| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2000

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
 Názory 110 z 93  [Dalších 83 >>]
Marrti 22819
28.3.2006 17:57:07
Ahoj, Monci dík za objasnění :-))

Mirko, to je tvoje šikovná, toho žárlení se neboj, to asi přijde až pozděj a spíš ze strany brášky :-). Adélka je z něj unešená, on když ji uvidí, tak výská radostí, jsou to dva čertíci, každý večer sedí vedle sebe na dece, nachystaní spinkat a hrají si spolu. Když přijde ze školky, nahodí úsměv a hned se k ní jde mazlit, ona se o něj hezky stará, hlavně se bojí,a by se mu nic nestalo, pořád ho jistí. No kdyby jim to tak zůstalo :-)). Ale on je takový mamánek, pořád chce být u mne, tatínka odstrkuje, musím jít z místnosti, aby ho bral, ale s malou se tulit můžu, to zvládá :-)). Asi ty rozbroje nastanou, až dojde na to, kdo bude uklízet v pokojíčku ;-) apod.
Monci 8359
20.3.2006 22:28:13
To není nic speciálního, jen ho trošku víc "trápím" různými vlnovkami, čárami, obloučky apod., aby měl uvolněnou ruku, navykl si správně držet tužku nebo pero, nenatáčel si list papíru a tak.
Mirka, M 7/00 + ? 6/06
  • 
19.3.2006 9:07:07
Marti díky za pestičky :).
Nám na uzv povedali, že to bude chlapček, ale tiež nám to je jedno či chlapček alebo dievčatko. Len som zvedavá ako Mirka prijme súrodenca, ona je taká mamkina, citlivá dušička, proste typický Ráčik. Adélka nežiarli na bračeka?
Nás čakajú do septembra veľké zmeny, sťahujeme sa 400 km do malej dedinky ku Bratislave kvôli manželovej práci, narodí sa nám mimi a Mirka začne chodiť do školy (preto aj tá malá školička na dedine). Tak dúfam že to všetko zvládneme. Ja som pre Mirku chcela odklad kvôli sťahovaniu aj kvôli tomu že je taká citlivka, ale v škôlke aj manžel ma presvedčili, že to nebude dobré lebo už potrebuje školu, zaujíma sa o písmenká, čísla, chce sa učiť o zvieratkách...

Držím palce všetkým ráčikom, ktorí nastupujú do školy.

Marrti 22819
18.3.2006 7:50:02
Ahoj.

Monci, v čem je to jiné, když je levák? Promiň, nemám leváka v rodině,tak to neznám, jen mě to zajímá.

Mirko, to máš doma šikulku :o). Naše malá se naučila podepisovat (jméno a příjmení), dokonce i Š zvládne dobře, tak máme ted všechno podepsané, včetně časopisů, novin atd :-D. A pokud by to ve škole nešlo, tak myslím, že by řekli. A jinak držím pěstičky do června, nám se v červnu narodil chlapeček, Adélka hrozně moc chtěla brášku a je nádherné vidět, jak se ti dva tulí :-).Ale i za holčičku bysme byli rádi,samo. Tak se drž!
Mirka, M 7/00 + ? 6/06
  • 
17.3.2006 16:33:45
Ahojte,
dávno som sem nenakukla. My už máme jasno. Mirka nastupuje do školy a práve dnes som volala riaditeľke. Je to malá školička, 1.-4. ročník. V celej škole (tvorí ju len 1 trieda) bude cca 20 detí. Som zvedavá ako to v takej škole funguje ale počula som na nich samú chválu, že majú skvelý prístup k deťom. Mirka je dosť citlivá ale s pozornosťou problém nemá, teraz sa sama učí písmenka a čítať, miluje encyklopédie. Minule mi priniesla papier a na ňom bolo napísané 2+3=5 že to vypočítala (má také detské počítadlo). Tak hádam nebude v škole problém.
Monci 8359
15.3.2006 16:23:33
Ty počty dětí ve třídách jsou opravdu vysoké, nerozumím tomu, proč tolik dětí cpou do jedné třídy... Nauč mě, maminko, - to neznám, zahlédla jsem to jen někdy na podzim minulého roku v TV, jestli to teda bylo ono.
Máme doma sešity z Didaktisu a pak grafomotorické cviky, jelikož Adík je levák.
Marrti 22819
14.3.2006 9:35:54
Ahoj, tak naše Adélka vydrží sedět, ale musí dělat nějakou činnost, musím ji dát nějaký úkol. To - Maminko, nauč mě - ji strašně baví, nevstane od toho, dokud to není hotové. Tak snad jsme neudělali chybu. Jinak jsem zjistila, že na našem sídlišti, největším u nás ve městě, se poprvé za 20let otevře jen jedna 1.třída, tak je prý málo dětí. To mě mrzí, protože 28 dětí ve třídě mě netěší. Nás sice bylo i 38 ve škole, no silné ročníky a 4 třídy v ročníku, ale taky není moc času na žáka. Tak uvidíme.
Monci 8359
13.3.2006 16:47:47
Ahojky, to je fajn, že vás do toho nakonec netlačil nikdo násilím. U nás byl výběr školy velmi dlouhý, nakonec jsme se rozhodli (i po konzultaci v PPP) a teď budeme jen doufat, že jsme udělali dobře.
Anca 12452
10.3.2006 13:18:36
Ahojky,
tak my uz taky mame odklad vyrizeny. Pri zapisu Helca taky vsechno zvladla a ucitelky me premlouvaly, ze odklad neni potreba...no zvyklaly me docela slusne. Snazi se proste sehnat, co nejvice deti. Po tydnu se nam to ale doma zase rozlezelo a u odkladu jsme zustali. U nas byl asi hlavni duvod velka citlivost a nesoustredenost. Ja si fakt nedokazu predstavit, ze by Helca vydrzela sedet na zadku 45minut. I kdyz delame doma "nauc me, maminko", tak u toho porad na tom zadku hopka, mele se, vrti se...
Markéta
  • 
5.3.2006 10:36:18
Tak my máme odklad. U zápisu sice vše zvládl, byl moc šikovnej, ale konzultovala jsem to ještě v pedagogicko-psych. poradně a tam se přikláněli k odkladu. Myslím si, že mu to prospěje!
 Názory 110 z 93  [Dalších 83 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.