Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Maťa. | 21117 |
24.12.2010 12:05:21
no...začiatok je naozaj strašne bijúci na city.
Ale poviem Ti, ako keby som počula mojho syna staršieho..doslova a do písmena. Pevné objatie, praktikované presne jak v ukázke nám svojho času jediné - JEDINÉ - zaberalo. Ač mi to rvalo srdce. Ale pre syna to bolo dobré. Keď sa mu podarilo ukľudniť, tak bolo vyhráno. Vie velice dobre, že ho milujeme. Teraz už je starší, tak už afekty zvláda "vyřváním" v pokoji - nezavierame ho tam, pošleme ho tam s tým, že až sa uklidní, može hocikedy prísť. Mladší, práve v prvom období vzdoru je v tomto "srandista". Keď sa vztekne, tak letí do pokoje sám dobrovoľne, buchne dvermi, "vyřve" sa a príde Každé dieťa je iné a každé niečo iné potrebuje. Nám pevné objatie naozaj pomohlo. Nie dokonale, ale pomohlo. |
Gaudí |
• |
24.12.2010 11:37:56
já bych k tomu všemu dodala: cesta bez překážek nikam nevede. když máte autistické dítě,tak je je asi zacházení s ním specifické, stejně jako je specifické to dítě. Myslim, že každá naděje pro tyto lidi je dobrá. Já mám teda děti v normě, ale stejně na ně někdy řvu jak histerická kráva, a to si myslim, že je pro ně horší, než pevné objetí maminky v pořadu. Protože já si tím hlavně ulevuji, kdežto ona chce ulevit tomu prckovi
|
Hilly. | 103234 |
24.12.2010 10:47:27
Lenko, ona paní Prekopová o tom nastavování zrcadla mluvila taky..Před pár desítky let měla názor, že je dobré facku dítěti oplatit, aby vědělo, jak to bolí...Ale teď tvrdí, že ne, že to byl chybný názor, protože když tu facku dáme taky, potvrzujeme mu tím, že je to správné. Já teda nastavování zrcadla používám hodně...ale spíš tak, že bez emocí na oplatu plesknu, ne jako trest..spíš řeknu...vidíš jak to bolí? Už to nebudeme dělat...No asi by se jí to nelíbilo i tak.
|
Hilly. | 103234 |
24.12.2010 10:37:35
Já začátek neviděla, přišla jsem asi o prvních 15 minut..Ale paní prekopová je mi hrozně sympatická, vůbec jsem netušila, že je taková příjemná, myslela jsem, že to bude takový ten typ bachařky a ono ne..je to velmi citlivá paní.
Dokáži si představit, že bych jí mohla říct úplně všechno a ona by mě pochopila. U dokumentu jsem slzela. |
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty | 31101 |
24.12.2010 10:04:22
...a když dotyčný neustoupí, přetrvá víc než ty, tak to "vzdáš", uklidníš se, uleví se ti. Vždyt i v životě je to tak, i v mnoha filmech, že někdo začne křičet, histerčit/např. při oznámení tragédie, frustrace/ a blízký ho chytá a nepouští, "raněný" do něj buší pěstmi, křičí a po té to vzdá a přitulí se, schoulí jako do bezpečí. Tohle je myslím cílem, mít pocit bezpečí:o)
|
Ssilvie, Kubík, Domi a Maty | 31101 |
24.12.2010 10:00:59
Já to neviděla, určitě se kouknu, jsem o tom četla před 9lety, kdy jsem "bojovala" se svým párměsíčním dítkem. Plakalo a plakalo, nejdříve těžká adaptace na svět, později prdíky, hlad,rady dr.....toto jsem vyzkoušela, ale je to opravdu jen pro silné nátury a určitě to chce i podporu manžela.
První obětí trvalo snad i 45min, časem se to zkracovalo až později stačilo jen přitulit a hned se uklidnil. Já u toho brečela stejně jako on, nejhorší je stále klidně na dítko promlouvat, ale nedám na toto dopustit. Do ted je hodně mazlivý, je mu přes 9let, má ADHD /dle mého lehčí formu, i když možná právě díky pevnému objetí ho doma zvládáme, ve škole probémy má větší/, je hyperktivní, což nejspíš vedlo právě k tomu, že se přetáhl a nemohl zabrat a jako miminko usnout. |
vlad. | 38059 |
24.12.2010 8:48:47
Pawlo, asi tak. A pokud to nakonec vede k nějakému pozitivnímu emočnímu kontaktu, tak haleluja.
|
Ocicko | 32104 |
24.12.2010 8:27:15
ten dokument jsem videla uz driv.....
|
Ocicko | 32104 |
24.12.2010 8:24:57
nevim na me by asi nefungovalo.... pokud se vztekam a brecim a nekdo me drzi - jsem vzteklejsi jeste vic..... a nadavam i dost.......
|
Pawlla | 106336 |
24.12.2010 7:05:57
Neviděla jsem to,ale o té metodě něco vím,nepoužívala jsem ji nikdy ,ne proto,že je špatná,ale jak tady už padlo,není pro všechny.Ty co ji kritizují asi nikdy neviděly např.autistu v afektu,tam opravdu moc možností nemáte a pokud tohle zabírá je vyhráno.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.