| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Vysoké školy

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

  (?)
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 21993  [Dalších 21623 >>]
K_at 121378
30.10.2023 11:13:57
Já právě myslím na to, že bych byla opatrná v takovém tom maminkovskem žalu, jak ten můj kluk to má těžké. Možná že prostě někde přeťápl nějaké hranice, míru, zvláště pokud jeho kamarádi jsou taky vyhranění a mají specifickou povahu. Bohužel je blbý, že netuší důvod. ~d~
Jinak ve škole je primárně kvůli škole. Podpořila bych ho v tom, ať to bere přednášku po přednášce. Kousek po kousku a někde na někoho natrefí určitě.
Jerry G. 159407
30.10.2023 11:09:35
Enywam, a ostatni. Drizm moc palce a soucitim moc a chapu. Pocit klidu pred bouri znam i to vystupovani s konfortni zony. i to, ze dite proste je jeden doma, rptoze je proste unavane. Porad si rikam, lepsi nez se uplne slozit.

Syn zacal delat ridicak, je to jeoho zivotni sen, jedine co ho zajima jsou auta. V ctvrtek prisel hrozne zklamany a smutny z druhe jizdy, ze je to na nej moc, ze to asi neda. Ja se obavam, ze ma pravdu, protoze neni schopny rychle reagovat. Ted co s tim. Mam mu rict, ze si myslim, ze na to nema? MM s nim jde na dalsi jizdu a pak uvidime.
Dari79 114243
30.10.2023 11:09:08
Zrovna na VŠ a v Brně je přece strašná spousta možností...

Nevím, co studuje a jak moc uzavřená skupina tam je. Pokud je to něco jako SŠ "třída", že jsou v nějaké studijní skupině a furt spolu, tak je to blbý, je to holt jak na SŠ, jen že už jsou starší a mají společný zájem (aspoň ten obor, který studují), tak je větší šance, že si s někým sedne. Navíc by to měli být "děti" trochu inteligentnější, takže snad s menšími sklony k vytváření nějakého šikanózního prostředí.

Na většině VŠ si ale sestavuješ rozvrh sama, různé semináře, pokaždý s jinýma lidma, takže jednak je těžší se s někým blíž seznámit, když ho potkáš jen občas, ale na druhou stranu potkáš spoustu různých lidí... Je ve škole měsíc, má ještě spoustu času na navázání i nějakého vztahu, když o to bude stát.

Jinak já na VŠ měla jen 2 kamarády v tomhle slova smyslu - holku, s tou jsem se seznámila hned na začátku prváku ve frontě na zápis tělocviku (doba před internetovými zápisy) a kluka, s tím až na konci prváku na školní vodě, když jsme na sebe zbyli do lodě (protože jsme tam ani jeden nikoho neznali). I když jsme spolu nechodili zdaleka na všechny semináře, tak jsme se spolu třeba učili ve zkouškovém (myšleno seděli vedle sebe ve studovně) a tak. I pro mě to byl tenkrát trochu šok - po SŠ třídě, kde jsi znala všech 30 lidí dost dobře, byť kamarádky byly třeba 5-6, být v davu cizích lidí... Je to prostě jinej svět, ale mnohem lepší, právě, když si v třídě nesedneš, tady máš mnoho možností - různé semináře, sport, brigády, praxe, studentské spolky, dobrovolnictví...

Na SŠ jsem žila v bublině našich 30 lidí a moc s nikým zvenku ani nekamarádila. V Brně na VŠ jsem za těch pár let poznala lidí stovky - někdo kolem mě jen proplul - na pár týdnů,měsíců..., s někým jsem strávila roky... To by v tom byl čert, aby kolem něj neprošel nikdo, s kým si sedne.

Můj tehdejší partner, co studoval medicínu, to měl jinak, oni byli ten "studijní kruh", bylo jich já nevím 15 a měli výuku furt spolu, takže to bylo víc jako třída na SŠ. Tam chápu, že je blbý, když zůstaneš sám a nemáš s kým pokecat.

Zapracovala bych spíš na tom očekávání (jestli toho nechce moc a moc brzo) a rozšířila obzory. To přece není naposledy, kdy ho taková situace potká - bude nastupovat do nové práce nebo jinam. Holt, i pokud to nemá dané, bude se muset naučit, jak v kolektivu fungovat, pokud teda nehodlá pracovat jako sólista IŤák a žít někde na samotě nebo v anonymním velkoměstě.
K_at 121378
30.10.2023 11:03:35
Ennywan, většinou nejde. Já z toho nejsem happy. Má hodně absencí už od ZŠ. Ale poslední cca 2 roky jsem už malý pán. ~d~
Mám jediný požadavek, ať proleze do dalšího ročníku.
Ale upřímně mám občas dojem, že by to dítě potřebovalo protřepat nějakými vnějšími faktory. Protože matka toho nakecá a furt prudí, že? ~k~
Ennywan 4062
30.10.2023 10:58:27
Kat a jak to pak s mládětem řešíte? Taky nejde do školy? Ale co když se takových nocí naskládá víc za sebou?
K_at 121378
30.10.2023 10:55:51
Ennywan, jo, mládě taky někdy nespí. Znám to taky. Je to potom dost na prd den. Aspoň že nezůstal úplně zakopaný doma. Držím pěsti s psychiatrickou.
Ennywan 4062
30.10.2023 10:44:45
Relativně asi dobře. Nicméně může to být klid před bouří. Dnes jsem ho třeba nechala doma, protože má praxi a celou noc zase nemohl usnout. Takže to je tak na zranění. Čímž jsem naštvala muže, protože přece se musí překonávat a nezůstávat ve své bublině. Jenže muž nikdy nezažil situaci, že celou noc nespal. Já jo, takže si umím představit, jak by syn tu praxi dával. U syna stále zůstává ta nechuť chodit do školy, ale díky tomu, že je týden teorie a týden praxe, tak mu to líp utíká. Ale kdyby nemusel vůbec nikam, tak by byl nejšťastnější. Pořád ale chudák má ty své úzkosti, kdy hodně krát zvládl věci mimo svou komfortní zónu a viděl, že to dokáže, ale stejně je v něm stále jakási nervozita a ta úzkost. Zítra jedem hodinu a půl k psychiatričce, úplně poprvé. Kéž by byla nějaká sympatická a chápající.
Termix 105545
30.10.2023 10:42:21
White, mám exota s AS, který si našel tři velmi podobné kamarády na gymnáziu a víkend co víkend se schází u nás doma a hrají deskové hry. Kdybys byla v Praze, pozvali bychom tvého syna k nám. Další by se tu už ztratil. Tři z nich se spolu budou hlásit i na vysokou školu, v tomto školním roce budou maturovat. Ale hlásit se budou do školy v Praze.
Federika 14090
30.10.2023 10:00:56
White,
jde si tam,sedne, udělá, co má a odejde. Kolekticní úkoly nesnáší.
K_at 121378
30.10.2023 9:56:00
Ennywan, jak jste na tom?
[<<Předchozích 360] Názory 361370 z 21993  [Dalších 21623 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.