| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Epidurál

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1715  [Dalších 1605 >>]
sally 3140
25.10.2012 1:56:50
když je epidurál dobře udělaný, tak jen otupí tu bolest, ale citlivost zůstane, takže problém s tím kdy tlačit jsem fakt neměla.
Razivia 93965
25.10.2012 0:59:47
Mám to čerstvě za sebou a musím říct, že to bylo lepší, než jsem očekávala. Epidurál jsem nechtěla v žádný chvíli. Rodila jsem dlouho (vyvolávaný porod), posledních cca 4-5 hod. to bolelo fakt dost, ale ta bolest je taková přirozená a nebolí to v jednom kuse, takže se to dá. Tlačení mě skoro nebolelo (a to jsem měla dítko s větší hlavičkou), šití jo, ale ne nějak strašlivě (měla jsem teda jen pár stehů), prostě už to bylo hrozně otravný a já byla vážně unavená.
Nevím, jak by to bylo, kdybych tam měla nepříjemnou sestru a doktora, to bych to asi snášela o hodně hůř. Měla jsem štěstí na lidi, byli neskutečně fajn.
Girili 117849
25.10.2012 0:15:34
Hani, kde jsi rodila?
Girili 117849
25.10.2012 0:11:26
Hodinu dvacet? ~8~ Klikarko! ~t~

Ja netroskarim, kdyz uz, tak uz... 67 hodin. ~;)
Girili 117849
25.10.2012 0:04:36
Ja byla "naspeedovana" touhle pozitivni literaturou a nejruznejsi povzbudivou predporodni pripravou, na porod jsem se tesila, mela jsem za to, ze bolest je "jen v hlave" a ja jsem na to dobre pripravena, takze ME to urcite bolet nebude! No, bolelo to samozrejme jako prase, coz me veeelmi prekvapilo. ~t~

Bezprostredne po porodu jsem si rikala, ze tohle uz si tedy asi nezopaknu. Ale dluzno dodat, ze to byl porod prirozeny, fajnovy, bez zasahu, bez komplikaci, bez vetsich poraneni a s dobrym a rychlym zotavenim. Uz 14 dni po porodu jsem otocila, ze do toho podruhe nejspis prece jenom pujdu a dnes - 11 mesicu po porodu na to uz nejakou dobu rada s usmevem vzpominam a nemuzu se dockat dalsiho ditete. ~t~

Rodila jsem bez epiduralu.
Klára
  • 
24.10.2012 23:49:38
Jo ještě, co se týče bolesti - tak mě nejvíc pomáhala svoboda projevu, při kontrakcích jsem se hýbala, sedět nebo dokonce ležet, to bych vydržela jen těžko. A pak taky moct se hlasitě projevovat, to byl fakt šílenej rozdíl - dokud jsem byla potichu, tak bolest obrovská a se zvukovými projevy to krásně odcházelo a dalo se to v pohodě ustát....v tomhle byla super ta dula, že mi pomáhala hledat možnosti, jak si pomoci...
Klára
  • 
24.10.2012 23:46:00
Mám to stejně, rodila jsem teda zatím jen jednou, ale byl to silný zážitek v pozitivním slova smyslu. Jako bolelo to dost, ale ta bolest mi dávala smysl, v tu chvíli jsem neměla jinej úkol než tím projít a zvládnout to......měla jsem u sebe dulu i muže, do porodnice jsem přijela už hodně otevřená(tak jsem to přesně chtěla, že tu první dobu porodní jsem prožila doma), i když pak to trvalo ještě asi 4 hodiny...ale bylo to prostě fajn. Už se těším na další porod, fakt :)
překvapená 20.9. 128518
24.10.2012 23:32:35
Každýho porod jakože "bolel", jde o to vědět, že je to ok a že je to ve tvé režii, chce to tělesné sebevědomí, uvědomění si, že ty víš líp než nějakej uzívanej sloužící.
Tlačí se, když je tlak rp. nechá se rezonovat..
karkulka+2 /08+11/ 50320
24.10.2012 23:31:10
Rodila jsem 2x bez epiduralu. I když jsem epi v obou případech chtěla.
ALe...

Porod č.1 : po 4h pravdidelných kontrakcí po 5min jsme jeli do porodnice, kde ze mě udělali hysterku, že nerodím a ať se vrátím domů a přijdu na kontrolu za 3dny. Jenže já už rodila, kontrakce pořád pravidelné, intenzita a bolestivost větší.
Když už jsem začala krvácet, kontrakce byly co 3min a bolestí jsem řvala nahlas, jeli jsme do porodnice /máme ji za rohem/. Byla jsem otevřená na 10 se zašlou brankou, šlo se hned tlačit, dcera byla venku od příjezdu do porodnice za 20minut. Tlačila jsem na 3 kontrakce.
Celkově porod od začátku kontrakcí 22,5h.
Porod bez jekékoliv medikace, nejvíc mě bolelo ruční "roztahování" hráze od PA a pak šití, to mi umrtvila jen 1 část. Dcera 4kg.

Porod č.2 :
Od prvních kontrakcí se syn narodil za 9h, takže porod daleko rychlejší. Ale bolest intenzivnější a to o dost, v porodnici jsem byla 4h. O epi jsem si řekla 3x: 2x bylo moc brzy, 1x už zase moc pozdě /později jsem se dozvěděla, že epi pro druhorodičky berou jako zbytečnost/.
Od bolesti jsem dostala 2 čípky a kapačku.. asi minutu před porozením syna mi šoupli ještě oxytocin.
Tlačení ale strašný, šíleně bolestivý, nutili mě ležet na zádech, neměla jsem se za co zapřít, musela jsem tlačit na kontrakci 3x, i když jsem neměla už sílu. Potom se Dr. a PA začaly přede mnou hádat, jak to udělat,aby se dostal malej ven dostatečně rychle a mě nepotrhal. Narodil se fialovej jak obal od Milky.
Nakonec mě ani nenastřihli, natrhla jsem se, šití bolelo jak čert /špatně umrtvené, stydký pysk mi šila zaživa/, ale potom jsem si hned sedla a hojení hodně rychlý. Syn 4,4kg.

Takže první porod hodně dlouhý, bolest postupně.
Druhý porod krátký, ale bolest veliká.

Mab 26777
24.10.2012 23:30:20
Můj první porod přirovnávám k orgasmu, bolest fakt ne. Druhý byl delší, bolest tam byla, ale brala jsem to spíš jako práci, u zubaře se bojím víc.

Epidurál má svá rizika. Může po něm bolet hlava a to pár dní (celkem častá komplikace), matka i dítě lehce zadržují tekutiny, tj. po porodu pak má dítě větší váhový úbytek (pediatři pak straší s dokrmem apod.), může lehce porod prodloužit (dle statistik, rozhodně ho dle rozsáhlých statistických dat neurychlí, ale jak byly vedeny ty studie nevím, těžko budou srovnávat jednu ženu v obou případech). Při špatně daném epidurálu až ochrnutí končetiny, nutnost při porodu ležet, neb se nohy podlamují (tím pádem i nemožnost měnit dle své libovůle úlevové a porodní polohy) atd.

Takže za mě je přirozený porod naprosto nejlepší varinata. Epidurál bych nechala pro případ komplikovaných porodů, vyvolávaných, s nemocemi matky či dítěte, porod mrtvého plodu apod.
[<<Předchozích 100] Názory 101110 z 1715  [Dalších 1605 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.