| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Pyelonefritida – hnisavý zánět ledvin

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 276  [Dalších 86 >>]
Lenka
  • 
23.3.2006 17:35:34
Holky díky za odpovědi. Jýá jsem koukala na nejaké staré diskuze a nevěděla jsem,jak se to tu praktikuje. No k věci. Malá měla pet dnů horečky,nikdo nevěděl co jí je . Šla jsem s ní k doktorce,nic na ní nenašla a jelikož byl pátek ,tak mi řekla ať jdu na pohotovost pokud horečky neustoupí. Tak ""já blbec šla". Na pohotovosti dr. ukrajina a poslal nás na ušní, tam byl zase dr. arab a chudince malý píchnul zdravý ouško. Pak jsem se dozvěděla,že to tak dělaj preventivně,aby jsme náhodou v noci neotravovali" Jsem zdravotní sestra ale tohle je už i na mě moc. V pondělí jsem šla k doktorce s močí a ať jí odebere sedimku a CRP - hrozný výsledky. Tak jí nasadila ATB. Malá byla po dvou dnech dobrá. Podle nálezu v moči a klinickýho obrazu to asi byla pyelonefritida. Nechám malou raději vyšetřit v nefrologický poradně - ať mám klid. Protože mi jedna doktorka z dialýzy řekla,že tyto záněty u takhle malých dětí jsou většinou kvůli vrozené anomálii močových cest. A já prdlej zdravotník, chodím a bulím. Nezlobte se,že jsem se vám sem tak vetřela,ale sbírám veškeré informace,protože mám o malou strach. Zatím ahoj
Lidka
  • 
20.3.2006 15:38:16
Lenko-taky nevím,že bysme tady měli lékařku???Tak kdo to je?Ať jsme v obraze...
Likula 42615
20.3.2006 13:20:12
Lenko,
nevím přesně, komu byl dotaz určen, ale...
Pokud má malá tak dlouho teploty, tak jdi určitě k lékaři ( nebo už jste byli)?
Pro močové cesty a ledviny jsou prý typické kolísavé teploty. My jsme zánět prodělali a přesně to na nás platilo. Asi tři hodiny měla dcera vysoké teploty, byla malátná, plačtivá a najednou jí teplota spadla, ona vstala, hrála si, smála se, tancovala. Tak jsem si říkala, to snad nebude nic vážného. A za několik hodin zase spadla to těžkého stavu s teplotami. Lékař na pohotovosti hned z toho poznal ledviny. Tak držím palce!!!!
Lenka
  • 
20.3.2006 12:25:28
ahoj
Mám k tobě velkou prosbu. Našla jsem tvůj příspěvek o pyelonefritidě a obracím se k tobě jako k lékařce s vlastní zkušeností s tou to nemocí. Mám roční holčičku,která má asi pyelonefritidu. Pořád si říkám a doufám,že je to jen cystitida,ale když pročítám příspěvky maminek - tak mám velký strach. Malá měla 5 dní horečky 39 - 39,5 a žádné jiné příznaky. Odebrala jsem jí M+S,kde měla cětné leuko,bakterie,oj erytrocyty. CRP měla 55, FW 50 za hodinu. Když jsem jí srazila horečku,naříkala bolestí,kroutila se a viditelně hledala úlevovou polohu.
Dneska bere 8 den Augmentin a zdá se že je dobrá. v pátek jí odeberu kontrolní moč. Výsledek K+c ještě nemám. Když jsem četla příspěvky maminek tak jejich děti měly CRP mnohem vyšší. Co bys mi poradila. Nechcui tě obtěžovat,ale mám o malou velký strach protože pyelonefritida u ročního děcka nevěstí nic lepšího než nějako vrozenou anomálii. Pokud mi odpovíš,předem moc děkuji Lenka
H+M+N 29118
15.2.2006 19:41:12
Ahoj zakladatelko Markéto Jak se vám daří.Koukám, že máme stejně nemocné dítě. Jak dopadly vyšetření??Doufám, že dobře. H.
Lidka
  • 
29.12.2005 13:24:58
Lenko-jak říkám,třeba je to u holek jiný...ale TOm to absolvoval několikrát...když byl mimčo,to jsem ho tam jednou taky držela...potom měl asi čtyři roky /nebo pět/ a to byla hrůůůůůza.Manžel musel odejít pryč od dveří...To jsme tam s ním nebyl-a jen jsme slyšeli šílený řev a pořád volal "pomoooc,pomoooc"no hrůza..v životě tak nevyváděl...Další horor byl doma,když se chtěl vyčůrat-musel sedět ve vaně a i tak,když mu to začalo chtít čůrat-tak hrozný řev-pomalu ještě horší než u toho cévkování...no brrr.Ale poslední toto vyšetření byla pohodička...byl asi ve čtvrté třídě,a úplně v pohodě.Vůbec se ani neozval-sestra ho pak chválila,jak byl hodný...a doma se šel vyčůrat-tak jsem jen čekala,jak začne řev nebo něco...on se vyčůral,spláchl a normálně došel do kuchyně-já na něho hleděla-on nechápal cože má jako být...MOžná i záleží na velikosti toh "pindíka"-že už ho má trochu většího-a hadička je třeba bohužel pořád stejná....
Lenka a Markétka 04 + Mára 08 20416
29.12.2005 10:41:32
Lidko,samozřejmě že nevím jak moc ji to bolelo.Ale podle brekotu,který byl spíš vztekací že ji držíme a musí ležet,mi přišlo že se jen vztekala.Navíc to netrvalo ani 5 minut a potom co jsem si ji vzala do náruče,byl ihned klid.Jedna známá bydlí v jiném okrese a její dceři to dělali 2x a vždy pod nějakou slabou narkozou a ani jednou se jim to nepodařilo.Už si nepamatuju,na co to sváděli a tak ji poslali do fakultní nemocnice a tam to bylo hotovo raz dva,bez narokozy a s výsledkem dobrým.
Lidka
  • 
28.12.2005 22:34:41
Lenko-tož vydržet se to dá...když to ty naše děti vydrželi...ale mě osobně to nedělali-a podle řevu TOma to asi je pěkná ¨hrůza...Mimochodem můj otec to odmítl-a to už není dítě,měl prostě strach to znovu absolvovat...Ale u kluků to je asi horší,mají delší močovou trubici než holky.Jinak Tom byl v "tunelu" ,dělali mu tam všechny možný vyšetření-napřed normální,potom dostal injekci s čímsi a zase ho snímkovali,pak se vyčůral a zase ho snímkovali...no byli jsme tam asi tři hodiny-fakt nekecám...A ten doktor mi říkal,že je TOm první v republice komu se to dělá /myslel prý,že mu mudr. zBrna /náš/ pošle někoho staršího/,a že díky tomuto už by děcka skrz ledviny nemuseli absolvovat ty mikční,atd....Takže kdyby někdy chtěli Tomovi zase něco takového dělat /doufám,že už snad ne/,tak se budu prvně ptat na tohle.
Lenka a Markétka 04 + Mára 08 20416
28.12.2005 20:33:17
Ahojky,všechny zdravím a přeji hlavně do nového roku zdravíčko..

Taky jsem se tu delší dobu neukázala,ale všichni ten vánoční blázinec znáte,že?

Nám dělali to mikční vyšetření bez narkozy,měla taky tak nějak 9 měsíců a dá se to opravdu vydržet.
Poslední moč byla u nás v pořádku a tak jsme zvědavá co vše nám řeknou toho 11.1. v Hradci Králové.
Dáša 2 kluci+ holčička 15507
28.12.2005 14:07:26
Moje dcera má reflux a nemá žádné příznaky,je to normální až moc čilé dítko a krom jednoho zánětu ledvin ještě nebyla nemocná.
[<<Předchozích 180] Názory 181190 z 276  [Dalších 86 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.