Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Li. | 14175 |
25.10.2013 12:36:54
Pam-pelo, rozumím ti.
Ještě před několika lety, by nikoho nenapadla taková hloupost, jako souložit na veřejnosti. Společnost by ho odsoudila. Dnes je to jiné. Část lidí se tomu jen směje, část se jde podívat, lidi to berou jako dobrou recesi. Přeci nejde o to něco zakázat. Ignorace, morální odsouzení... dokáží mnohem víc. |
jentak |
• |
25.10.2013 11:48:36
Tak je to umělec, bere to jako umělecké vyjádření, s čímž se nemusím ztotožnit, ovšem na věci to nic nemění. Tak nejspíš jako divák nebude každý Lojza z ulice, ale ten, kdo dokáže tento umělecký zážitek v podání onoho mladíka ocenit. Třeba to je nějaká ročníková práce A navíc si myslím, že svět je tak přesycen umělci, že je třeba se zviditelnit - těch možností zas tolik není a on jednu neokoukanou našel.
|
Pam-pela | 97353 |
25.10.2013 11:45:20
To, co jsem psala, není přece vůbec ale o zákazech a kecech...., to má přece hlubší podtext
|
CPO | 111394 |
25.10.2013 11:33:13
Já své dítě učím, jak jinak, osobním příkladem.
Ne kecama ani zákazama a příkazama. Vysvětluju, upozorňuju...ale není síla, která by mi umožnila (pokud ho - teoreticky - nepřeperu a někam nepřivážu), abych mu zabránila žít svůj život, svůj osud, svoje lekce. Není to možné a není to ani správné. Tím, že se OK chovám já, a mnou doma inspirované dítě (popř. jsem inspirovala některé další přátele a známé), jsem "pro lidstvo" udělala dost. Nemůžu vychovat všechny |
Pam-pela | 97353 |
25.10.2013 11:25:34
Na někoho ano...je to pár let zpět, co by si tohle nikdo nedovolil..., a nejen to, bylo by to "odsouzeno".
Svobodu každý chápe jinak...a biti na tom stejně budou nejvíc ti aktéři podivné "svobody", o tom to je...a nemuseli by... Víš, kolikrát je lepší zastavit dítě, když dělá něco nebezpečného, včas, třeba tak, aby si jen natlouklo koleno, nemusíme ho nechat se potlouct celého. To ale děláme hlavně, když to dítě máme rádi...pokud nám na něm nezáleží, necháme ho být. Nebo ho podporujeme v tom blbém ve jménu falešné "lásky". Tady v tom případě jde lidem spíš o tu aférku kolem...ne o lásku k bližnímu. No to je fuk...končím úvahu |
černá kočka a dva kluci | 128489 |
25.10.2013 11:21:56
Ztotožňuji se s tvými názory.
|
Pam-pela | 97353 |
25.10.2013 11:20:24
"....Od atomů až ke hvězdám je všechno podřízeno zákonům. Všichni lidé ať chtějí nebo nechtějí, jsou podřízeni celé řadě zákonů. Zákony jsou všude, jsou nepostradatelné. Jsou to zákony matematické, fyzikální či jiné. Základem mravního zákonodárství po celém světě je Desatero Božích přikázání. Je to zákon, který je hodný obdivu a zvláště lidí, kteří se právy zaobírají. Je to zákon, který zachovává štěstí národů i jednotlivců."
...štěstí národů a jednotlivců...máme ho? Hodně hodně jsme se vzdálili jak od desatera, tak od štěstí národů i jedntlivců...a začíná to jednotlivostmi. Fakt nejsem náboženský fanatik...ale hodně nad tím poslední dobou přemýšlím, kam jsme to došli. S národem a společností jako celkem nic neuděláme, pod národem se skrývají jednotliví lidi...a ti si zodpovídají sami za sebe...a pod jednotlivci jsme my, naši blízcí, naše děti a studenti... Co ty děti učíme? Nad čím jim kýveme, v čem je podporujeme? O to mi jde. |
CPO | 111394 |
25.10.2013 11:18:51
", ale měli by tu být moudří, kteří by řekli - tohle ne, to už nedělej, to je nehvodné, je to kravina...a nic dobrého ti to nepřinese."
Jo, to by určitě zabralo. Asi jako nápisy o škodlivosti kouření na cigaretových krabičkách. |
Pam-pela | 97353 |
25.10.2013 11:13:51
To já vím, proč mi to vadí .
A klidně ti to vysvětlím - protože mi přijde, že naše společnost dospěla daleko daleko za tu hranici "desatera" - takového toho základního morálního kodexu...a přijde mi to hodně nebezpečné pro společnost jako takovou. Víš, mladí mají různý nápady, chtěj experimentovat, chtějí se odlišit, to chápu, ale měli by tu být moudří, kteří by řekli - tohle ne, to už nedělej, to je nehvodné, je to kravina...a nic dobrého ti to nepřinese. Tohle mě děsí. Že ti, kteří už ty zkušenosti mají, ti dospělí, kteří by měli jít vzorem, učitelé, rodiče....a média - tomuhle dávají prostor. Že místo abychom vyzdvihovali to dobré, snahu něčeho hezkého a užitečného dosáhnout, dáváme prostor opačnému. To mi přijde nebezpečné. |
CPO | 111394 |
25.10.2013 11:04:56
Pam-pi, hlavně by sis v tuto chvíli měla položit TY otázku, proč ti to tak hodně vadí (ne, že by to bylo OK, ale proč to vadí tobě, proč tolik, a proč teď).
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.