Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
kosatka2 | 89902 |
18.1.2024 18:17:39
"Nekde taky jsou šipky místo slov."
To je pravda, občas vývojáři tak šikovně ladí design, že to, co bylo vpravo nahoře, je najednou vlevo dole, to co je v lince, je najednou v kolečku, nebo se musí něco navíc rozkliknout, šipka, dvě šipky, trojúhelníček, jiný symbol... Nedávno mi někde přehodili tlačítko "přeposlat" a taky jsem zuřila... |
Monika | 123907 |
18.1.2024 18:00:12
Gavasetko, ale jim nebude k ničemu fotka me obrazovky, přeci.A já nevím, co tam mají oni ...
|
Fern | 155759 |
18.1.2024 17:55:36
Marne tve volani...
|
Gavašetka | 111364 |
18.1.2024 17:54:20
Já myslela, že bys ty jim poslala fotku obrazovky, na co mají kliknout, aby se jim to odeslalo zpátky, jak potřebuješ. Možná je ale přeceňuju, jsem bytostná optimistka Ale s termínem "printscreen" bych samozřejmě neoperovala, to by je mohlo vyděsit.
Klidně se ale přiznám, že se vůbec neorientuju ve většině smajlíků |
Monika | 123907 |
18.1.2024 17:41:34
Rose,ano, neco takového mi přijde nejvíc pravděpodobně.Nekde taky jsou je šipky místo slov.Ale stejně mi přijde, že je to tak jasně užitečná funkce,že ji každý musí hledat už z principu ... No, záhada prostě...
|
Monika | 123907 |
18.1.2024 17:37:39
Dáno,ale oni to udělají už při 1.odpovedi a píšou ji třeba ten stejný den, kdy se ptám. A izolované zprávy jsou ještě nejpřehlednější než 1 posílána sem tam ...
|
Monika | 123907 |
18.1.2024 17:35:46
Gavasetko, já chápu,že nemají "štábní kulturu", ale třeba v SMS nebo jakýchkoliv jiných zprávách se používá funkce odpovědět.Fakt někdo místo odpovědi na SMS zprávu píše zprávu novou a hledá číslo v seznamu? A pokud jde o PrintScreen - to bye nenapadlo,že by uměl udělat a poslat někdo, kdo neumí odpovědět na zprávu Ale třeba zrovna jo?
|
Girili | 117849 |
18.1.2024 17:30:08
Napadají mě takhle z fleku tyto důvody:
1) v množství mailů se jim původní zpráva už těžko dohledává 2) když je původní zpráva nějak certifikovaně elektronicky podepsaná, tak to při odpovědi a zejména při přikládání příloh často dělá bordel. Než se trápit s vypínáním těchto certifikátů (nevím, jak moc to jde v různých free e-mailech při jejich používání přes web. rozhraní), tak je často jednodušší napsat nový e-mail. 3) tvůj předmět jim nevyhovoval, potřebovali si komunikaci nazvat po svém, tak se ani nenamáhali hledat původní vlákno. Určitě těch důvodů bude víc. |
Gavašetka | 111364 |
18.1.2024 17:18:34
Píšeš že jde o klienty kolem šedesátky. Pokud se nepohybují někde v administrativě, tak sice e-maily už používají 30 let, ale možná velmi sporadicky a prostě nějakou štábní kulturu nepotřebují ke svému životu. Moje hypotéza vychází z toho, že ti lidé neprošli žádnou edukací v tomto směru, která by je tomu naučila. Prostě jednou se něčemu naučili a drží se svých izolovaných dovedností. Přitom i v práci třeba používají nějaký počítačový program. Příklad mimo e-maily z rodiny: manžel umí přeinstalovat počítač, to bych já v životě nezvládla, ale když něco vyhledává, zarytě trvá na tom, že vyhledávané slovo napíše v Seznamu, popř. na Googlu do toho speciálního vyhledávacího políčka. X-krát jsem říkala, že to může rovnou psát do stavového řádku nahoře (doufám, že se to tak jmenuje, ale jistá si nejsem) a že si tím ušetří klikání, ale kdepak. A takových příkladů by se určitě i u mě našla spousta. My, co jsme se to učili za pochodu, máme mezery.
Nevím, jaké vztahy s klienty máš, ale na mě funguje, když mi někdo případně pošle printscreen se zakroužkovanými částmi, jak postupovat. V tvém případě předpokládám, že by šlo a jediný obrázek se zakroužkovaným políčkem "odpovědět". Pár zvídaných by možná chtělo naučit se něčemu novému, i když všichni určitě ne. |
Dana | 143148 |
18.1.2024 17:02:32
Myslím, že je to kvůli nepřehlednosti zpráv. Když se pořád komunikuje jen z jedné odeslané zprávy a ta komunikace je delší, tak se pak v tom někdo třeba nevyzná.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.