| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Leváci

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1352  [Dalších 1292 >>]
Jana, 2/07+10/08+5/11 81165
1.2.2017 11:00:05
Mám prvňáka leváka se zkříženou lateralitou, tupozrakého na levé oko. Ještě v létě se podepsal zrcadlově komplet, prostě FILIP napsal úplně přesně, ale opačně. Řekli mi, že to nemám řešit, že se to naučí ve škole. ~:-D
withep 93862
1.2.2017 10:32:02
Já jsem taky spíš neřešič, např. špatný úchop nejstaršího jsme začali řešit až po zápise do první třídy (a do září jsme to spravili). Jen mě tak jak napadlo, jestli by se různému tomu přeučování nedalo předejít tím, že by se hned na začátku trochu dohlédlo na správný postup ~k~

Ale trochu se to ve mně tluče s přesvědčením, že to spontánní je většinou to správné... :-)

Lei 37503
1.2.2017 10:03:26
ahoj, withep, naše to dělají obě. muž je levák, já píšu oběma, podle toho, jak se mi chce, ale úchopy a úkony fyzické udělám nejdřív pravou stranou těla, zatímco muž je teda otočený úplně. tak nevím, co z toho holky pobraly, jeví se pravoruce, každopádně starší musím vysvětlovat, že se píše odleva a malá to od ní částečně odkoukala a taky otáčí písmena...starší jde do školy, tak předpokládám, že se nějak -stranně vyhraní...abych pravdu řekla, poradna mne zatím nenapadla. ve školce obě chodí do kroužku kreslení a žádnou zpětnou vazbu, že by něco matlaly nějak podezřele, nemám.
withep 93862
1.2.2017 9:22:42
Jít do PPP s tak malým dítětem a jenom kvůli tomu, že píše levačkou?

Myslela jsem, jestli třeba na to nejsou nějaká jednoduchá obecná podoručení. Nebo je každý levák jiný a každému se radí něco jiného?
caira (Vojta1/03,Mates11/04) 5858
1.2.2017 9:12:15
V PPP Ti poradí, opravdu. Málokdy bych něco řešila s odborníkem, ale levorukost ano. Starší syn je levák a v PPP nám dobře poradili. Dostali jsme brožuru se cviky, návyky apod. Syn má dnes nejúhlednější písmo ze široké rodiny (je v tercii), a je jediný levák.
Já, coby pravák, jsem nedokázala ani poradit správný úchop tužky a sklon při psaní.
withep 93862
1.2.2017 8:50:59
Náš mladší synek je levoruký, zatím jsme mu do toho nijak nezasahovali, prostě chytne tužku a kreslí, jak ho napadne. Ale teď začal psát - podepsat se tiskacím písmem, věnovat obrázek někomu z rodiny a tak. Opíše předlohu (celkem správně, jen občas otočí nějaké písmeno horizontálně či vertikálně), svoje jméno i zpaměti, jen bez té předlohy se mu těch písmen otočí víc nebo se podepíše úplně zrcadlově. V březnu mu budou čtyři.

A mě teď napadlo, jestli máme od začátku nějak usměrňovat směr psaní, aby si to nezafixoval "špatně" a pak se to nemusel přeučovat. Teď psal "MÁMA", měl tendenci psát celé slovo z prava do leva, a když jsem ho usměrnila, aby od M pokračoval doprava a ne doleva, psal z prava do leva alespoň jednotlivá písmena (celá písmena, ne jen horizontální tahy). Je to OK?

Ony totiž i moje starší dvě pravoruké děti píšou některá písmena a číslice obráceně (tiskací "s" odspodu, osmičku). Učí se toto ve škole a dbá se na to, aby psaly děti určitým směrem? Tiskací písmena se asi neučí, jen psací a čísla. Možná, že syn chyběl, když se učili osmičku, ale spíš si myslím, že to měl zafixované z útlejšího věku, a možná, že to ničemu nevadí... nebo jo? Je pravák se zkříženou lateralitou.
pega 103835
16.12.2016 7:15:07
Ano upozornila, ale spis na to, ze pise levou, ale striha pravou. Manzel je preuceny levak, dve starsi deti jsou pravaci jako ja.
Anni&Annika 50178
14.12.2016 23:24:54
vid?
Ja mela ve skole nejradsi pleteni /z rucnich praci/....tam jsou jehlice ze vsech stran stejne, takze clovek nic vymyslet nemusel a mohl zrovna plect odleva do prava~:-D

A ted mazu spat...preji krasne sny~h~
Martina, 3 synové 101865
14.12.2016 23:21:09
nuzky pro levaky fakt nebyly..

Pamatuju doby, kdy nebyly ani ty pro praváky. ~t~

To je jasný, že musíš mít jinou techniku stříhání. ~;((

On si člověk vždycky nějak vyhoví. ~;)

Anni&Annika 50178
14.12.2016 23:10:35
marti..ja zacnu strihat z uplne stejne strany jako pravak...tim ze nezacnu nalevo, ale napravo, nezmenim smer ostri a striham vpodstate jako pravaci, jen ty nuzky holt drzim v leve ruce...takze striham jakoby pres obrazek...namisto od nejblizsi strany, striham od vzdalenejsi...
hele, zatim zadny problem..a to jsem obkreslene sablony / me vlastni a dost slozite/ strihala i dnes rano. Fakt zadny problem~:-D
Ale holt jsem si na kdysi musela prijit. Tehdy nuzky pro levaky fakt nebyly..
[<<Předchozích 50] Názory 5160 z 1352  [Dalších 1292 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.