Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Margot+1 | 39983 |
14.8.2012 21:19:01
Nevím, kolik je čápátku, ale moje dítě kadilo do nočníku od 8. měsíce, kdy jsme teprve začínali s příkrmem. Myslím, že mu to tak vyhovovalo.
|
Šešule | 94264 |
14.8.2012 21:13:05
Jo, a někdo dává v klubku nad klasický nočník. To mi přijde na učení úplně nejlepší, protože se plynule přejde na sezení na nočníku, když mimino sedí.
|
Šešule | 94264 |
14.8.2012 21:11:38
Gratuluju k rozhodnutí
BKM se dá aplikovat na to, co chytíš. U dcery se mi BKM dařila natolik, že za celou dobu našeho bezplenkování se dcera prakticky nepokakávala, pokud jsem byla u ní. Čurání se nám taky dařilo hůř. Od začátku jsem používala čínský nočník, ale jde použít jakákoli jiná nádobka. Nad vanu do koupelny by se mi nechtělo nosit |
Jája s čápátkem | 106712 |
14.8.2012 21:04:06
Čápátko už si delší dobu říká o bezplenkovku, jen já jsem to do dneška jak blbka zazdívala. Dnes mi došlo a všechna kakání během dnes jsme zvládli mimi plínku v klubku. Signál čtu docela dobře, někdy se zpožděním, ale čápě se ozve. Jde mi o dvě technické věci: a) dá se BKM aplikovatjen na kakání (čúrání prostě zatím nezvládám dohlídat) b) jak to technicky provést, abych si nezadělala na průšvih do budoucna - zatím jsme totiž kakání zvládli nad vanou (pohodlné, hned pak jsem ho mohla umýt), ale až teď večer mi došlo, že nebudu chtít, aby stále kakal do vany a měla bych vymyslet něco jako nočník. Nebo máte jinou zkušenost? Přeučili se pak v pohodě na nočník, když jste třeba nejdřív využívali umyvadlo?
|
Archciba | 61187 |
12.8.2012 7:00:51
Šešule, tak to je super. Myslím, že to už zvládnete bez plenky
A dělat bezplenkovku bez zaměření na výkon, je myslím ta nejlepší cesta. U Vojty jsem to hlídala a snažila jsem se, co nejvíc ho vysazovat a stejně se odplenkoval, když byl ten správný čas. U Toma není čas a ani tak moc nespolupracuje a stejně jsou výsledky Každé ráno se vykaká do nočníku a přes den občas chytnem i čůrání (dokáže ho i přerušit a počkat až nad nočník/záchod - asi taky nečetl, že toto umí děti až v 18 měsících ). Reaguje i na signál. Te´d jsem potřebovala malému chytit moč a donést na kontrolu. V ordinaci jsem skleničku předala sestřičce a říkám, že jsem se snažila to chytit co nejlíp. A sestřička říká, že se s takovými prcky blbě spolupracuje. Tak jsem jí odpověděla, že Tom celkem spolupracuje. Tak se mi "vysmála": "To jako řeknete čůrej a on se vyčůrá?" A koukala na mě jak když ty horečky mám já a ne Tom |
Šešule | 94264 |
11.8.2012 21:35:38
Nechci to zakřiknout, ale myslím, že jsme učinili další krok v bezplenovce Dcera (za pár dní 2 roky) je už třetí den bez plínky přes den Přes léto jsme párkrát zkoušeli jí vzít plínku, ale vždycky to skončilo několika loužema různě po bytě (většinou na posteli a na koberci), tak jsme se k plínám zas vrátili. Tuhle jsem se ale zařekla, že si na odplenkovávací pokusy nechám týden a holt se smířím s tím, že budu celou dobu prát počuraný kalhoty. První den byla tragédie, všechno skončilo v gatích. A druhý den si dcerka začala sama říkat a nehoda byla jen jedna! Samozřejmě není stoprocentní, ale snad se zbaví plín alespoň na den. Už mě nebavilo mít v plínce dvě děti.
Bezplenovku praktikuju i s naším nejmladším. Neprožívám to asi tak, jako u dcery, on taky není tak zoufale čistotnej, ale myslím, že se nám docela daří. Občas vydrží celou noc se suchou plínkou. Nemám čas počítat mokrý plínky, bezplenkuju víc automaticky, takže se míň zaměřuju na výkon a myslím, že to celé věci docela svědčí |
Marci |
• |
11.6.2012 20:45:29
Archcibo, já když malou držím nad nočníčkem, tak většinou dám jednu ruku nad zadeček a druhou pod patičky a ona tak může s nožičkama trochu hýbat.Není úplně v klubíčku. No v 5 týdnech je maličká, možná u Tvého chlapečka už to nepůjde, nevím...zkus to.Ale je fakt, že ikdyž ji chytnu někdy za stehýnka,tak jí to nevadí, to už je pak v klubíčku. Myslím, že v knize Bez plenky jsou vyfocené i polohy, kdy je děťátko skoro vleže. Máš tu knihu? Mrkni na to. Já ji teď nemám doma, jinak bych na to koukla.
Ale každopádně gratulace k úspěchu. |
Marci |
• |
10.6.2012 21:23:20
Rara se starším synem jsem začínala ve 4 a půl měsících a šlo to od začátku výborně,po probuzení to byla tutovka, ale i jinak to dával najevo. Krizovky přišly,když začal lézt, to ho zajímal spíše okolní svět než čúrání. Kakání bylo od půl roku už jedině do nočníku,ale nechodil moc často. S holčičkou,jsem začala hned od narození,teď má 5 a půl týdne a dává teda silně najevo svoji potřebu,je šikovná.No děsím se zimních měsíců,teď na procházkách se dá čúrat a kakat krásně do trávy,ale co v zimě....
Moje kamarádka začínala až v 1 roce a malý se taky dobře chytnul, v roce a půl byl už přes den bez plenky a měsíc před 2.rokem už i na noc. Být Tebou, tak začnu s čúráním po každém probuzení a to kakání zkoušet chytat, když to poznáš. Možná později to začne dávat najevo. Držím palce. |
Archciba | 61187 |
10.6.2012 13:51:18
Zlobivá, on je v klubíčku rád, ale nevyčůrá se ani nevykadí. Myslím, že má moc zmáčklé bříško a nevyhovuje mu držení za nožičky.
|
zlobivá holka | 118130 |
10.6.2012 10:15:15
Rara, my jsme začínali s naším malým už v porodnici. Ale mám kamarádku, ta má stejně starou holčičku a někdy kolem půlroka říkala, že do BKM nejde, protože pořídila velkou výbavu látkovek a že by jim to nešlo....mno v osmi měsících, když viděla, jak to našemu prckovi jde, tak se rozhodla taky začít. Teď je našim dětem 17 měsíců a oba jsou bezproblémoví bezplenkáčci, ale řekla bych, že její holčička, ač začínali v 8 měsících, je od začátku na to šikovnější, dýl vydrží, snadněji si říká...je to dost individuální. Takže si myslím, že podle povahy dítěte v půlroce vůbec není pozdě. A stejně tak platí, že podle povahy dítěte v půlroce může být už pozdě. Asi nezbývá, než to na pár měsíců zkusit a nenechat se odradit občasnými bojkoty. Hodně štěstí.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.