| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : duben 2008

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 13493  [Dalších 13463 >>]
Graace 72462
2.12.2013 21:29:42
Ahoj!

Tak jak adventujete???

A jak to máte doma s Ježíškem - existuje nebo ne???

Já dneska málem řekla Máťovi, že Ježíšek neexistuje. Chjo, nesnáším tyhle milosrdné lži o Ježíškovi, které jsem nucena svým okolím mu "vykládat", protože si nikdy nepamatuji, co jsem mu řekla, on si naopak pamatuje vše a já protože nemám pohádky ráda a ráda říkám vše na rovinu, tak tohle je pro mě šílený mu na tvrdku neříct, že prostě Ježíšek neexistuje, že mu ty dárky nakupuju já. Až se tohle jednou dozví, tak mi spadne šutr ze srdce, že mu nebudu muset lhát... Začalo to nevinně... Prosil, že nechce jet ve čtvrtek mikulášským autobusem na náměstí na přílet anděla (máme tu takovou každoroční akci), protože se bojí těch čertů. Tak mu říkám, že jsme si přece říkali, že čerti neexistujou, že jsou to masky, prostě pánové převlečení za čerty. Po chvilce zase říká, že ale nechápe, proč se řidič toho mikulášského trolejbusu převlíká do masky Mikuláše, proč neřídí sám Mikuláš. Tak mu říkám, že ten taky neexistuje, že je to jako s čertama, že jsou to takové hezké zvyky. Hm a on se tedy zamyslel a ptal se, že když tedy čerti ani Mikuláš neexistují, tak jak je to tedy s tím Ježíškem. Jestli tedy jako existuje. No, tak jsem mu řekla, že vlastně nevím. Rychle mě doplnil, že ho vlastně nikdo nikdy neviděl. Ale pak hned říkal, že by ho zajímalo, jestli je mladý nebo starý a jestli ho někdy uvidí v obchodě, jak nakupuje ty hračky. Tak jsem mu říkala, že třeba také nosí masku, že ho třeba potkáváme, jen to nevíme, že je maskovaný a vypadá jako normální člověk...
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003
17.11.2013 14:18:53
Ahojky, už jsem tu dlouho nebyla a vidím, že je tu poněkud mrtvo.
Graace, gratuluju k úspěšné oční operaci a děkuju za informaci k fotografii. S lumpíkem Máťou Ti přeju hlavně pevné nervy. Ono se to určitě spraví. S výchovou taky hodně bojuju a občas mám depku, že jsem na holky moc tvrdá. Stává se mi, že je někdy seřvu na dvě doby a pak je mi to líto. Strašně bych si přála mít jinou povahu, ale knížka Respektovat a být respektován bohužel není nic pro mě a upřímně si myslím, že to u "normálně zlobivých" dětí ani nemůže fungovat. Děti prostě zlobí, protože je to jejich přirozenost. Když vidím dítě, které na slovo poslouchá rodiče a dělá, co se mu řekne - napoprvé :-) - tak mám z toho vždycky dojem, že je tam něco špatně. Že je to dítě v soukromí buď týrané nebo traumatizované.
Petro, přeju Ti, ať Vám to zdraví dlouho vydrží. U nás se zatím taky držíme. Vloni už touhle dobou byly taky obě zachřipkované. Ale je fakt, že je letos teplej podzim.
A pokud jde o brýle, tak si představ, že Hedvika má taky 3 neděle staré brejličky. Sice má teda srandovní dioptrie - na jedno oko nic a na druhé jednu, ale brýle nosí na televizi a do školky jí je dáváme každý den do baťůžku. Má je mít na činnosti při zvýšené oční aktivitě. Hedvika z toho naštěstí nemá žádné mindráky. Každý ji v nich chválí a ona je na ně hrdá. Tak doufám, že jí to zůstane co nejdýl ~;)
Tak se všechny opatrujte a přeju Vám krásný předvánoční čas a naší diskuzi přeju, aby nám ji ještě nezrušili a chodily jsme si sem popovídat a poplakat i v dalším roce ~k~
Graace 72462
17.11.2013 0:23:33
Ahoj!
Zdravím vás coby nový člověk, neb jsem si nechala 3.9. vylaserovat obě oči, z každého obě oční vady a cca po 17ti letech zase koukám na svět bez brýlí. Je to úžasné!!!
Méně skvělé jsou školkové stížnosti na Máťu. Na jednu stranu je Máťa šikovný, chytrý dítě, na druhou stranu neposedný, velmi, ale opravdu velmi upovídaný rošťák. Učitelky ho ve školce separují při jídle, spaní i dalších činnostech, neb svým žvaněním vyrušuje ostatní děti, ale i sám sebe. Pravidelně slýchám, jak svou upovídaností vyrušuje, jak je pomalý při jídle či oblékání, jak je tvrdohlavý, jak se pere… Není agresor, ale ke každé lumpárně se okamžitě přidá, když mu někdo tvrdí nepravdu, tak nejde pro ránu daleko, ale vesměs všechny konflikty končí lítostivým brekem… Nová paní učitelka je na něj poněkud zasedlá, vyrazila ho už i ze třídy do šatny s tím, že si má sebrat věci a vrátit se do první třídy, že ho v předškolákách nechce…
Já sama s ním hodně bojuji, máme spolu de facto neustále spory, konflikty… Tápu v jeho výchově, drásá mi nervy, že veškeré mé špatné vlastnosti zdědil v minimálně ztrojnásobené dávce.
P.S. Doplňující info k letní fotce. Lilly, byl to lom Velká Amerika na Karlštejnsku.
Terinka a Elinka +Peťa 79587
7.11.2013 13:36:59
oprava 2 měsíce odchozené a ted bojujeme s laryngitidou ale jinak o.k ~z~
Terinka a Elinka +Peťa 79587
27.10.2013 17:19:22
ahoj
u nás vše pri starém jen nám přibyla jedna novinka,Elinka má 14dní brejličky má na každé oko 4 dioptrie ,no asi toho za tech 5 let měla málo tak ještě toto,má to asi od narození ale zjistili to až jed na vyšetření,na nic si nestěžovala,má vadu po Emčovi ten má taky od mala takle silný brýle.ale co se u nás týd
če letošní nemocnosti tak máme odchozené skorem 23 měsíce ve školce což neznám a máme první rýmu a kašel tak uvidíme ,unás je to fakt zázrak asi nám ta mandle fakt pomohla,tak se mějte krásně užívejte si volna papa
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003
22.9.2013 8:47:59
Jé, Báro, to je od Tebe hezké, že jsi napsala novinky od vás.¨
Fotka se vkládá alt60img src=url adresa obrázkualt62
napsala jsem to schválně pitomě, aby se to nechtělo zobrazit, ale snad si podle toho vzpomeneš.
U nás furt holky lehce pokašlávaj, ale zatím se držej. Já jsem se nechtě stala organizátorkou srazu třídy po (ani se mi nechce psát po kolika) letech. Ale je to kulaté výročí ~;) Bude to příští sobotu a moc se těším. Spoustu z těch lidiček jsem neviděla fůru let. Tak doufám, že se nás sejde co nejvíc. Ale vzhledem k tomu, že nás bylo 34 ve třídě a kontakty mezi sebou máme cca na 15 až 20 lidí, tak se nechám překvapit :-)
Tak zatím pa,pa a ať máme letos ještě aspoň pár pěkných slunečných dnů... A Báro, hezkou dovolenou ~x~
Bára+Amálka 21.4.08 73495
10.9.2013 12:00:49
Ahojky hočičky a dubnátka!
Dloooouho jsem tu nebyla (snad si vzpomenete :D), tak mě omluvte, dočetla jsem pár stran zpět a koukám že se všichni máte pořád báječně :-) Akorát škoda, že už je po prázdninách, to září je trochu hektické, Amálka spinkala celý prázdniny do 11ti, takže vstávání v šest je pro nás trochu horor :-) Tento týden začínají kroužky, tak zatím vybíráme, včera byla na gymnastice, dnes street dance a ještě snad chce zkusit balet a pak si něco vybere. Jinak jsme si prázdniny krásně užili, dovču jsme trávili v Egyptě (ještě před těmi nepokoji :-) a jinak byla Amálka skoro furt na chalupě, se mnou, s našima, se ségrou. Mají tam partu a chodí ven jak velká holka už. JInak měří 117cm a má 18,5 kg. Mluví dobře a hoooodně :D Na kole umí ale nechce jezdit :-)brusle vůbec. V ziume jsem zvědavá na lyže, loni jezdila jen na laně. Jinak bych vám vložila nějakou fotečku ale už nevím jak na to :-( ale zkusím to :-)ne tak si nevzpomenu jak to přesně bylo :-)
Holčičky mějte se všechny moc krásně, já budu koukat určitě víc, jen za měsíc zase začíná škola a už mám dávno dělat bakalářku, ale flákám to, 30. září odlítáme s manželem na dovču (poprvé sami :-() tak jsem si řekla že pak se do toho vrhnu po hlavě!
Přeju všem krásný den ~z~~x~
Lilly+Helenka05,Hedvika08 32003
8.9.2013 18:43:51
Ahojky, tak tu máme nový školní rok a nápor úkolů pro rodiče v jeho začátku. Uf...
Helenka je už druhačka. Heďulka bude taky muset na logopedii, aby mi ji vůbec do školy vzali. Ačkoliv ona by se vůbec nezlobila, pořád hlásí, že do školy chodit nechce nikdy!
Graace krásný fotky. Co to bylo za kaňon, u kterého se Máťa fotil? Je to v ČR?
A gratuluju k vypadlému zoubku. Hedvika měla chvíli taky na mále, neb se praštila a zoubek se začal viklat, ale nějak se zase stabilizoval a zatím nic. Ale jí začaly, pokud si to dobře pamatuju, taky zuby růst o dost později než ostatním dubňátkům, takže má čas i s vypadáváním. A pokud jde o sportovní výkony, tak u nás kolo bez balančních koleček nehrozí tak následující 2 roky ~;) a s kolečky taky není oblíbené. Turistika je tak na 1,5 km a pak bolí nožičky. Plavání bez kruhu a rukávků nehrozí ani ve snu a s kruhem a rukávky tak půl hoďku maximálně a v pořádně teplé vodě, jinak tam ani nevleze. Zato miluje free style tanec, to je její ~y~~b~
U nás má stejné problémy jako Máťa naše starší. V prosinci jí bude 8 a sní dvojnásobnou porci jídla než já. Není tlustá, ale začíná se oplácávat a má 30 kg. Tak se ji snažím krotit. Ale zatím má dost pohybu, tak uvidíme v zimě... Hedvika pořád zobe jako ptáček. Na talíři nechává půlku jídla a nic ji nedonutí, aby to dojedla.
Petře od holek taky gratuluju k odrýmování a přeju, ať to vydrží. Teď zas naběhnou holky do kolektivu a budou se muset poprat s cizími bacily. U nás už zase kašláme, ale zatím v mezích normy.
Opatrujte se a pište a tapetujte obrázkama.
Taky je mi líto, že nemáme informace o dalších dubňátkách, které jsme tu dlouhé roky vídali a četli o nich... ~n~
Pa,pa ~3~
Graace 72462
20.8.2013 21:29:16
Ahojky!

Tak už máme po Karlštejnské dovolené, tak vám to tu trochu vytapetuji...

Máme novinku. V neděli v noci u nás byla zoubková víla a vyměnila Máťovi z pod polštáře jeho první vypadlou jedničku vpravo dole za bublifuk. Takže výměna zoubků probíhá naplno, nejdřív v květnu vyrostly dvě šestky, nyní pro změnu jednička venku.

Jo a Máťa se nám pěkně rozbaštil, takže začal poněkud až moc nabírat. Pěkně se zakulatil a ačkoliv jen o cenťák, tak přibral kilo, takže má 113 cm a 20 kg. No, když to tak půjde dál, tak ho budu muset zase začít naopak krotit. ~t~ ~t~ ~t~

Jíťo, tuhle mi kamarádka říkala, že někde četla, že děti narozené v dubnu moc pohybově nadané nebývají. No, něco na tom bude. Když se mi kamarádky chlubí kolik temp jim sotva pětileté děti uplavou v bazénu bez rukávků, tak nestačím zírat. Máťa sice jezdí na kole bez koleček od loňska, do dvaceti km za odpoledne s přestávkami v pohodě dá, ale to je asi tak jediný sportovní výkon, kterým se lze "chlubit". S logopedií drží palce.

Peťo, gratulace ke zdravotnímu zlepšení. Až se dostanu k FB, tak se juknu na fotečky. Běžně mám zapnutý jen messenger v mobilu, takže klasicky na FB nechodím. Ale ráda udělám výjimku...

A kde máme další dřívější dopisovatelky. Cožpak už jsem nikdo další ani nenakoukne a nenapíše ani řádeček???

A nyní ta tapetáž...








Terinka a Elinka +Peťa 79587
6.8.2013 13:54:18
ahoj jdu vás pozdravit mám 14 dní dovolenou tak pořád někde lítáme .-)
~z~~z~~z~~z~~z~
po operaci mandle je Elinka v super staVU PO DVOU LETECH JSME SE ZBAVILI RÝMY~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^~R^
omlouvám se skáčou mi písmenka~4~~4~~4~~4~~4~~4~~4~~4~

jinak Terinka jde do 3 třídy ,dneska jedem kupovat vybavení to bude zase pálka~n~~n~~n~~n~~n~~n~~n~
všechny vás moc zdravím užívejte sluníčka jo a na Fb mám fotečky tak koukněte jakrosteme papapapa~3~~3~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 13493  [Dalších 13463 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.