| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Leváci

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1352  [Dalších 1282 >>]
Martina, 3 synové 101865
14.12.2016 23:03:16
ty nuzky drzim v leve ruce.

Jo tak. ~t~

Je tam jeden problém - při stříhání musíš tlačit do střihu, aby šly ty nože k sobě, jinak se papír ohne mezi nimi a nic neustřihneš. ~;)

Ale jistě je to věc cviku. ~;((
Anni&Annika 50178
14.12.2016 22:57:11
martino, chytit je do prave me nikdy nenapadlo~t~
a to pravou hazim. Jinak teda delam vsechno levou, tenis hraju obouma a na tabuli pisu pravou. Zrovna dnes jsem si pochvalovala, jak mi to tou pravou krasne jde~:-D
Ale asi uvazuju nejak slozite...ja proste zacinam strihat z te stejne strany jako pravaci. Jen ty nuzky drzim v leve ruce. zatim jsem problem s vystrihnutym vysledkem nemela.
Martina, 3 synové 101865
14.12.2016 22:01:13
.ja jeste nuzky pro levaka v ruce nemela

Já taky ne. ~f~ Vystřihování mi dělalo strašný problém, asi největší, co pamatuju. Ale umím to výborně i tou pravou. ~g~

Je to praktičtější - přece nebudu celý život nosit za pasem nůžky pro leváka. ~a~

Stejně nejsou levoruká auta a milion dalších věcí, které se obsluhují pravou. ~k~
Anni&Annika 50178
14.12.2016 21:54:22
Lido...ze to nekdo nekoho odnauci? To mluvis o ucitelkach ve skolkach a skolach?
Anni&Annika 50178
14.12.2016 21:52:25
adelaide...tak zrovna o tomhle neco vim. A ne malo. Problem to neni. Zacnes vystrihovat na stejne strane jako pravak....zacnes snehulacka strihat z prave strany:-)
Hele, ja se priznam bez muceni...ja jeste nuzky pro levaka v ruce nemela a vystrihuju bravurne odjakziva. Ale chapu...jestlize nekdo levakovi spupne do ruky nuzky pro levaky, ty pro pravaky uz nechce, neb by mozna neprisel na to, co s tim~:-D
sun 15 88122
14.12.2016 21:43:01
Můj syn do pěti let psal pravou i levou .. to jsme vyresili v poradně , že je levák a rozhodnutí bylo spravné , spousty věcí , ale taky dělá pravou - stříhá ořezává pastelky vše dělá pravou, protože to tak asi viděl a naučil se to tou rukou ... zeptala bych se učitelky , aby jí určitě nepřendavali věci z levé do pravé ale pokud to okouká neřesila bych to . Já jsem třeba pravák jak poleno , ale odemykat byt mě ve třetí třídě učila kamarádka levačka a už třicet let odemykám byt levou rukou :-) na pravou to neumím :-)
kája+dva 65364
14.12.2016 19:10:17
Vyplňovali jsme do evidenčního listu, kterou ruku dítě preferuje. Starší syn je jasný levák snad hned od narození, levou preferoval vždy, nevím, jak by ho donutili používat pravou.
ivaxx 44192
14.12.2016 18:04:00
Jestli napodobuje sama a nikdo ji nenutí, tak ji nech. Bude mít šikovné obě ruce.
Mám to podobné - de-fakto jsem obouruká - pravou píšu, najím se kterou chci, sportovní náčiní, lopatu, žehličku atd držím v které chci (obvykle to střídám). Pohoda.

Naši mi říkali, že jsem si jako malá prostě přehazovala věci z levé do pravé a ve škole začala psát pravou, tak mě nechali. Že jsem asi původně levák si všimli, až když nastaly více domácí práce - ty jsem z počátku dělala jen levou, později oběma. Následky nemám žádné. Ty se skutečně týkají násilně přeučených leváků, ne oborukých. Může to být i její případ.
Martina, 3 synové 101865
14.12.2016 17:14:55
začíná brát věci do pravé, ale nejde ji to

Na tom není nic špatného. Jsem levák, ale pravou ruku mám asi 100x šikovnější než praváci levou. Ono to pravoruké prostředí leváka nutí používat obě. ~;)

Já měla naopak sklony svým dětem pravákům dávat všechno do levé - nijak je to nepoznamenalo. ~;((
Beruška+J02A07T10 48718
14.12.2016 17:10:42
Mam dceru levaka už je ve třetí třídě doma a široké příbuzenstvo jsme všichni pravaci je zcela prirozene ze dite levak v prostředí mezi pravaky bere veci do prave ruky dcera to taky dělala přišla si ale na to ze ji to nejde pravou rukou používá pouze myš u PC což považuji za výhodu má volnou ruku na psaní.
Ve školce jsem na to neupozornovala az když učitelka mela připomínky ke strihani tak jsem se zeptala zda striha levou a má k dispozici nůžky pro levaka te bysme pripadne koupily a ukazalo se ze dcera sice strihala rukou levou ale mela nůžky pro pravaky
U nás teda ve školce nikdo nasilne dítěti do prave ruky nic nerve nevím jak mas velkou holčičku ale pokud ti to dělá starosti bez obav bych na to upozornila pi ucky ve skolce
[<<Předchozích 60] Názory 6170 z 1352  [Dalších 1282 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.