Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
TaJ | 81121 |
2.1.2025 20:43:28
Ropucho, jo, syn je taky na spektru, nebo minimálně hraniční a na tom sociálnu je to prostě znát, ať se snažíme jak chceme. Vyloženě vidím, jak má některé věci prostě úplně jinak. On to časem dokáže vždycky překonat, nebo aspoň do určité míry, ale trvá mu to déle a stojí ho to mnohem víc energie. Takže už jsem si zvykla, že ho prostě nemůžu srovnávat se standardními dětmi, má to vždycky trochu posunuté.
|
77kraska | 132593 |
2.1.2025 20:40:51
Blance, po precteni diskuse mam dojem, ze mistni casopisy uz cele pise AI
ja si neumim predstavit, ze za mne neco napise AI, cokoliv...asi to budu muset vyzkouset...zatim ji mam na vyhledavani v odbornych zdrojich |
TaJ | 81121 |
2.1.2025 20:37:21
Stará huso, to je jasné, když jsi sama, moje mamka takové zásoby taky nemá. My jo, protože máme sklep, takže je kam to dát, nemusíme pokaždé hned jít nakoupit, tady u nás není obchod přes ulici, jako třeba u mamky. Takže jsem ráda, že když se rozhodneme něco vařit, nebo péct, tak tu téměř vždy máme na to všechno, co je potřeba.
|
Blanče | 42184 |
2.1.2025 20:36:43
Používám ChatGPT, resp. editee. Teď už v placené verzi. Jako výtvarně nenadané se mi líbí, že konečně dokážu "namalovat" nebo "vyfotit" to, co opravdu chci a kupodivu mi nedělá problém se s AI domluvit, zřejmě mluvíme jazykem jejího kmene. Jinak na takové ty strašné okecávačky do projeků, to mě nikdy nebavilo a neumím to. Takže napíšu základní body a fakta, případně přihodím vzorek aby to bylo ve stejném duchu a nechám AI napsat omáčku. Dřív jsem za stejnou věc platila nějakého projekťáka pětikilem za hodinu. Klasická copyright taky nedopadá špatně - zase, dodám tvrdá data, případně zdroje a vytáhnu tiskovou zprávu nebo článek do místního časopisu. Nachystám schéma, dodám šifry a nechám je překopat na třeba vánoční verzi (tohle ale nasekalo chyby, fungovalo až po úpravě, ale ono to časem půjde). Hledám recepty. Je toho hodně a každý den objevím další možnosti.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
2.1.2025 20:36:17
"netuším, kde “ k tomu přijdou” .."
Beat, u mladých lidí s poruchou autistického spektra je to pochopitelné. Extrémní nesamostatnost u standardních náctiletých lidí je v mých očích také na pováženou. |
Ropucha + 2 | 120300 |
2.1.2025 20:28:40
"Fakt máte doma balíčky pro přežití? Já tedy nemám nic."
Nemáme. Bydlíme v centru města, vodu předpokládám, že by dovezla cisterna, jako ji vozí v případě jakýchkoliv výpadků. Jídlo na pár dnů se doma najde vždycky, pro lidi i pro psa. A i kdyby nenašlo, pár dnů bez jídla všichni přežijí. A nejpozději po pár dnech by určitě začal fungovat nějaký distribuční systém. |
Jerry G. | 159407 |
2.1.2025 20:27:00
Termixi, nemate plynovy gril? Na tom uvaris, kde co i chleba upeces.
My teda bychom daleko lepe prezili na chalupe v CR. Mame tam dve studny jednu vrtanou a jednu kopanou, vytapime drevem, a plinovy gril. |
Blanče | 42184 |
2.1.2025 20:26:39
Inko záchod se řeší tak, jak dnes mnohdy u cestování obytnými auty nebo spaní v osobácích. Existuje (a prodávají třeba v decatlonu) "mobilní WC" - židle s dírou a do ní kompostovatelné pytle - prostě v paneláku bys odpad nesměla pouštět do odpadu ale vynášet ven. Mě v tomhle kontextu přijde srandovní jak dnes, kdy je jen otázkou času kdy nás potrápí blackouty se stát snaží v rámci zelených předpisů zlikvidovat i poslední zbytky samonosných systémů - kotle musí mít (zjednodušeně) elektrické ovládání, žumpy musí být uzavřené a vyvážené nebo čistička na elektřinu, je téměř nemožné udržet v chodu studnu s pitnou vodou, pokud je v dosahu veřejný vodovod a jde o víc bytů...
|
Stará husa | 154854 |
2.1.2025 20:17:51
Já si nějak nedělám žádné zásoby ničeho. Všechno mám načaté a když se to spotřebuje, tak koupím nové. Kupuju jedno mléko, jedno máslo, jedny těstoviny atd. Ani nemám doma tolik místa, kam bych dala třeba kartón mléka. Konzervy téměř nekupuju, jedině fazole v rajské omáčce, cizrnu, krájená rajčata, ale všecko jen jednotlivě a hned to spotřebuju, nic do zásoby. Masové konzervy nekupuju vůbec, ani to nejím. Jedině tuňáka nebo sardinky, když jsou v akci. A zase, koupím jednu konzervu. Tři dny bych možná vydržela, kdybych měla přístup k vodě a šel plyn, ale o moc déle ne.
|
TaJ | 81121 |
2.1.2025 20:13:03
Termixi, my prakticky už nepijeme alkohol vůbec, máme tu asi dvě láhve vína, co jsme od někoho kdysi dostali...zato sirupu do vody Yo tady máme půl regálu🙂. Vždycky když je v akci, tak doplňujeme zásobu 🙂
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.