapky, pozorně přeštžěte návod včetně instrukcí io uchovávání a zkontrolujte, zda jste podle něj konala.
Ralelo+4 12395
22.8.2010 22:13:57
no nevím jestli kontraindikací, ale nedoporučuje. VUR je vlastně že se moč vrací do ledvin a tím může vzniknout zánět. V bazénech(teda myslím tím v těch veřejných) riziko infekce stoupá, protože tam chodí hodně lidí.
Pawlla 106336
22.8.2010 22:12:13
Nic takového si nepamatuju,dcerka to měla jako malinká,spravilo se to brzy,na bazén jsme s ní nechodili tak jsem se nezajímala.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 276  [Dalších 166 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.