| Muumi | 41406 |
|
9.10.2025 11:55:05
No je to samozřejmě kus od kusu, já jsem donošená až až a taky nemám ráda kravál:)
Ale u těch nedonošenců mi to přijde častější, prostě zahájili život mezi pípajícímui přístroji a pod světlem zářivek. Dneska se na to dbá víc, inkubátory se zakrývají a na odděleních mívají tzv. "ucho" - přístroj, co se rozbliká, když je hladina hluku vysoká, ale stejně to pípání slyším dodneška:). |
| Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 | 39806 |
|
|
9.10.2025 11:41:19
"Jsou od malička citlivé na hluk, přičítám to pobytu v inkubátoru a neustálému hluku na tom oddělení, připadá mi, že to tak má dost nedonošených dětí, co znám."
muumi, nevím, ale syn teda nedonošený nebyl (naopak přenášený), v inkubátoru byl jen na dopečení a hluk mu teda vadil taky odjakživa celkově byl vždycky takový senzoricky citlivý... když jsme vyzvedávali starší dceru z družiny, strašně trpěl, že ty děti moc řvou, totéž mu vadilo ve školce i škole... a na spaní potřebuje masku na oči (rp. dvě přes sebe) a zkoušel i ty špunty do uší... nakonec nejlépe funguje ta maska a těžká deka... a třeba můj muž špatně snáší vysoké tóny, ječák naší nejmladší ho přivádí k zoufalství, stejně jako když někdo kašle nebo hlasitě smrká... a já zase špatně snáším monotónní zvuky - kromě sbíječky nebo vrtačky i takové pípání couvajícího auta, zatloukání kladivem, některé ventilátory, případně když si kolega pouští po dřevěném stole kovovou kuličku - to mám vyloženě vražedné sklony... |
| Stará husa | 154854 |
|
9.10.2025 11:27:09
Špunty do uší ani sluchátka jsem nikdy nezkoušela. Mám fobii z toho mít něco v uchu. Trpím na zalehlé uši a je to strašně nepříjemný pocit, jako by mi odumřela půlka hlavy. Naštěstí spím sama, zvuky z venku mě neruší, pokud to není zrovna sbíječka. Nepamatuju se, že by moje děti nějak zvlášť ječely a když byly hlučnější, stačilo je napomenout.
|
| Beat | 107867 |
|
|
9.10.2025 11:25:54
Mummi, molitany se rozpínají a vytváří tlak. Treba ty moje špunty na míru proste vyplní prostor ucha a netlačí.
|
| Muumi | 41406 |
|
9.10.2025 11:20:05
No a takový ty jednorázový molitany? Nevypadá to teda esteticky nijak super, ale mně to třeba nedělá tyhle divný tlaky. Taková ta klasika od 3M.
Jinak my jsme teď dvojčatům měnili školu a jeden z důvodů pro změnu byl teda kravál. Jsou teď na malinké škole a přišly po prvním dni, jaký je tam ticho a klid. Jsou od malička citlivé na hluk, přičítám to pobytu v inkubátoru a neustálému hluku na tom oddělení, připadá mi, že to tak má dost nedonošených dětí, co znám. |
| Žžena | 83005 |
|
9.10.2025 11:07:02
Muumi,
já ten silikon do ucha taky nedávám, takže mám sluchátka "plastové pecky" na běžný provoz a pak "traktorista" na úplné ucpání. Syn zatím teda chodí jako ten traktorista s velkými sluchátky, ale to samozřejmě není moc společensky únosné. Ale vyřešit to potřebujem, protože ho ten hluk (je navíc v obrovské škole, bugr je tam neskutečný) totálně ničí. |
| Muumi | 41406 |
|
9.10.2025 10:29:58
Žženo, mám se špunty a bohužel i sluchátky do uší stejný pocit, připadá mi, jako by mi někdo zároveň držel nos a já se dusila, hučí mi v hlavě a neslyším sama sebe. Jak to má ty silikonové koncovky, dělá mi to jakoby nějaký "podtlak" a tyhle pocity. Mám teda fejkový Loop z Ali... Utlumí to skvělě, to ano, ale není mi to příjemný. Zkoušela jsem různé ty koncovky, velikost na to neměla vliv.
Sluchátka mi teď náhodou přišly pod ruku nějaký obyč, co prodává O2, koupili jsme je za 49 káčé v nějaké akci, nemají silikon, ale jenom plast a tohle mi nedělají. Koukám, že normálně stojí 699, tak to bych za ně fakt nedala:) |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
9.10.2025 10:29:31
Žženo, necítím se jako pod vodou, možná to chce si pohrát s velikostí i s nasazením, nasazují se takovým jakoby šroubovitým pohybem, případně zatáhnout za lalůček, aby dobře sedly.
|
| Žžena | 83005 |
|
9.10.2025 10:25:07
Pole,
Jaký je to pocit s Loop špunty? Syn je má (Engage), ADHD po mně a hukot ve škole je pro něj senzoricky noční můra, ale zkusil je jednou a hlásil, že je to pocit jak pod vodou a slyší zesíleně vlastní hlas, takže radši trpí ten hluk, než ty špunty. |
| Pole levandulové | 23006 |
|
|
9.10.2025 9:57:46
Ano, je tu generace ADHD rodičů, kteří mají s vysokou pravděpodobností i ADHD děti, takže obě strany se chrání proti přetížení špunty do uší. Dobře fungují od Loop, pro rodiče je určená verze Engage 2. Slyšíš s ní dobře, ale nezblázníš se. Jiné jsou pro koncerty a jiné na spaní. Všechny oblasti by měly pokrýt ty Switch, ale ty mi moc nevyhovují, mám raději vždycky ty konkrétní, tj. na koncerty Experience a na spaní nedám dopustit na ty Dream, bez těch bych nemohla s manželem sdílet ložnici. Navíc jsou ty jejich špunty i hezké, dělají limitky, jde k tomu přikoupit šňurka s magnetem a různě barevná pouzdra, svoje si tam najde každý. My je objevili před pár lety kvůli koncertům a od té doby už máme každý slušnou sbírku
![]() |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.