| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : květen 2011

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 22350  [Dalších 22320 >>]
Evikno+Valerinka 110426
17.1.2014 20:12:41
Wis, jj je u nás v Centrálu/obchoďáku/ dříve jsme tam chodily s holkama a dětma na kafčo:)
Lei 37503
17.1.2014 19:57:54
Držím palce k hladkému záběhu vás obou - i tatínka :).

Btw., znáš u vás v M. Lagarto Café?
Lei 37503
17.1.2014 19:56:35
Holky, má tu ještě někdo přes den 100% neodplenkované dítko? M hlásí kakání bez problému už dlouho, chodí na velký záchod nebo na nočník, co je blíž, tj. nějaký stres z vyměšování podle mě nemá, ale čurání pořád hlásí pozdě. Chceš čurat? Ne. A za pět minut mami, já čurám - a kalhoty mokré. Když to hlídám a posazuju ji, tak v pohodě, ale jak polevím, je to v pytli. Ona teda dost dlouho chtěla plínky podle mne v reakci na příchod sourozence, hrála si na miminko, ale už mi přijde, že by hlásit včas mohla :-/. Slib odměny nefunguje, na takové to vyprávění, že je velká holka, mi zvysoka kašle.
Evikno+Valerinka 110426
6.1.2014 6:35:33
Ahojík holky, všem přejeme do Nového roku jen to nejlepší. Ten den kdy jsem psala, že mě odvolaly do práce, jsem psala ředitelce školky, a hned ráno volala, že máme s Valinkou 6.1. v 10:00 přijít.A je to tady, dnes jde poprvé se podívat do školky a zítra už to začne.Jinak vstáváme už týden před 6 hodinou, aby si zase po těch měsících zvykla.Dnes je ještě pohoda, zítra touhle dobou už se budeme oblékat, a příští měsíc už rovnou ze školky pomažu do práce.Wis také si to nedokážu představit, včera mě čapnul nějakej splín, že jsem se na práci měla vykašlat.Do toho se ještě starám o babičku /78let/, které chodím uklízet, nosím jí jídlo skoro obden. Ale peníze jsou potřeba, manžel 3 roky dřel, abysme se měly s Val dobře a měly jsme se parádně.Teď jsem na řadě já, a manžel bude "náhradní maminka".Čeká ho vyzvedávání ze školky, jelikož budu mít 3 krát týdně do půl 6, nákupy, vaření~t~Uvidíme, až se v práci zaběhnu, vše pak budu zvládat.
Wis+2 131737
5.1.2014 22:22:50
Jo a ještě jedna věc mě Joll napadla, kterou jsem zapomněla napsat, že sice chápu, že už D. další dítě opravdu nemusí chtít, ale to ho v žádném případě neopravňuje k takové reakci, jakou jsi popsala. Trošku jsem ho měla šanci poznat a úplně mě překvapilo, co ti dokázal říct. Jako věty typu "můžeme se rozejít" jsou myslím hodně pod jeho úroveň. Je si prostě tebou strašně moc jistý.
A co mě mate nejvíc, že jestli už další dítě nechce, tak proč s tebou vybírá jména??? Chápu, že z toho musíš mít v hlavě guláš. Moc držím palce, ať se to nějak vyřeší k tvé spokojenosti.~;((

A Evi - pokud nakoukneš, moc držím palce s prací, dej vědět, jak jste to vyřešili s Valinkou. Upřímně, nedokážu si představit, že bych měla nastoupit do práce, jsem zvyklá být pořád s dětma, hrozně by mě Paťa chyběl. Pořád v sobě svádím boj, jestli jít k zápisu do školky, chci si ho nechat doma, ale on mi pořád říká, že do školky chce. Nevím nevím, prostě si říkám, že jednou mi to skončí, půjdu do práce a děti do školky, pak do školy a do družiny, takže si je chci užít, dokud to jde......~6~
MarikaP+3 82381
4.1.2014 21:48:28
Ahoj, taky jsem sem nakoukla jen tak pro jistotu, jestli se tu neobjeví nějaké novoroční přání a ono se tu kecá!
Joll - já už k tomu asi nebudu nic dodávat, spíš jsem napjatá, jestli odepíšeš, jak se to u vás vyvíja a hlavně jak Ti je.
Já občas doma brblám, ale když pak občas slyším nadávat kamarádky na své muže, tak se mu pak vždycky omlouvám, protože pak mám srovnání, jak moc se zapojuje, je doma s námi a pomáhá mi jak s dětmi tak s domácností.
Dala jsem do deníčku nějaké nové fotky a už jsem úplně zapomněla, co sjem chtěla psát, protože jsem začala ráno a už je večer :-)

Wis+2 131737
3.1.2014 23:21:19
Jo a pozdě ale přece všem přeji vše nej do nového roku, hodně lásky, štěstí, zdraví a splnění všeho, po čem Vaše srdce touží......No hlavně to zdraví.~;((~;((~;((
Wis+2 131737
3.1.2014 23:19:10
Ahoj holky,
nějak jsem si zvykla, že tady už to pomalu "odumřelo", takže jsem přestala nakukovat a najednou toto. ~e~ Nejprve musím reagovat na Joll, i když je to už asi pasé. No já moc nevím, co k tomu říct - je mi to moc líto s čím se musíš popasovat, vůbec jsem netušila, že se to až tak vyhrotilo. Bohužel musím souhlasit s holkama - obětuješ se až příliš, já snad druhou tak hodnou a obětavou ženu ani neznám. David si snad ani neuvědomuje, co všechno pro něj děláš a bere to jako samozřejmost. Myslím, že většina z nás má občas pocit, že by tatínek mohl dělat víc - Maw to vystihla (nebo to byla Lei?), to chlapské stěžování si na nevyspání mě fakt dojímá - já vždycky minimálně pohrdlivě odfrknu, nebo převrátím očima a myslím, že mého muže to dost uráží. U nás je momentálně situace taková, že pořád spím s dětma v pokojíčku, já + Paťa na jeho jednolůžku, Šárinka ve své postýlce a muž to nese s nelibostí, že spí v ložnici sám, pořád chce, ať už spíme s ním, klidně i s P., ale já jaksi nedokážu nechat Š. v pokojíčku samotnou a všichni to v naší miniložnici prostě nedáme. Tak přemlouvá P., ať spí s ním, ale on si vždycky vybere spaní s maminkou a Šárinkou ~6~. Ale uznávám, že je to v našem případě už jenom moje pohodlnost, P. míval ještě donedávna noční můry, dnes je už myslím schopný spát sám (to byl tedy vždycky, ale bylo pro mě pohodlnější být hned u ruky, než přebíhat mezi ložnicí a pokojíkem) a Š. už se taky budí jen jednou, někdy dvakrát za noc. Takže pomalu plánuju návrat do ložnice. Teď jsem ale totálně odbočila - takže i když mám někdy pocit, že by se měl muž angažovat více, tak vzhledem k tomu, jaký má D. servis se mu opravdu omlouvám. Přece jsou to naše děti a né jen moje. Já taky souhlasím s tím, že jsem na rodičáku, tudíž běžná péče o domácnost by měla být více méně na mě, ale to neznamená, že tím, že chlap vydělává peníze, tak tím pro něj jeho díl práce končí. Považuji za samozřejmé, že pokud já uspávám děti, tak mezitím muž uklidí celou kuchyň včetně hraček po dětech tak, abychom pak mohli trávit večer spolu. Zdá se mi normální, že o víkendu se o úklid bytu dělíme, že třeba manžel o víkendu uvaří, že čas o víkendu trávíme společně, nechápu proč by měl "relaxovat u PC", pokud jsou děti vzhůru.
Na druhou stranu chápu, že pokud někdo další dítě opravdu nechce, tak se nedokáže přinutit to dítě chtít, ať už by partnera/partnerku miloval sebevíc. V tom D. chápu a mám obavu, že ať mu dopřeješ sebevíc pohodlí, tak to na tom faktu, že druhé dítě nechce nic nezmění. Nevím, co poradit, snad jen nabídnout společnost, pokud by ses chtěla vypovídat, nebo se jen tak sejít, tak dej vědět, v podstatě kdykoliv můžeme přijet, vždyť je to škoda, že se vídáme tak málo, když to máme k sobě takový kousek. Moc držím palce, ať se situace obrátí k lepšímu.

No a my tedy máme pořádného mluvku, je to teda opravdu k neuvěření, jak to dítě nezavře pusu od rána až do večera. Mluví opravdu moc hezky, ještě pořád mě dokáže překvapit jeho slovní zásoba, výslovnost i úroveň gramatiky a to, jak mizerná je naše paměť v porovnání s pamětí batolat. Sice ještě donedávna si v minulém čase říkal jako by byl holka, "viděla jsem" a podobně, ale to už jsme naštěstí odbourali. Hlášky to jsou opravdu občas k popukání, ale bohužel nepíšu, což je vážně škoda, protože člověk hrozně zapomíná. Dnes večer před spaním se mě třeba ptal, jestli až jednou bude mít svoje miminko, tak jestli ho taky bude krmit mlíčkem z prsa ~6~ Na druhou stranu ať jen nechválím, tak mluvením je sice hodně popředu, ale s praktickými dovednostmi jsme pořád trochu pozadu - pořád je nejradši, pokud ho oblíkám sama a i když se dokáže vcelku bez problémů najíst, tak se rád nechává krmit ~a~ No chlap no....~;)

AsiD 110366
30.12.2013 21:00:43
Taky na Joll intenzivně myslím, protože už se pak neozvala.

Přeju vám všem klidný konec roku a do toho nového hlavně pevné zdraví vám i vašim zlatíčkům ~;((~;((~;((
Lei 37503
29.12.2013 10:57:28
Ahoj Katko a ostatní!

Tak klučičí amok si umím představit, mně stačí k představivosti ta naše jedna všehoschopná holčička :D. On si o to Štědrý večer často říká, o nějakou katarzi ~k~.

My byli přes ŠD na horách s mužovou rodinou, bylo to super, sluníčko, sníh, boby pod stromeček, běžkařská trať hned za domem a vynikající jídla...i když značně vysilující psychicky, já jsem takový solitér spíš :-D. Vrátili jsme se včera. Akorát ke konci M už hůř spala, bylo vidět, že režim jiný než domácí jí dlouhodobě moc nevyhovuje. Jo a v tomto počtu lidí se nějak nedalo uhlídat rozumné množství dárků pod stromkem (od nás měla čtyři a L jeden symbolicky, ale ostatní to navýšili a pod stromkem byla hora a to si dospělí víceméně nedávali). Takže to tam rozbalovala freneticky a samozřejmě nebyl prostor, aby si to nějak prohlídla, taky každý čekal, co jako ona na ten jeho dárek, že, tak jsem byla trochu rozpačitá, ale když jsem to skoukla druhý den, tak to nakonec bylo vesměs vše normální věci, i ruční výroba (háčkované hračky, šité doplňky do pokojíčku), žádný plast, Čína...kromě těch bobů teda :D, ale ty jsou české :). A musím na M prásknout, že dostala od O 40ti dílkové puzzle a suverénně si s ním počíná, on naznal, že ta 16ti kousková, co má, jí už nestačí, měl evidentně pravdu ~R^.

Pavouk je geniální :D. M si onehdá ráno sebrala od nosu takového cosi zaschlého (na horách samozřejmě obě chytly zelenou rýmu, zejména u L to bylo úchvatné, když pšíkla a z obou dírek jí vyhrkla zelená dálnice :D) a říká "mami, to je mrtvá nudle?" (myslela suchá :D)

Jo a nebyl tam internet, takže vám všem dodatečně přeji hodně štěstí do nového roku! Esli stihnu vyrobit PF, tak ho dám do deníčku.

A jak Joll, zajímalo by mne, jestli měli klidné svátky a vůbec jak to u nich vypadá, jestli něco vykomunikovali...

[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 22350  [Dalších 22320 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.