Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Šešule | 94264 |
23.2.2012 14:24:26
Za křik, že nechce maminku ho snad nemusím pacifikovat, ne?
|
Šešule | 94264 |
23.2.2012 14:21:06
Markéto, možná máme každá jiný zkušenosti a ty si promítáme do toho úryvku a do představy o TPO obecně Spíš bych souhlasila s Nanou.
A pokud jde o společný hledání řešení- zní to ideálně, ale v praxi si to představit nedokážu. Vzhledem k tomu, že syn vystřihne několik kvílivých scén na různá témata během jednoho odpoledne, nedokážu si představit u každý empaticky reagovat a hledat řešení. Možná to zas chápu jinak.... Přijde mi, že JP chybí zkušenost s vlastníma dětma. Myslím, že coby několikanásobná matka by nebyla tak striktní a radikální |
Tulka. | 112599 |
23.2.2012 14:09:59
Nano,já tý Prekopový vcelku rozumím a nemám s tím problém.To,co popisuje to děvče a aspergrem,to mi přijde jako opravdový nepochopení tý metody a souhlasím,že to už je týrání.
Jinak to,že na mě moje malý dítě křičí,že nechce žádnou maminku,řeším teda podobně.Vezmu jí do náruče a objímám jí s tím,že já jí mám ale moc ráda. Prokopová to bere jako silně emočně vypjatou situaci,ne jako chladnej kalkul,kdy jenom fyzicky zpacifikuju dítě,to tam vůbec nepatří. Vždyť co mi chce říct malý dítě,který křičí,že mě nechce?Asi že se cítí opuštěný,nemilovaný,nepochopený..Mně přijde spíš smutný říct,když mě nechceš,tvůj problém a nechat ho tý svojí svobodě. |
Nana*81 | 55322 |
23.2.2012 14:07:48
Markéto, akorát že NENÍ přesně vymezeno, která situace je vhodná.
JP píše a v rozhovorech uvádí doslova: jde o způsob řešení konfliktních situací NAMÍSTO trestu. Nic přesnějšího, kdy a jak k tomu přistupovat, zde není. Navcíc jsou popsány situace, kdy se afekt vyvolá ZÁMĚRNĚ v ordinaci terapeuta neustávajícím držením. |
1.3Magráta13 | 36870 |
23.2.2012 14:04:03
Metoda pevného obětí nám pomohla. Respektive, mé děti neměly žádné velké problémy, nicméně, aniž jsem co věděla o metodě PO, když se vztekaly a vzpouzely, někdy v předškolním věku, vím, že to dělaly a dělají proto, že jaksi pochybují o naší lásce. Upozorňují tím na sebe. Říkají "Všímej si mě". V takovém případě vždy pomohlo vzít je a pevně obejmout. Někdy protestovaly, ale myslím, že spíš proto, aby zachovaly "tvář" toho "zlobení", že nás nechtějí, nepotřebují a přitom opak byl pravdou.
Stejně mi metoda PO pomohla při práci s problémovými dětmi. měla jsem na starost dvojčata, matka feťačka, děti vyrůstaly v DD, důsledky života jejich matky s ena nich podepsaly opravdu dost. Obě měly záchvaty agrese, chlapec měl sklon v krizi utéct, dívka se zase sebepoškozovala. jednou mě při jednom z x záchvatů napadlo tu dívku pevně obejmout, držet a nepustit. Chvíli se vztekala, křičela, kopala. Pak jakoby zvadla, sesypala se, rozplakala a objala mě. nechala se utišit. bylo to nepředstavitelně dojemné, strašné...Bylo jí v té době asi 8 let. Náš vztah to hodně zlepšilo, jako by věděla, že není na ty svoje stavy sama. |
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
23.2.2012 14:03:02
Já to větu nečtu tak, že byla vzácná terapie pevným objetím, ale láskyplná komunikace s dítětem, které se nechová dle rodičů ideálně. Nežádoucí chování bylo řešeno separací, ne společným hledáním příčin.
|
Šešule | 94264 |
23.2.2012 14:02:23
Ne, nikdy
|
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
23.2.2012 14:01:13
A ani v tom rozhodvoru tohle netvrdí. Tam mluví o tom, že běžným řešením konfliktů je separace, což může vést k úzkosti, odcizení a tím dalším konfliktům.
A ještě jsem chtěla k tomu počurání - snad u každého mého dítěte ve věku od 18 měsíců do cca tří let končily velké hysterické scény počuráním, což dítě vzápětí ohromně uvolniko, zklidnilo (bez ohledu na to, jestli jsem ho držela nebo ne). Tys tohle nikdy u dítěte nezažila? |
Šešule | 94264 |
23.2.2012 13:59:36
"Třeba já pocházím z generace, kdy bylo pevné objetí naprosto vzácné. Když my jsme byly děti a zlobily jsme, tak nás běžně vyhodili od stolu, nebo zavřeli do sklepa, taky se nešetřilo pohlavky,..."
Na mě ten úryvek tak působil |
Šešule | 94264 |
23.2.2012 13:56:39
Jo, a kdybychom se měli s mužem v době vzeku pevně objímat, tak se asi zabijem
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.