| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Ostatní problémy srdce a cév

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1637  [Dalších 1617 >>]
Tatramelka+3 66284
20.2.2024 11:00:49
Stres a nedostatek pohybu je častý problém.

Měla jsem cca mezi 38 -40 lety. Prášky na tlak a cholesterol mě pak naprosto rozhodily. Všechno jsem zahodila. Změnila pracovní pozici a vrátila se mezi pravidelně sportujicí (hodně chodím pěšky, běhám 2-3x týdně, zařadíme jógu nebo posilování alespoň 1x za týden, když je čas i víc, ale já potřebuji ven na vzduch).

3 roky mám tep, tlak a cholesterol normě.
karma 94498
20.2.2024 10:42:14
Je to hlavně stresem.
karma 94498
20.2.2024 10:40:54
No, ono to není tak jednoduchá úměrnost. Já mám pohyb hodně, denně aerobní cvičení, pohyb v práci. Jsem 30 let vegetarian....a mám vysoký cholesterol. Stres a genetika. I Dr mi říkala, že prostě tj genetické ( mi rodiče jsou naprosto exemplární, matka extrémní disciplína, denně jóga, kolo, prochazky, zdravá strava, má přes 70 a fyzičku by záviděl tricatnik, štíhlá.....a má vysoký cholesterol. Otec nadváha, uzenina, maso nekilikrat za den, pro noviny jede autem....a cholesterol v norme~8~
Rodiče příště oba na opačných koncích spektra ( já samo zdědila matčin cholesterol, jupí)
To píšu jen pro ilustraci, že to není tak jednoduchá úměrnost
Janinka a dvě princezny 132403
20.2.2024 8:25:52
Ano můj muž také snížil cholesterol bez prášků. Je mu 49 a trvá to dva roky. Trochu jsem do toho mluvila i já, nejdřív si je chtěl vzít, ale docela jsem se zlobila a ptala se co teda bude za deset let.
Nerada to říkám, ale na cholesterol to chce opravdu pohyb a dvakrát týdně je fakt málo. Záleží na tvém stylu života, zda můžeš zařadit přirozený (chůze na vlak atd ) nebo řízený, kdy tedy budeš sportovat cíleně.
Jídlo se u nás řeší furt, mám silnější děti a náš jídelníček s mužem se pořád vyvíjí.
Velšice 92803
20.2.2024 6:57:47
Jarino, mám podobný problém. S doktorem jsme se dohodli, že zkusím 3-6 měsíců upravit stravu a zařadit víc pohybu a uvidíme. Já se stravuji ale celkově dost zdravě i normálně a vyšší cholesterol mám už od třiceti, kdy jsem měla 52 kilo. Váha se mi od té doby zvedla dost, ale jsem stále v normě, nyní se snažím dostat domů alespoň 3-4 kila a zpevnit se. Jako doplněk stravy užívám “červenou rýži” na snížení cholesterolu. Na počínající menopauzu jsem si, pro změnu, objednala červený jetel :) Průchodnost cév mám na hranici normy, tak jen doufám, že nebudeme čekat na výsledek úpravy jídelníčku dlouho🙄
Jarina75 114991
20.2.2024 6:02:16
ALL, díky za sdílení. Jak vypadala tvoje dieta? Já bohužel i přibrala, obvykle jsem vážila 62-64 kg, při výšce 166 cm, teď mám o 10 kg navíc.
ALL 4469
19.2.2024 22:32:06
Snížila jsem cholesterol na přijatelnou úroveň stravou. Užívám omega 3 (rybí tuk) a čas od času kapky od Grešíka (zvolené zcela náhodně.) Hodnoty si už nepamatuju, ale dle lékařky už by to bylo na léky a po kontrolním měření po třech měsících na dietě byla spokojená. Myslím ale, že moje původní hodnoty byly nižší, než co uvádíš Ty. Dietu mi navrhla sama lékařka, jestli to chci zkusit. Zhubla jsem zhruba deset kilo. Aktuální hodnoty nevím, mám přijít normálně až zas na prevenci, sama jsem zvědavá, jestli budou ok. Váhu (a jídlo až na občasné drobné úlety) zatím držím už něco přes rok. Je mi padesát +.
vlad. 38059
19.2.2024 22:22:44
Bylo by to to treba jeste dovysetrit a upresnit, ale hypolipidemika ti mohou vyznamne prodlouzit zivot.
Jarina75 114991
19.2.2024 21:47:02
Ahoj, v rámci dlouhodobějších problémů s cyklem (tu a tam MS vynechala, pak zase byla po 3 týdnech, pak se to na chvili srovnalo, až nakonec 2 měsíce nic). mi gynekolog udělal hormonalni profil, no, hodnoty mám odpovídající přechodu (bude mi 48). V rámci toho mi kontroloval cholesterol a vyšlo mi 8.5 (má být 5).

Faktem je, že posledních 5 let si vybralo svoji daň, hodně pracovního stresu, stravování jakž takž, ale pohybu málo.

Má někdo zkušenost, jestli je šance to zvládnout bez prášků, nebo je to blbost? Obecně po doktorech moc nechodím, prášky moc nebaštím.

Díky za názory.
Evelyn1968,2děti 6269
13.7.2023 21:05:30
Mám tachykardii, mela jsem podezření na ischemickou chorobu, byla jsem na všem, i na vyšetření srdce kontrastní látkou a nic se nepotvrdilo. Beru Concor a jsem v pohodě.

Přeju hodně štěstí.
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 1637  [Dalších 1617 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.