| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Schizofrenie

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 373  [Dalších 343 >>]
karma 94498
5.5.2015 13:57:51
Marušku zatím hlídá teta, předala jsem kontakty.
Ad hospic -mě taky napadl (vlastně jako první, mají výborné reference, chtěla jsem tam umústit manžel.babičku, ale umřela těsně před převozem)a dala jsem tetě ke zvážení.
Ad Cimbur, děkuju, Tvoje příspěvky-kontakty mi pomohly moc!
Ad osobní asistent: 24 hodin několik týdnů by bylo asi těžko únosné, ačkoli peníze asi nejsou pro rodinu extra problém, co vím je placeno od hodiny.Maru vydrží pár hodin sama, ale přes noc ne, bojí se.

Hledala jsem především OSOBNí REFERENCE na respit, neb co vím, stránky mohou být "super navoněné", péče třeba až tak ne. Maruška je hodná, naprosto bezproblémová, zalékovaná, ale strachy a úzkosti jsou veliké.
A proč se starám? protože když někoho potkávám denně několikrát na chodbě, on mi pozorně přeje k narození dětí, mým narozeninám, chodí okukovat náš zvěřinec, tak mi prostě není u zadku, zda ho šoupnou někam, kde umře hrůzou. Teta vypadá moc sympaticky, ale má manžela po mrtvici, takže taky asi má naloženo aktuálně dost. Nevím, jak dlouho si Marušku může ponechat v péči.
gloria 14353
4.5.2015 18:12:26
Dlouhodobě frustrovaná Cimbur potřebuje občas upustit páru a tys byla zrovna u toho, neber si to osobně.
Občas tady po někom takhle bezdůvodně šlehne.
Hana
  • 
4.5.2015 17:41:06
Do hospice???

Paní píše, že má sousedka opatrovníka, tudíž je čistě jeho práce se o ní postarat a zajistit ji pomoc, když její maminka nemůže.

Nevím, proč se z pozice sousedky tak moc staráte - on ten opatrovník sedí s rukama v klíně a nic neřeší?

Pokud má paní jen schizofrenii, tak pravděpodobnost, že má i příspěvek na péči, ze kterého by si zařídila dlouhodobou osobní asistenci u ní doma, je dost malá (možná má našetřeno, tak by měla z čeho částku zaplatit). Osobní asistence mívá i odlehčovací služby. Nevím, zda by k ní docházela pečovatelská služba, nevím, jak v místě mají nastavenou cílovou skupinu.

Pro osoby s duševním onemocněním sehnat narychlo sociální službu je reálné, ale asi za cenu hledání v rámci kraje nebo i dál. Chráněné bydlení pro duševně nemocné jsou, možná budou mít i volnou kapacitu, ale to je o stěhování, což paní asi odmítá.

Nebo zaplatit hodn sousedce, která za ní bude docházet, paní zůstane doma, dohlídne na ní osoba, kterou zná... a opatrovník bude mít situaci vyřešenou.
Ornelka 142899
4.5.2015 17:39:07
To je mi líto, můj tatínek měl také podobné umírání, je to smutné ~n~
Nicméně je to Hospic právě pro ty umírající a relativně zdravou Marušku (pokud nebude v poslední fázi nemoci)by tam "jen" s schizofrenií nepřijali.Zkusit zeptat se tam tedy může, naděje umírá poslední, ale moc šancí bych tomu - podle toho co tam píší - nedávala.
Kristýna63 142824
4.5.2015 17:19:27
Ano myslím ten Hospic,měla jsem tam tatínka,měl velmi těžké umírání a velmi mu pomohli,když už jsme to doma nemohli zvládnout,nespal několik dnů a dusil se.Přijali tam i strýce od mé kamarádky a byl doslova nezvladatelný.Přesto vyšli vstříc a pomohli rodině.Péče k nezaplacení,mohli jsme tam být s tátou i ubytovaní za 50Kč denně.
Ornelka 142899
4.5.2015 16:27:17
Myslíš ten Hospic na Svatém kopečku? Ať si o mě klidně Cimbur dál říká, že nemá tolik času na hledání jako já, ale pro zakladatelku jsem to udělala a tento Hospic jsem ji vygooglila. A opět tam píší, kopíruji :

Jsou to osoby v jakémkoliv věku v terminálním nebo preterminálním stádiu nevyléčitelného onemocnění, kdy není v silách rodiny či jiných osob zajistit těmto nemocným po přechodnou dobu odpovídající péči.

Služba není určena osobám, jejichž chování by z důvodu duševního onemocnění závažným způsobem narušovalo kolektivní soužití. Není možné v rámci odlehčovací služby zajistit pro tyto osoby zvláštní režim, aby jim byla poskytnuta dostatečná péče. Služba z tohoto důvodu není poskytována např. osobám s Alzheimerovou chorobou, s výjimkou těch v posledním stádiu nemoci.
Kristýna63 142824
4.5.2015 16:06:40
Vynikající péče je na Svatém kopečku v Olomouci,je to spíše pro nevyléčitelně nemocné,ale myslím,že by vyšli vstříc,vynikající personál.Domácí prostředí.Kristýna
Alena
  • 
4.5.2015 13:50:11
A jestli to bude z čeho zaplatit.
Ornelka 142899
4.5.2015 13:32:34
Stejně jako jsem i já chtěla pomoci a našla jsem, že to zařízení duševně nemocné nepřijímá. Proč jsem si za to měla vyslechnout, že NAROZDÍL ODE MĚ ONA nemá tolik času ~a~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 373  [Dalších 343 >>]

(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.