Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
erika,2 děti | 94827 |
23.2.2012 9:00:45
Osobně znám rodiče i dítě, o kterém ten dokument je. Dítě chodí do stejné školy jako naše dcera - autistka. Maminka dítěte tvrdí, že jim terapie velmi pomohla, prý se dokonce syn i více rozmluvil...Nedá na tuhle terapii dopustit. Dále znám osobně další maminku, která tohle podstoupila s dcerou - taky tvrdí, že jim to pomohlo - jejich dcera se dříve nechtěla nechat od nich utišit, obejmout, když plakala - po téhle terapii už prý ano. Tohle jsou fakta. Pohybuju se mezi rodičema auti dětí již 9 let (dceři je 12 a diagnozu má od 3 let) a je docela dost rodičů, co tuhle terapii chválí. A naopak spousta jich ji zavrhuje. Já jsem tohle své dceři odmítla provést, nikdy jsem se s tím nedokázala vnitřně jaksi ztotožnit. U autistů bych se toho velmi bála. Ještě jsem zapomněla - jedna známá má velmi, velmi hyperaktivního syna se sníženou potřebou spánku a jeho únava se projevovala tak, že do noci běhal po bytě, lozil po nábytku apod. Tak ho začali uspávat tím stylem, že jeho maminka s ním lehla do postele, velice pevně ho obejmula a držela tak dlouho v objetí, dokud se nevyvztekal a neusnul.
|
Binturongg | 104880 |
23.2.2012 8:54:13
Mirko - cvičili jsme jen některé cviky, ale bolet nemohl ani jeden.
Akupresura někdy bolí, ale jen v určitých bodech - u dětí není primárním účelem způsobit jim bolest, to bych spíš považovala za chybu toho, kdo to dělá, nýbrž donutit je k "divnému" a nepřirozenému pohybu - tj. ke zmítání se zafixováním v určitých bodech a tím posilování svalových skupin. Kdyby šlo o mačkání a bolest, stačí ta akupresura, nemyslíš? |
Binturongg | 104880 |
23.2.2012 8:51:06
Len - vojtovka nebolí. Děti se zmítají a zuří proto, že nechtějí být v dané poloze.
Můj syn dokázal vždycky čekat poměrně dlouho bez zuření, až mě to šaškování přejde a chechtal se u toho, správně reagovat začal, když jsem fakt vydržela... |
KoproFka | 76193 |
23.2.2012 0:07:52
kecáš... brečí protože je to bolí....
zkus si silně mačkat jedno místo na těle několikrát za sebou - vytvoří se ti tam podlitinka, která bolí.... Jo, Vojtovka je dobrá pro ty, kdo ji opravdu potřebují. Tvrdím, že třeba v Praze ji podstupuje úplně zbytečně 99% dětí a zoufalých maminek... Moje kamarádka má naprosto zdravého chlapečka - nejprve cvičili preventivně proto, že byl maličko pozadu, pak zase, protože byl moc dopředu.... Kdyby ho nechali být, udělají daleko lépe....hlavně pro ní by to bylo lepší, nebyla na tom 2x psychicky a tohle jí úplně doráželo... tvrdím, že tohle byl jeden z důvodů, proč pak raději ukončila kojení (cca na 8 měs.), aby mohla brát antidepkáče... |
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
23.2.2012 0:07:33
chtěli ... nějak tam asi měly být původně "učitelky", omlouvám se.
|
MarkétaP + 4 dcerky | 13148 |
23.2.2012 0:05:40
"My se o tom na střední peďárně učili jako o výborné metodě na uklidnění dětí." To je přesně to příšerné nepochopení. Ještě strašlivější by bylo, kdyby PO chtěly s dítetem provádět učitelé.
|
KoproFka | 76193 |
23.2.2012 0:02:45
A mimochodem - jsem strašně vděčná Dr. Prekopové za to, že jsem od ní slyšela velice důrazně a mnohokrát, že:
- můžu jako rodič dělat občas chyby - nemusím a valstně nemám být dokonalá to je něco, co člověk v tom dnešním šíleným světě už vůbec neslyší!! |
KoproFka | 76193 |
23.2.2012 0:00:40
Whitep souhlasím.
Na synkovi jsem sama praktikovala, po přečtení několika knížek J.Prekopové a shlédnutí 2 dokumentů o této metodě. Jsem jí moc vděčná. Bylo to 2x, tuším... Už jsem to sem psala. Nikdy to netrvalo déle jak 45 min. Obzvlášť poprvé to byl pro mne šok - v podstatě jsem lusknutím prstu měla doma naprosto jiné dítě... Ano, je to nepopsatelný/nepřenositelný pocit, když se podaří. Ano, je to jen pro ty, kteří už nevědí kudy kam. PO je to jen pro ty, kteří řeší problém se svým dítětem - moje bylo/a je..zdravé, krásné, chytré(až moc), ale nechová (nechovalo) se jako normální dítě (přitom ale netrpí žádnou poruchou)... V mém případě to bylo o tom, že moje dítě je víc osobnost než já (ne v tom špatném slova smyslu), že je pravý opak mě...že moje zkušenosti a pravda nebyla jeho pravdou a jeho zkušenostmi .... já, ač jsem všechno dělala jak nejlépe jsem uměla a cítila, nevedlo to ke spokojenosti mé ani jeho... že ač jsem si myslela a i na všechny působím tak, že jsem ta nejempatičtější matka pod sluncem (od malička až doposud mě všechny děti milují-jsem pro ně víla, princezna, umím to s nima, ale s mým vlastním dítkem to nešlo), nikdy jsem nebyla schopna se zřejmě do něj vcítit tak, jak by on potřeboval (nevím, proč pořád brečel...nevím proč nechtěl jíst... nevím proč pořád v noci plakal, proč plakal když se probudil - klidně i hodinu...proč plakal i když jsem ho objímala- nikdy jsem ho nenechala plakat samotného!....proč byl tak zoufalý/zlomený, když se mu něco nedařilo...)... Moje dítě bylo, zejména jako miminko a batole, značně nestandardní a velmi velmi náročné, nechtěl si kupř. hrát tak, jako malé děti, od malička ho fascinovaly věci jako čísla, písmena...barvy, auta, značky atp... navíc je silný extrover - utíkal, nedržel se za ruku, vzdaloval se v neznámem prostředí ode mne tryskovou rychlostí bez ohledu na cokoli.... já neměla takřka žádnou podporu okolí.... nedokázala jsem mu rozumět - pochopit ho... Tenhle šílený koktejl u něj i u mě rozvinul takovou míru nejistoty, že PO bylo asi to jediné, co nás dokázalo vrátit tam, kde jsme měli spolu dávno být.... Ano, PO nepochopí ten, kdo má relativně normální a bezproblémové děti... Ano - já jsem kontaktní - velice... moje dítě nebylo - musela jsem ho to naučit!! A naučila... stejně, jako jsem ho musela učit jíst... dondes ho učím-ochutnávat... Já své dítě učím věci, které ostatní děti umí od narození.... naopak ho neučím to, co se běžně děti učí.... to on zvládá sám... čísla, písmena, čtení, ovládání elektroniky... Ano - moje dítě je moje největší škola - musel se mi narodit: - protože já prostě nemám snadný život - protože když jsou dvě cesty, vždycky si vyberu tu těžší - protože mám tvrdou hlavu a pevnou vůli a stejně vždycky dokážu docílit toho, co považuju za důležité - protože ... jsem pro něj ta nejlepší máma pod sluncem |
Annitta | 58510 |
22.2.2012 23:51:41
My se o tom na střední peďárně učili jako o výborné metodě na uklidnění dětí...je to cca 7 let zpět. Moje dcera když je vzteklá, tak se nenechá ani vzít za ruku natož obejmout...
|
Arni | 19497 |
22.2.2012 23:39:40
No protože se mačká určitý bod, ale není to do bolesti, jen se stimuluje. Pláčou jenom mimina, protože se jim to nedá vysvětlit, že jde o cvičení
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.