| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Školní potřeby

(?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 3720  [Dalších 3690 >>]
monam 158013
2.9.2025 13:47:45
Nene, info nikde žádné, ani o třídních schůzkách. A učebnice - ta co po nás žádali v létě platbu prý byla na druhé pololetí (učebnice je vyplněné způli) a teď zase nová učebnice a nová platba. Učitelka stále stejná. Ta učebnice je určitě z těch lepších, jsem ráda, ale brala bych nějakou promyšlenost v tom, co se chce, aby rodiče platili (u syna jsme zjevně platili vše - i učebnice, které jiné školy dětem běžně půjčují).
Monika 123907
2.9.2025 13:43:57
Monam, pokud jde o to "pokusné ověřování", koukla bych, jestli nejsou informace na webu školy a/nebo Bakalářích nebo podobném informačním portálu. Pokud ne, napsala bych dotaz (do těch Bakalářů nebo e-mailem), pokud nebudete mít hned někdy teď třídní schůzky (na ZŠ našich dětí byly snad hned 2. týden školy). K "nedorozumění" zřejmě došlo někde v procesu předávání informací mezi organizátorem akce, ředitelem a třídními učiteli? Tipuju. A změna učebnic na Aj mohla být způsobena změnou učitele? Chápu dobře, že ty červnové peníze nikdo neutratil, takže nemusíte platit druhou učebnici, když už máte první?
Jinak my máme letos poprvé (a naposledy) obě děti na SŠ, takže se nás už bezplatné školství netýká. Co se bude platit, zatím nevíme, kromě 4.100,- za dcery adaptační kurs, což jsme cca tušili již od června.
Na ZŠ učebnice platit nechtěli snad s výjimkou španělštiny, tam byl nějaký předchozí souhlas (vždy už v červnu předchozího školního roku) stejně jako u jazykových cvičebnic - škola pro případ nesouhlasu nabízela teoretickou možnost zapůjčení s tím, že děti budou vyplňovat tužkou a na konci roku všechno vygumují a vrátí - netuším, jestli to někdo využil.
Na SŠ pořádají obě školy dětí burzu učebnic, syn si třeba některé kupuje napůl se spolužákem, pak zase prodají ... Naštvaní jsme byli na nižším gymplu, kde jsme synovi platili cvičebnice na biologii a dějepis, které pak vůbec nepoužívali (přičemž příslušné učitelky byly poměrně katastrofální i z dalších důvodů).
monam 158013
2.9.2025 13:30:37
V den vysvědčení přinesl syn ze školy několik hromad věcí, mezi nimi i učebnice (nikoli pracovní sešity, al i učebnice) do několika předmětů za 4 a 5 třídu. Dost mě to ohromilo, protože výše platby, kterou jejich učitelka každý ten rok žádala do třídního fondu by předmětem většího sporu mezi mnou a jí (jednalo se o 4000 Kč za každý rok).
O prázdninách ze školy (8G) jiného dítěte dorazil požadavek, abychom zaplatili učebnice a pracovní sešity pro Aj a Nj. Nj je tedy nějaká integrovaná, ale měla jsem za to, že učebnice by škola mohla poskytovat. Nicméně Ok. Ovšem dnes napsala učitelka aj další mail s požadavkem na zakoupení jiné sady učebnice a pracovního sešitu na aj. Jde o dobrou, nicméně poměrně drahou učebnici - v sadě s pracovním sešitem stojí 1500
A perlička na závěr, ze střední školy mi dítě přineslo k podepsání souhlas se zapojením do Pokusného ověřování kombinovaného vzdělávání. Vůbec netuším o co jde, dítě netuší, žádné vysvětlení. Jediná k tomu uvedená informace je, že době kombinované výuky za žáka má odpovědnost rodič (což je důvod, proč to chtějí podepsat :-)
Máte také nějaké zábavné aktuální zážitky? Hlavně nevím, kde se tato nedorozumění berou, protože si myslím, že učitelé jsou většinově poměrně inteligentní lidé s nulovým zájmem dělat rodičům problémy.
kachna_ 144932
12.10.2023 23:58:54
Ano,
a není to ani tím, že by ty věci zničit chtěli, nebo k nim neměli úctu a nevážily si jich (dcera zničené a ztracené věci platí vždy ze svého).
Federika 14090
12.10.2023 23:22:59
kachno, velký opakování se známkou, která se nedá opravit, to je fakt stres, to chápu. Sama jsem to nesnášela.
kachna_ 144932
12.10.2023 23:17:38
Jo, na to, ale oni dostávají špatné známky (mimochodem ta prezentace byla fakt děsně nudná), opravit nelze, jen si dat o to větší pozor, abys i ten příští nenapsala taky špatně. Krom toho deváťáci mají i z toho zeměpisu velké opakování, zdůrazněno, že to bude mít velký vliv na celkovou známku.
Tak, jak to popisuješ ty, to pravděpodobně funguje :-)

Půlka psa 24064
12.10.2023 22:52:20
On to nejspíš opravdu někdo dělá a sešit osahaný od spolužáka myje. Obsedantně kompulzivní porucha .~;).
Ropucha + 2 120300
12.10.2023 22:45:47
Omývání sešitů?? Tedy, dočetla jsem se tady za ty roky už ledacos, ale zdá se, že studnice podivností je bezedná ~:-D
Ropucha + 2 120300
12.10.2023 22:41:59
Snahu ochránit putovní školní učebnice chápu.
Ideální by byly trvanlivé pevné obaly jako na knížkách v knihovně.
Ale dejme tomu.
Sešit na poznámky je pracovní pomůcka žáka a kus igelitu na něm nemá žádnou obhajitelnou funkci (opatlaný igelit je podle mě minimálně stejně odpudivý jako opatlaný papír).
Testy mohou žáci psát jednoduše na papír.
Federika 14090
12.10.2023 22:38:05
Já to říkám pořád. Proto jsem děti nikdy nechtěla.
Vřískají, ječí, vylučujou, obtěžujou, pořád něco chtějí a stojí hromadu peněz a času.
A ještě ty sešity fuj.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 3720  [Dalších 3690 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.