Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Jana |
• |
25.10.2012 9:56:34
Tak pridam:
prvni porod horor (epi byl taky) ale dcera zije a je zdrava, ja prezila a se skoro zhojila. Trauma jak z knih, therapie a tak (brecela jsem skoro rok nekolikrat denne..) ![]() Pak se telo branilo otehotneni 5 let... Na druhej porod uzasna AP uz od zacatku, skoro do konce nebylo jasny, jestli doma nebo nemocnice - cisarak. Delala by se mnou oboje. V tehotenstvi 2 kurzy jogy pro tehotne, ty mi nakonec dodaly sebeduveru na domaci porod. Ten byl uzasnej. Bolel ale ta bolest pak "zmizi". Do vody (nafukovaci porodni vana v obyvaku). Prvni kontrakce 20:30, narozeni 02:33. Mezi kontrakcemi jsem i stihla jit do sklepa a prendat pradlo z pracky do susicky ![]() ![]() Vsichni se smali ale ja nosila kuchynsky stopky a merila delku kazde kontrakce a kazde pauzy. Takze jsem vedela skoro na vterinu presne: ted to zacne, ted to skonci a mam pauzu na zotaveni. Pri kontrakcich s vydechem vydavat zvuky Aaa Ooo Uuu Mmmm. Prisla jsem sama pri poslickach na to, ze me uvolni... Ucitelka jogy se jen usmivala a rikala: "Tohle Ohmmm sjednocuje vse se vsim..." Pri tlaceni jsem si ve vode klekla a rukou citila, jak hlavicka postupne vyliza (tlacila jsem "do ruky"). Mala blbost ALE: zkousela jsem ji udrzet vytlacenou a byla to fuska, porad zajizdela zpet.Az mi AP rekla, at ji necham zajet a uvolnim se, pri dalsi kontrakci jde automaticky tam kde byla predtim a PRI te dalsi kontrakci se posune o kousek vic ven. Pak zase zajede a tak porad... ![]() Jak tu ctu, tak si rikam: ta ma ale problem s kontrolou... ![]() ![]() Jediny fakt bolesti byly potom - po injekci oxy na odlouceni placenty, to jsem rvala na AP ze ji nenavidim... ![]() Takze: prirozeny kontrakce se daji zvladnou i kdyz je clovek na bolest citlivej, vnuceny jsou svina... A tyto dostanes pri epiduralu automaticky... |
Andrýsek + 2 | 109157 |
![]() |
25.10.2012 9:35:30
Dá, zvládla jsem to dvakrát.
|
Kopřiva Dvoudomá | 34182 |
![]() |
25.10.2012 9:08:33
Jo, jde to zvládnout bez epidurálu - za mě dvakrát.
Podstatný je s tou "bolestí" (ona to není bolest v pravým slova smyslu) umět zacházet. Takže mně se osvědčilo soustředit se, nebránit se kontrakcím, nezatínat žádnou část těla ale programově v kontrakci uvolňovat, tzv. ji "přijmout", nechat "bolest" prostoupit, kam potřebuje. Neříkat si "to bolí", ale "otevírá se to". Dýchat do břicha, resp. do těch částí těla, kde byl tlak největší. A nechat tělo, aby dělalo, co umí. Rodilo se mi rychle a dobře. Do epidurálu bych nešla, pokud by pro něj nebyla medicínská indikace. |
Liki + dcera 8/11 | 132398 |
25.10.2012 8:57:30
Taky mi tvrdili, že mi to na šití umrtvili. Na každý steh jsem zadržela dech. Naštěstí byly jenom 4. A tahání placenty bylo taky výživné. Krvácela jsem, tak PA placentu tahala dřív.
|
kosicek | 33064 |
![]() |
25.10.2012 8:48:11
třeba takový zánět dutin bolí rozhodně od dost víc, než porod, navíc bolest je to kontinuální a také mi nikdo nedal epidural, když už jsem to nemohla vydržet a chtěla jsem se vyspat, vzala jsem si ibalgin, porod se vydržet v pohodě dal, jestli bolel, tak max hodinu, hodinu a půl a ne kontinuálně, ale člověk si mohl, jak pominula kontrakce, alespoň na chvilku odpočinout. Před tím člověku bylo možná trochu špatně (asi něco jako střevní chřipka), ale zase ne kontinuálně, a navíc, když si pomyslel, proč mu vlastně špatně je, bylo mu nádherně a když přišlo to bolestivější finále, bylo to ještě nádhernější, protože člověk věděl, že miminko vykoukne už opravdu za chvilenku. Na porodu mě bolelo akorát šití (a to i když mi to prý umrtvili), ale to bolelo i hodně psychycky-ten pocit, že do mě někdo píchá nebo řeže mě přivádí k nepříčetnosti-snad i proto bych do epiduralu nikdy nešla. Asi jsem také ten typ člověka, který by nesnesl operační zákrok v lokálním umrtvení.
|
Aninka23 | 119308 |
![]() |
25.10.2012 8:44:06
Taky budu rodit v HB, ty porodní sály - pro tu první dobu porodní jsou moc pěkný a přesně jak říkáš - na klasickej sál se přesunout můžeš a nemusíš...
|
Liki + dcera 8/11 | 132398 |
25.10.2012 7:55:09
Dceři vždy vykoukly vlásky a zase se schovaly. Když už mi docházely síly, tak PA navrhla nástřih. A to jsem měla PA, která chodívala k domácím porodům. Klika, že byla v práci, by mě zřejmě jinak nenechali se zaseknutým porodem a snažili se to popohnat. Sice jsem tak rodila 19 hodin, ale bylo to supr.
S tím nástřihem jsem trochu počítala. Masírovat hráz jsem si kvůli otékání prstů v těhotenství pořádně nemohla a jsem užší. |
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
25.10.2012 7:29:30
Apgar? Bez úlev od bolesti - syn 3150g, Apgar 10-10-10. S prasknutím vody a injekcí od bolesti, dcera 4150g, Apgar 9-10-10, bez ůlev od bolesti, dcera 4290g, Apgar 10-10-10
|
Simeona+3 | 110315 |
![]() |
25.10.2012 7:25:52
Rodila jsem celkem třikrát. Poprvé a potřetí přirozeně, do porodnice jsem přijela na poslední cca 1,5h porodu, bez léků proti bolesti, voda praskla přirozeně když jsem byla otevřená na 8-9cm, bez nástřihu.
Podruhé jsem se nechala ukecat na praknutí vaku blan ("půjde to rychleji") a bolestí jsem pak lezla po stěnách a chtěla něco proti bolesti - nepomohlo to. Tož tak. Přeju hezký porod a zdravé miminko ! |
Hanka36 | 89649 |
![]() |
25.10.2012 6:36:03
v HB
![]() |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.