| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Miminko-český slovník

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 371  [Dalších 251 >>]
*
  • 
30.7.2006 19:54:49
http://www.zvesela.net/?ref=124
Alamagoosa 33100
28.7.2006 22:05:56
Legračně nemá ráda zdrobněliny. Na příkaz, ať si obuje bačkůrky, řekla :"Neci bačkůry!" Podobně vytvořila i tříkolu, tyčinu, palačinu, mandelinu a další. :o))
Silvie a Sofie
  • 
7.6.2006 15:34:53
Diky Bohu nasi holcicce jsou 2 roky a 3 mesice a mluvi vazne skvele a mame z ni velkou radost. Taky si vymyslela specialni vyrazy pro slova jako napr.:
gingon - balon
oblizkadlo - lizatko
ma"mak - maminka
ta"tak - tatinek
babik - babicka
opica - pizza
aj.
Jeji vety jsou fakt nekdy sokujici:
Zlobila jsem se na ni, protoze provedla zase nejakou ze svych lumparen a karala jsem ji. Ona se postavila prede me a s ledovym klidem gentlemana pravila:
"Zklidni se, ma"maku."
Byly jsme v zabavnim parku a babicka nadsene vytahla fotoaparat a jala se nase zlaticko vyfotit. Nacez ztalicko pravilo:
"Nedelej to, babiku! To fakt nesnasim!" a zakryvala si rucickama oblicej
Nebo kdyz se provini a vidi, ze to fakt prepiskla pravi:
"Maminko, nezlob se a nekricej, prosim te. Omlouvam se."
Tyto vety me fakt pokladaji na lopatky:o)
Nebo manzel uz mel nervy nadranc z naseho nezvladatelneho ditete a uz na ni kricel, at prestane vyvadet, ze uz toho bylo dost.Holcicka opacila:
"Nervi ta"taku. Nebacej, Sofinku. Sofinka laska!"
Tim mu chtela pripomenout, ze ji prece nemuze trestat, kdyz ji ma rad a sibalsky se ovine kolem stehna a da pusinku. Jak chcete potom takove mazane dite vychovavat? My si s ni nevime rady.:o)
A takovych vet je spousta, skoda, ze fakt nema cas je zapisovat.:o(

Preji hodne peknych zazitku s vasimi detmi!
Silvie a Sofie
  • 
7.6.2006 15:32:40
Diky Bohu nasi holcicce jsou 2 roky a 3 mesice a mluvi vazne skvele a mame z ni velkou radost. Taky si vymyslela specialni vyrazy pro slova jako napr.:
gingon - balon
oblizkadlo - lizatko
ma"mak - maminka
ta"tak - tatinek
babik - babicka
opica - pizza
aj.
Jeji vety jsou fakt nekdy sokujici:
Zlobila jsem se na ni, protoze provedla zase nejakou ze svych lumparen a karala jsem ji. Ona se postavila prede me a s ledovym klidem gentlemana pravila:
"Zklidni se, ma"maku."
Byly jsme v zabavnim parku a babicka nadsene vytahla fotoaparat a jala se nase zlaticko vyfotit. Nacez ztalicko pravilo:
"Nedelej to, babiku! To fakt nesnasim!" a zakryvala si rucickama oblicej
Nebo kdyz se provini a vidi, ze to fakt prepiskla pravi:
"Maminko, nezlob se a nekricej, prosim te. Omlouvam se."
Tyto vety me fakt pokladaji na lopatky:o)
Nebo manzel uz mel nervy nadranc z naseho nezvladatelneho ditete a uz na ni kricel, at prestane vyvadet, ze uz toho bylo dost.Holcicka opacila:
"Nervi ta"taku. Nebacej, Sofinku. Sofinka laska!"
Tim mu chtela pripomenout, ze ji prece nemuze trestat, kdyz ji ma rad a sibalsky se ovine kolem stehna a da pusinku. Jak chcete potom takove mazane dite vychovavat? My si s ni nevime rady.:o)
A takovych vet je spousta, skoda, ze fakt nema cas je zapisovat.:o(

Preji hodne peknych zazitku s vasimi detmi!
Helče a Málče - 2 roky 44646
27.4.2006 16:52:43
Synovi je už 5 a půl, ale když byl malý, používal často jedno slovo "akokos". Trvalo nám celkem dlouho, než jsme přišli na to, co to znamená. Akokos bylo všechno, co neuměl pojmenovat. Velice užitečné;-) Dcerce byly před měsícem 2 roky a hezky a ráda breptá. Když nedávno lezla do vany, prohlásila: "Maminko, tady není žádnej Štěpánek, jenom jeden Amálka." K manželovi přiběhla se slovy: "Tatínku, já jsem uteknul." (= utekla mamince, poznámka překladatele).Velice a často používá slovíčka jako: viď?
no!
já myšlím...
Má ale i pár "svých" slov: kočoláda -čokoláda
chobotnik - chobotnice
maminkovi - mamince
srnka a jonášítko 2 a čtvrt roku
  • 
12.4.2006 12:37:50
= "neboj se táta vydělá peníze, bude fajn" - to mu řekla jednou babička, když si stěžoval, že chce novýho méďu. Teď to říká pořád, třeba když mu říkám, že si s ním nebudu hrát, protože musím vařit nebo když jsem večer unavená na čtení pohádek. Nejdřív vůbec nemluvil, a teď mu pusa jede, že každé paní v obchodě div že nepovídá intimní detaily ze života mámy a táty:-)) Každou větu ukončuje "jo?" nebo "taty" (jakože taky) nebo "ja eče pídu, jo?" (=vrátím se, ještě se stavím).
Evi a Kubík 2 roky
  • 
12.4.2006 12:09:31
je balon
Jana a Daneček(2,5)
  • 
12.4.2006 12:07:45
Daneček na návštěvě u babičky a dědy pořád říkal "jácistejbou". A děda na to:" však jseš se mnou" - "ne, já ci stejbou" - a šlo o skateboard:))
Já to nejsem:-) 22055
2.4.2006 19:04:45
Můj starší syn si zhruba ve 20 měsících vymyslel slovo "taburínek" a je to míchačka na beton. Tvrdil, že mu to řekla babička (vezl si od ní malé autíčko míchačky na beton), tak jsme se jí pak zeptaly a neee, musel něco špatně pochopit, každopádně u nás slovo taburínek funguje dodnes, už máme dalšího 2-letého syna a ten míchačce samozřejmě říká taburínek (ani neví, že to slovo neexistuje:-))

A druhý syn - Viktorek říká: PUKEL, strašně dlouho jsem nemohla najít co to znamená a znamená to: SUPER! Říká to pořád, skočí a řekne: Iktojek pukel, kočil!

A kamarádčin syn ve věku asi 16 měsíců začal nejdřív klidně hlásit, že chce: ČIPOJADU, pak už hystericky křičel čipojada čipojada a pak asi po dvou-třech dnech dostal rohlík s nugetou a zařval: čipojada! Byl to jeho název pro čokoládu:-)))
Petra-Karolínka 5 let a Daneček 1 a půl roku
  • 
26.3.2006 15:47:21
Moje Karolínka říkala místo BANÁN-MANÁM,PUNČOCHÁČE-PÁČE,HOVÍNKO-BÍBO :o)) Tyhle slůvka mě utkvěly v hlavě nejvíc. :o))
[<<Předchozích 110] Názory 111120 z 371  [Dalších 251 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.