Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Stará husa | 154854 |
16.1.2021 23:27:15
Taj, já bych šla hned sáňkovat, klidně ve svém věku. Bobovat ne, za mého dětství boby nebyly, jen dřevěné sáňky. Já to milovala! A ještě jsem se dost nasankovala s našimi dětmi. Kdyby byl sníh, já měla sáňky a někde nějaký příhodný kopec bez děcek, aby se mi nesmaly, to tak bych šla!
|
TaJ | 81121 |
16.1.2021 21:32:46
Jinak náš se ani tak neošívá, že by na to byl velký, ale už ho to neláká vůbec...ještě předloni jo, loni nebyl sníh a letos už nezájem...
|
TaJ | 81121 |
16.1.2021 21:31:56
Renko, náš by sám ani ven asi nešel...tady v okolí sice je kde bobovat, ale nemá tu kámoše, většinou tu jsou rodiny s malými dětmi a nebo tu jsou už děti daleko starší, než on... Jinak to je tvůj syn dobrý, že takhle dlouho venku vydrží, náš tedy když má volno, tak vstává kolem poledne, takže "po snídani" bylo u nás dneska někdy v půl jedné, respektive měli jsme rovnou už oběd...a přes týden vstává ráno v půl sedmé, přijde kolem 14h a když dojde od busu domů, tak už se mu nikam nechce
|
Renka + 3 | 26652 |
16.1.2021 17:38:11
Náš dvanáctiletý se taky ošíval, že je na boby starej 😁, pak přeci jen vypadl na kopec a neráčil přijít ani k obědu. Od středy se u nás bruslí, to si užívá, skončí online školu, naobědvá se a vrací se za tmy. Denně. Dnes šel hned po snídani. Nechápu, že to vydrží. Ještě, že je alespoň taková zima, jaká je.
|
Hanka 75 | 76332 |
16.1.2021 17:26:24
Já vím, četla jsem tvoje příspěvky, jak to má syn s jídlem... a nádražími, ráda Tě čtu. Každé dítě je jiné. Naši kluci si to užívají, a já si říkám proč jim to nedopřát. Děláme vlastně všechno, někdy jídlo s sebou, do termosky čaj (ten teď v zimě bereme vždy, je to příjemné otevřít si termosku s dobrým teplým čajem), nějaké sladkosti pro případ krize... když je to něco většího než sáňkování na Petříně. Jsem ráda, že mne vždy těšila i taková ta menší turistika, poznávat blízké okolí, to se pořád může.. ale uvažujeme teď o výletu na Boreč, tam když je sníh, tak nahoře jsou průduchy, z nichž jde teplý vzduch (okolo je pak roztátý sníh a mech, sem tam i kapradinka - samozřejmě vzácná... možná, že na to byste syna nalákali, a dá se tam je vlakem, pak pěšky, je to za Lovosicemi, České Středohoří.
|
TaJ | 81121 |
16.1.2021 16:32:36
Hanko, tak to je super, že vám to takhle funguje....u nás motivace jídlem nefungovala nikdy a nikde, v KFC ani v McDonaldu nejí nic, možná max ty samotné suché hranolky, ale že by kvůli tomu šel ven, to určitě nee...sushi taky nejí...prostě jídlo není lákadlo vůbec...možná tak leda někde poblíž nádraží by to šlo. Ale on tedy od listopadu normálně chodí do školy, takže má každý den ráno i odpoledne celkem slušný kousek pěšky na bus a zpátky taky...ale jinak ho ven nikam nedostaneme, kromě toho nádraží...loni se to ještě dalo, letos už ne...
|
Hanka 75 | 76332 |
16.1.2021 16:31:55
Tam se ze Strahova jezdí busem 176, jsi rovnou na Karláku lanovka tě zaveze na Újezd.
|
Hanka 75 | 76332 |
16.1.2021 16:29:51
Dnes jsme byli sáňkovat na Petříně a lanovku jsme nevyužili a užili si sáňkování, ale kdyby děti chtěly nebo pro zpestřední programu, bychom ji využili. Také jsme jeli na Petřín MHD a ne autem nebo pěšky, abychom naprosto minimalizovali riziko nákazy.
Jen mě zarazilo, že na horách zavřeli vleky typu poma, kotva... a v Praze nechali kabinovou lanovku, kterou jsem vnímala, že je tu jen pro rekreaci a turistiku, že s ní lidé jinak vůbec necestují, co jí znám, tak jsou tam takové fronty, že snad s ní ani normálně (do práce, školy..) cestovat nelze, ale OK, beru, že se pletu a že je puštěná mi nevadí. |
Hanka 75 | 76332 |
16.1.2021 16:18:34
Já ty 12-leté chápu, že KFC, McDonald je pro ně prima motivace. Musíme kloubit program pro celou rodinu, aby se to líbilo co možná nejvíce všem, nejmladšímu se samozřejmě líbí samotné sáňkování, starší k tomu mají výběr dle svých 12-letých chutí v něčem co pro ně je spíše výjimečné... no a všichni jsou spokojenější.
Navíc od října či jak skončila škola s krátkou pauzou střídavého vyučování jsou zvyklý lenošit doma u PC, buď se učit nebo něco sledovat hrát (co s tím naděláme, když jsme v práci..), takže navyknout je před měsícem, že o víkendu se půjde každý den ven bylo spojeno s protesty, nechtělo se jim. Tak jsme hledali, jak to změnit, no a teď asi po měsíci už si zvykli, že to tak je, je to už samozřejmost, že se někam jde a já jsem za to moc ráda. No a KFC a McDonald, sushi, které oba milují.. nám v tom hodně pomohlo. Asi i v tom, že to není náš výmysl, že na ně myslíme, a s plnými břichy je samozřejmě vše veselejší takže teď dáváme sáňkování, procházky po přírodě Prahy, což je můj splněný sen, že poznáváme bez velkého cestování krásnou přírodu v okolí. Některá místa Prahy znám dobře, někde jsem byla teď s dětmi poprvé nebo po dlouhé době. Díky za tipy zde, protože jestli vydrží sníh, tak budeme zkoušet další místa, už se moc těším. |
Hanka 75 | 76332 |
16.1.2021 16:09:19
Pardon, děti byly nadšené (asi jsem myslela rovnou i na to, že i my dospělí jsme byli nadšení ) Jestli sníh vydrží, vyzkoušíme další místa, už se těšíme.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.