Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
22.2.2012 23:09:10
Ale já právě mluvím o TPO, tak jak jsem ji právě od JP pochopila
|
Nana*81 | 55322 |
22.2.2012 23:03:00
Vždyť nemyslím to tak, že by člověk vědecky sledoval dítě, jistě je to velmi emotivní pro objímajícího. Rodič se domnívá, že dělá dobře, celou svou duší, a jakoby si nevšímá toho, že dítě trpí, protože přitom ten rodič trpí rovněž, ale je k tomu rozhodnut z vědeckého hlediska. Tak jsem to myslela.
Ale to co jsi vyprávěla o sobě a dcerce si nemyslím že by spadalo do toho, co kritizuji. |
22.2.2012 22:30:12
Nano, možná to nevyřeší jinak, protože v dané situaci nevidí konflikt/nevidí řešení/nefunguje spávně uvažování vůči dítěti, protože je zamlžené tou přehradou mezi jejich vzájemnou láskou?
Věř, že při tom objetí opravdu vědecky nesleduješ řvoucí dítě, to je blbost, naopak je to silná emotivní záležitost (a já jsem ji objímala teda zcela normálně, rukama, akorát hodně pevně) |
Nana*81 | 55322 |
22.2.2012 22:24:41
Věřím tomu že to pomáhá. Ale některým lidem pomohla i lobotomie, žejo.
|
Nana*81 | 55322 |
22.2.2012 22:22:00
Markéto věřím pozitivní podobě Vašeho pevného objetí, jenom mi přijde nebezpečné lidem říci: Až to intuitivně ucítíte, chyťte to dítě ať se děje co se děje na pár hodin!
Mluví se o tom že to má dobrý vliv na vztah rodiče k dítěti (no pro něj to je taky úlevná katarze) ale proč si to (ten konflikt ve vztahu k dítěti) nevyřeší ten rodič sám bez toho, aby to dítě vřískalo hrůzou? Věříme, že když miminko řve jako o život, že si nemůžeme říct: vždyť je to jenom dítě a děti řvou, musíme k tomu přihlížet vědecky a nezabrat se do toho emotivně. A proč je to v případě TPO možné, sledovat řvoucí dítě a v zájmu lásky mu nepomoci (tzn objemout normálním způsobem třebas). |
22.2.2012 22:17:41
Film jsem neviděla, mluvím o TPO tak, jak jsem se s ní setkala před osmi lety a jak jsem ji poznala na vlastní kůži.
|
Nana*81 | 55322 |
22.2.2012 22:14:15
No právě - jak říká Šešule, ani hlava, ani intuice mi to nebere. A jak tohle chceš učit lidi, aby to nezískalo zrůdný charakter?
Já to taky intuitivně vlastně praktikovala - dvakrát, ale na dospělým, co mi chtěl namlátit, tak jsem ho pevně objala, a ta tenze pominula a zjevnej agresor byl normální a neublížil mi. Ale to není řízené vyvolání afektu a omezení až na dřeň možností emoci bezmoci, po které logicky nastává uvolnění a katarze, jak je popsaná realisticky v tom filmu. |
22.2.2012 22:12:18
Nevím, mně stačilo přebrat si principy, zbytek šel intuicí. Vědět, že to není něco, co by mělo dítě napravovat, trestat, přimět, aby dělalo věci po našem; v tuhle chvíli je to nevhodný, špatný prostředek, nemůže fungovat, protože nemá čistý úmysl. To jsem poznala kdysi, kdy jsem se s tím setkala zběžně poprvé a myslela jsem si, že tím "napravím" první dcerku. Rychle mi bylo jasné, že tudy ne, že tohle není jeho smysl a účel. Naopak, u té situace, co popisuju, jsem ne nejprve snažila dcerku uklidnit a ona byla stále hysterická a zoufalá, a najednou se to celé proměnilo, v podstatě samo, do pevného objetí a bylo, i po roce jsem o tom přesvědčená, zcela na místě a správné, protože jsem z něj vyšly obě vítězně a pomohlo nám.
|
Šešule | 94264 |
22.2.2012 22:06:48
Takhle to zní dost abstraktně Pak se to ale asi dá těžko naučit, natož provozovat pod cizím dohledem...
|
22.2.2012 22:04:11
Nano, ani ne tak intimní jako slovy nepopsatelné. Denní aplikování mi přijde opět jako nepochopení, myslím, že je to spíš výjimečný prostředek pro okamžiky, kdy je opravdu to proudění lásky porušeno, kdy se mezi rodičem a dítětem něco pokazilo a promítá se to do všech akcí. Já ho v ten moment použila víceméně intuitivně a byla až vyjevená, jak oboustranně zafungovalo; ta katarze, kdy jsem poznala, kde leží kořen problému (který jsem od té chvíle mohla řešit), byla nečekaně silná a evidentně prošla námi oběma.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.