| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : listopad 2004

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9561  [Dalších 9521 >>]
Ikula 27147
17.8.2010 15:38:39
Ahoj holky,
jestli ještě sledujete.
Verísku, jako vždy krásné fotky. Oběma holkám to moc sluší, jen mi přijde, že jak byly holky menší, že si byly více podobné.
My máme za sebou pěkné pohodové prázdniny, i když tedy to počasí nic moc a pomalu už se zase začínáme chystat do školky na nový školní rok. Nejde už některé z naši listopáďátek do školy? Já o tom u Andrejky docela uvažovala, protože je poměrně šikovná a do školy by chtěla, ale myslím, že by to ještě nezvládla, co se týče emoční vyzrálosti a taky soustředění. A ještě tedy nezvládá ř, ale to by snad nebyla taková tragédie. No, každopádně jsem si nakonec řekla, že kdyby šla do školy už teď a byly by nějaké problémy, tak bych si to vyčítala a že za ten rok jí nic neuteče. Ale všimnula jsem si, že dost pětiletých letos do školy nastupuje.
Andrejce vypadl první zub. Ta příroda to má tedy divně zařízené, klidně bych hlasovala pro, aby měl člověk mléčný chrup alespoň do 20 nebo 30. Teď jí vypadávají zdravé zuby a když se jí za pár let udělá nějaký kaz, tak už ho tam bude mít napořád ~a~.

Tak se zase někdo ozvěte, i když nepřispívám, občas sem nakouknu.
Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 10:05:05
Omlouvám se za tu hovniválovou, ale ona byla tak pyšná:-)

LENNY, jak bylo a jak je? Klidně písni sms:-) Myslím na Vás:-)
Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 10:04:04
Vítání jara a podoba?













Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 9:59:09
Velikonoce u nás/ trochu jsme si hrály s fotkama i se ségrou:



















Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 9:51:44
Naše 3 lumpice+ babička:-) a taky aspoň jeden chlap- v porodinci u švagrový- malý Ondrášek:-)












Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 9:45:26
1.jarní den- 1.jarní procházka- byť ještě se sněhěm, 1. V. závody a s mamkou doma:-)











Verísek+VELAMATO 23592
13.5.2010 9:22:16
MÍŠO, tak já to napravím:-)

Všechny moc zdravím po hodně dlouhé době- ale nestíhala jsem, byl tady děsný blázinec, jak tady bydlela ségra s rodinou a babi- bylo to fakt náročný- hlavně s babi- babi nesnesla sebemenší byť jen zažvatlání malé, natož chvilkový pláč nebo řev, což u naší Laury není reálné, hlavně třeba, když jsem ji dala spát, tak mi tak cca 2 min. v postýlce huláká a to prostě babi nesnesla, takže na mě hned řvala, ať tam jdu, co jsem za mámu, že tam nechám dítě řvát, že tam teda půjde ona( po schodech sama nemohla- spadla by), přitom L. neřvala, ale jen žbrblala a hlavně, jak babi slyšela, tak jí to vadilo, aby zabrala a tím pádem hučela o to víc a nechtěla spát, do toho jejich pes reaguje na cokoli štěkáním, takže když konečně třeba i zabrala, tak zase začal štěkat pes... takže se mi totálně rozhodilo to jediné, v čem L. byla ok, takže od té doby mi skoro nespí přes den- max. tak půl hod.:-( V noci taky horší- resp. usínání a pak buzení brzy ráno--- Hrozný... Babi tady měla tendence lézt na schody ikdyž jsem jí to opak. zakazovala, prostě si už nic nepamatuje a sem tam i dělá naschvály a chce dokazovat, že vše zvládne, ikdy\ž to je jinak, byla zmatená, naštěstí v noci dobře spala, ale já stejně pořád číhala, jetsli nevylézá a nejde na schody, takže jsem měla papírový spaní. Ńo a jinak ségra se měla a má s ní dobře- ikdyž já teda bych to nechtěla- ale ona, jak vstane, tak hned jde buď houpat nebo v koši vozit malou, takže celý den ji ségra jen max. nakojí, přebalí a vykoupe, jinak je v péči babičky a hodná, ale rozmazlí se tím podle mě teda neskutečně... No a taky babi si ji samozřejmě hájila, takže holky se k malé nemohly téměř přblížit, hned je odháněla, přitom V. je taková citlivka a chůvička, že to těžce nesla, tak jsem jí to musela všelijak vysvětlovat a L. nakonec na malou byla taky moc hodná a něžná, ale babi je jak další dítě a prostě bohužel v rámci své demence i takový naschválníček, takže měla i tendence třeba schválně Lauru popouzet a pokoušet, aby se vztekala, no bylo to fakt na palici:-(
Holčičky si to ale i tak užívali a loučení pak bylo těžký...
Taky jsme do toho ještě zvládli vystrojit mamině tu veselku, jak jsme jim s přítelem darovaly se ségrou k jejich společným 25 letům, takže jeden den jsme si hezky užili na zámku v Lednici... S V. teď jezdíme po tanečních závodech obvíkend a tak nějak pořád poletujeme mezi domácností a kroužky, školkou...
L. stále dravé zvíře, od rána nezavře hubu, vše s velkými emocemi a nahlas, ukecaná teda až hrůza, nejhezčí, co teď má ve svém repertoáru je, že jí Veru řekne- raz, dva a ona dopoví tři!.... S jídlem posledních pár dní je lépe, ale řev u něj trvá- hlavně teda na začátku- to je úplný rituál, že první lžičky jsou se řevem...
Zato venku a na hřišti je kápo i velkým dětem a ve svém živlu! Lítá jako šus- ujde kus a chodila by i víc, ale nějak my jí už pak ani nestačíme- to V. byla do 3 let kočárkovýpovaleč a líná na krok... Pohybově je fakt šikulka. No a nočníčkujeme bych řekla moc hezky- s kakáním to už je hezky vychytaný a to kaká i 3x denně, už si sama i nočníček donese- sem tam teda už pozdě- už je vykonáno, ale snaha je, ví prostě, co na něm má dělat, cíleně tlačí nebo čurá a má radost, jak to teče nebo, že tam je hovínko- kterému pak jdeme dělat do záchodu pá, pá- to ji baví moc...
No a aby se to tady trochu zase zaplnilo, tak hodím zase nějakou fotodokumentaci z těch posledních týdnů- resp. 2 měsíců:-)
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599
12.5.2010 14:55:12
Tak koukam,ze tady uz asi nikdo nepise:(
Misa-Verca02,Natalka04,Lukas07 11599
15.4.2010 0:07:15
Lenny skolku v prirode zavidim.Tady nic takoveho neni,je to pro amiky scifi:)).
Natalka se ted desne zapalila do brusleni.Pred mesicem jsem ji zapsala a maji to tam zarizene tak,ze,kdyz chodi na hodiny,tak tam muze chodit zadarmo,kdy chce.Takze jsme nekolikrat tyden na lede.Pred peti tydny poprve stala na ledu a ted uz uz ji zaradili mezi "tretaky".Rozdeleno je to 3-6lety 1-3 a pak jsou holcicky od 7let.
Pristi nedeli nam zacina zase tenis. V gymnastice nam zbyva jeste asi 10 hodin,na podzim uz ji asi nezapisu.Nejsou penize.Musime vybrat,co bude delat.Bavi ji brusleni,plavani.Chtela by hrat na piano.No a mam tri deti,ze jo.Takze holt kazdy bude moct mit tak maximalne dve veci.Vercu bavi malovani,plavani,chce zkusit i brusleni.No,aby si manzel nasel jeste aspon dve prace.

Ted jsem tady mela dva tydny tatu,tak jsme si to uzivali.TAta byl z deti nadsenej.Vzali jsme ho na par vyletu.Tak,kdybyste se chteli podivat,tak tady.
Ja jsem nerada davam fotky,protoze to pak trva hrozne dlouho,nez se to otevre.Teda aspon me.
Tak tady.
Jo a konecne jsme pokrtili i Lukaska.Cekala jsem,az dorazi muj otec.Sel totiz za kmotra:)
http://www.facebook.com/album.php?aid=2060241&id=1142035588&l=ce569622c7

Tady nejaky fotky z Velikonoc.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2061012&id=1142035588&l=da7906b519

A tady je nas vylet s tatou.
http://www.facebook.com/album.php?aid=2060761&id=1142035588&l=e3f636d275
Leny,Laila 11/04,Sabrina 10/07 14675
14.4.2010 22:07:23
Ahoj holky, koukám, že nikdo nic nepřispívá, ase není co řešit, ale to je taky dobře :-)
U nás vše při starém, i když Sabrinka se trochu zlepšila a snaží se po nás opakovat slovo "táta". Leze jí z toho nějaké kaka nebo gaga, něco mezi, ale i to je úspěch, že se snaží :-) Jinak už si užíváme na zahradě, i když počasí by mohlo být teda lepší.
Dneska Lailu pokousal pes, ne náš, ale cizí. Hrál si s dětmi s balonkama, Laila tam seděla na zemi a hrála si sama a on k ní přiběhl a rafnul jí do nohy, prý asi šel po balonku. Tak jsme byli na Bulovce, má to ovázané, v pátek jde na převaz a pes musí 2x na veterinu. Snad to bude dobrý.
Lailou jsme přihlásili na školku v přírodě. Hrozně chtěla. Měla na výběr buď Mariánské lázně teď 1.5. nebo týden na kolech nebo Řecko. Tak jsme jí vybrali ty lázně. Ona pořád nějak pokašlává a tam budou chodit každý den po obědě odpočívat a spinkat do solné jeskyně. Mají tam moc hezký program, tak snad se jí tam bude ten týden líbit. Těší se moc, já to ale určitě ořvu, bude mi hrozně chybět.
Tak jdu ještě chvíli pracovat :-) Pa pa
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9561  [Dalších 9521 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.