| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Humorně o lásce a sexu

  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 13427  [Dalších 13397 >>]
Lefff 13513
30.7.2020 9:30:11
Marťasíno,
čtyřicátnice se třemi dětmi, pokud vypadá k světu, je lovnou zvěří jen do postele - pro vrstevníky, kteří ji kdysi milovali a neulovili a kteří si chtějí jen odskočit od manželské rutiny. Takových nabídek mám dost (což je paradoxně docela děsivé - spousty žen mají na první pohled idylické manželství a netuší, že jejich manželé jsou schopni je tiše podvádět se svými dávnými kamarádkami). Slovy tety Kateřiny, "Ráda bych viděla toho smělce", který by do vztahu šel naplno.

Škrpál 70170
30.7.2020 9:03:46
to je za zlatého bludišťáka - pořídit svým třem dětem otce, který není vůl - neskutečně nedoceněný úspěch~R^
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
30.7.2020 9:02:57
marťasíno, myslím, že má ruth pravdu, to období cca 30 let z dospělého života (což odpovídá věku 50 let) určuje hodně - to rodíme děti, vychováváme je, ovlivňujeme je i jejich vztahy k nám do budoucna, budujeme svůj pracovní život (ano, "v 50 sekla s prací úřednice a rozjela super kšeft" je skvělý, ale je to o jedné z tisíce? z 10 tisíc?), své zázemí... v té druhé polovině pak spíš asi sklízíme, než bychom nově budovaly... možná rozjíždíme nové aktivity a jasně že je čas ještě mnohé vylepšit a mnohé podělat, ale ať je to jak chce, ta minulost tě ovlivňuje pořád... a pokud s někým prožiješ těch 30 let společně a máte něco za sebou, nemá cenu ty roky popírat, formovaly vás oba a vy oba jste tam kde jste i díky sobě navzájem... popřít to je nesmysl... a i když vztah skončí, nemá cenu brát to jako ztracený čas...
Škrpál 70170
30.7.2020 9:00:36
houby, čtyřicátnice se třema dětma, nadhledem a smyslem pro humor je perla společnosti, vysoko na společenském žebříčku...a chlapi-vrstevníci už si s barbínama taky dávají pokoj a poohlížejí se po ženských, se kterými si večer super pokecají - teda vědomě se ještě dívají na pevné hrudníky, ale podvědomě bolestně hledají víc - dobrá, zkušená a veselá matka několika dětí je dojímá~m~
Lefff 13513
30.7.2020 8:56:14
Taodvedle,
já tatínka pro své děti nehledám, ony ho mají a fungujícího. Jen se s manželem léta míjíme a fungujeme jen jako rodiče a ekonomická jednotka, ne jako partneři. Kamarádi to řeší jen částečně. Teď je čas se soustředit na výchovu dětí a rozvoj sebe sama a snít o tom, že třeba jednou, na podzim života, nějaká láska ještě přijde.
Škrpál 70170
30.7.2020 8:49:38
"uplyne 30 let. Což je sice "jen" polovina dospělého života, ale pouze matematicky. Je to ta důležitější část, rozhodující."

Ruth, myslím (a doufám, chlácholím se), že nejde první čtvrtstoletí dospělého života požadovat za důležitější, rozhodující. Pořád může být hlavně zkušební, testovací, doba na nabíjení si mordy, pády, krize. Klid, nadhled, pohoda může přijít ve 30 i 50 nebo 60. Rozhodující je prvotní výchozí stav (např.20 let, kdy je člověk blbej až to zvoní) a finální stav (posledních pár let života, kdy už většinu věcí víš a chápeš). Ale takhle to cítím já, protože věřím na minulé a budoucí životy ~f~ a na vesmírný management, který rozhoduje při početí asi takto: "pulče, tak co ti vybereme, že v tomto životě poděláš a budeš si sakra dlouho máchat čumák - tak třeba tohle, tos ještě neměl..."
V 45 i 50 máš pořád více než polovinu dospělého života před sebou. Anebo jenom plácám játrama~:-D, abych si připadala děsně mladá, nevím ~d~

Lefff 13513
30.7.2020 8:22:49
A já furt, z čeho mám tu skobu mračivku mezi obočím ~:-D Taky si pamatuju, co jsem kdy ve vztazích zvorala, a s léty mě to mrzí o to víc, když zjistím, že mi Osud dával šanci na vztahy s muži, které já jsem nechtěla (moc mladá ucha, nelíbili se mi, něco mi na nich nesedělo, a po létech jsem zjistila, že se stali zralými a ve svých profesích i vztazích mimořádně úspěšnými).
Se spoustou věcí, které jsi v průběhu noci a rána psala, souhlasím a podobné příklady z okolí vidím taky. Láska má skutečně mnoho podob, průběhů a příběhů.
Teď se sama nacházím ve fázi, kdy je pozdě na to začít někde znova vztahově (skvělí chlapi na čtyřicetileté trojdětné ženy fronty nestojí) i kariérně (ve svém věku se asi těžko naučím, jak vybudovat byznys, který mi přinese finanční nezávislost), ale kdy si s druhou půlkou života musím poradit aspoň tak, abych stávající situaci vylepšila co nejvíc.
Nejtěžší jsou dvě věci: Přijít na to, co člověk má dělat, aby se cítil šťastný, a najít v sobě sílu ze své ulity vylézt.
Ruth 147384
30.7.2020 7:59:22
Marťasino,
jo, člověk udělá chybný krok, dá tam zpátečku a doufá, že ztráty nebudou velké.
Otázka je, co když tomu dá šanci, a najednou uplyne 30 let. Což je sice "jen" polovina dospělého života, ale pouze matematicky. Je to tá důležitější část, rozhodující.
Myslím, že tato cesta je taky hodna ocenění. To podstatné spolu zažili. Děti, budování, slavnosti, práci, život. Ta věta, kdysi, by byla dávno nejen promlčena, ale i zapomenuta, tak, jak si takové věty zaslouží.
Unfair situace nastane, když jeden "najednou prozře", je nespokojenej, a i kdyby ani křivýho slova nevypustil, vším ostatním se dá způsobit, že druhý se cítí špatně. Vinen. "To mám za to. A kdybych toto, anebo ne tamto..."

Sloni, jseš ten lepší. Nemáš si co vyčítat.
Bilancuj klady.
Škrpál 70170
30.7.2020 7:29:54
já tohle znám, a mám to za sebou, krutě se na sebe zlobit za to, že jsem v 25 nevěděla to, co vím teď ve 40, navíc já mám výbornou paměť na to, jaké kraviny jsem kdy udělala a jaké blbiny jsem v těch situacích řekla, pamatuju si celé epizody jako stokrát viděný seriál, slovo od slova, to se pak na sebe člověk zlobí tuplem - můj manžel ne, ten si pamatuje převážně to, jak co kde výborně uhrál ~t~, dávno mám v obočí skobu, jak se něj vždycky kriticky podívám - taková selektivní paměť je od pánaboha
Škrpál 70170
30.7.2020 7:23:35
blbej sen, kroutila jsem nad ním půlhodiny hlavou, a taky mi spadla deka, probudila jsem se pod otevřeným oknem parádně prostydlá, šla jsem si uvařit horkej čaj a měla o čem přemýšlet, ale viděla jsem krásný svítání ~:-D
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 13427  [Dalších 13397 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.