| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 436  [Dalších 406 >>]
Keťule 121944
30.10.2012 13:37:05
Ahojky holky,
tak hlásím, že Myšák má taky už přes 7kg. Je to síla. Zatím jsem jen kojila, ale mladýmu to už moc nestačí, tak jsem začala přikrmovat. Zeleninka apod. přijde mi to lepší než umělý mlíko.
Takže si teď "užívám" tuhý hovínka a jejich tlačení. To je fakt síla. Bobek se trápí pekelně.
Jinak s dvěma dětma je to už docela frkot. Omlouvám se všem, kdo jich mají i více a skláním se před vámi :o) já jsem ráda, když ukočíruju ty dva, manžela, domácnost a pinčes.
A co je u vás nového ? Dejte někdo echo.
Pa Ketka
anicky 131605
15.10.2012 21:50:52
Děkuji moc za rady... Snad je vše tak jak má být...Az se mi přetočí tak vám napisu kdyz se,to nakonec povedlo :-) ještě jednou děkuji oběma
Carlin 40902
15.10.2012 18:02:57
Anicky, ve 4 měsících to je úplně normální. Já chodím s dcerou na rehabilitaci (kvůli prohýbání v zádech a predilekci hlavičky) a už se na bok otáčela, ale zase přestala. A rehabilitační mi říkala, že na přetáčení na bok a záda má ještě dost času. prý až klidně v 5 nebo 6 měsících.
Když leží na zádech zvedá nožičky a sahá si na kolínka? pírá se na bříšku jen o celá předloktí nebo i jen o ruce (jako s propnutým loktem nad podložkou)?
Pokud nemá jiné problémy, tak bych na rehabilitace nešla. Oni něco najdou fakt každýmu. A cvičit Vojtovku je dost hrozný. Odnáší to psychika mámy a trochu se bojím, že i dítěte, takže bych to nasazovala až ve vážných případech. což to, že ve 4 měsících se nepřetáčí není. Dávej Aničku hodně na bříško, ať trénuje pasení koníků a ono to příjde.~R^
Martina + 2 uličníci 52257
15.10.2012 12:53:19
Ahojky, anicky já myslím, že holčička bude úplně v pohodě, jen každé děťátko je jiné a někomu to trvá trochu déle, což ovšem vůbec nic nevypovídá a tom, jak bude děťátko rychlé nebo pomalé v budoucnosti. Být tebou, tak se poradím s dětskou doktorkou. Ona tě asi pošle na rehabilitaci, kde se s dětmi pracuje většinou Vojtovou metodou. Musí se cvičit hlavně i doma. A děťátko se v pohodě srovná. Já mám teď také 4. měsíčního chlapečka a je vše jak má být,ale jeho starší bráška, tomu je teď už 5 let, tak s tím jsem měla úplně stejné problémy. Vše dělal tak o měsíc později než měl. Nějakou dobu jsme cvičili. Mě to cvičení teda moc nešlo a i se mi to moc nelíbilo,oni u toho děti pláčou, tak jsem jako prvomaminka byla na to dost citlivá. Pak jsem viděla, že se vše krásně učí, vše mu jde, jen trochu později. Po pár měsících jsem přestala cvičit úplně, nějak mi to nešlo,ale klučík se krásně vyvíjel dál a chodit začal přesně na první narozeniny:-) Je fakt, že trochu přeskočil lezení, k tomu se pak vracel. Oni to lékaři nemají rádi, dítě se má vyvíjet přesně podle plánu, jinak to má vliv třeba do budoucna na svalovou strukturu, na páteř, na bolesti zad v dospělosti,ale nic horšího bych za tím nečekala, pokud teda děťátko není opravdu postižené, což určitě není tvůj případ. Klučina je teď úplně v pohodě, naopak je v pohybu o dost rychlejší než některé jiné děti, všude leze, už v roce mi lezl na prolejzky a klouzačky :-) zase teda nerad dělá jiné věci, takové ty klidnější, třeba čtení knížek a podobně:-) Prostě 5 letý poděs:-) Takže podle mě se poraď s doktorkou a moc nečti různé rady z internetu:-) Ono se to někdy dá i špatně pochopit a člověk je z toho celej vyjevenej. Přeju hodně štěstí:-)
anicky 131605
14.10.2012 16:19:19
Ahoj, moc prosím o radu. Mám malou holčičku 4.měsíce a ještě se mi nezacala přetáčet ani na bok vždy jen s mou pomocí... Kdyz ji dám na bříško tak zvedá hlavu na 90% . Myslíte si že je to normální ze se ještě nepretaci? Mám ji nějak pomoci? Nebo dokážete mi někdo poradit jak ji to naučit? Někdo mi rika at na ní nespecham ale me to přijde divný ze stále leží jen na zádech.... Sice si občas přitáhne nohy ale nehraje si s nimi..dekuju za~o~ radu Anicku
Jana
  • 
18.9.2012 9:12:34
Carlin,
koukám,že to máte s kojením stejné jako u nás. Já mám holčičku Viktorku a asi tak do 7 týdnů jsme kojily z prsu jednoho a vždycky se nažuchla a teď od toho 8 týdne musíme kojit z obou prsů a někdy se taky tak po 5 minutách od prsa odtahuje a křičí a tak dám druhé prso a tam je to za chvilku to samé-křik a mám pocit,že by si ještě dala,ale už se zkrátka nesnaží více tahat. Ono to je údajně tím,že v šestinedělí jim to mlíčko teklo líp a nemusely se tolik snažit. No a teď už to samo neteče a musí makat a některé děti se s tím smíří,že musí více tahat a jiné ne. To bude asi zrovna u mé dcerky. Takže musíme kojit z prsů obou při jednom kojení-je to někdy sice problematičtější,ale hlavně,že to jde.
Já přes den prsa před kojením nahřívám a ono ji to líp teče a spapá toho i víc a kojíme co 2,5-3 hod. Přes noc se mi taky budí po 3 hodinách a to když byla menší,tak vydržela spinkat skoro celou noc.
Snad to do 6 měsíců vydržíme. Držím pěsti.
Carlin 40902
17.9.2012 22:11:52
Ahoj Blanko,
to jsem ráda, že jste v pořádku. A tvoje Adélka pěkně roste, to je prima, bude to určitě krásná holčička. Jinak ten fofr znám, synek je taky v první třídě a je toho fakt hodně. Ale zas je pro něj lepší, že jsem doma s Violkou, než abych ho vyzvedávala někdy v půl pátý po práci z družiny. Takhle jde po obědě domů a je rád, že má klid.
V pátek jsme byly na převážení a Violka za těch 14 dní přibrala 270g, takže je to dobrý a UM dávat nemusíme. Sice na jedno kojení nenakojím moc (tak 70 - 110 g), ale zase chce kojit častěji - i v noci po třech hodinách, takže celkem za den snad dostane dost. I když teď večer to zase končilo po chvíli pití zoufalým pláčem u jednoho prsa a po chvíli pití u druhého zase pláčem, že už není.

Ale jinak se u Violky stala obrovská změna k lepšímu. Už tak moc nepláče a i je ochotná si sama hrát na dece nebo v lehátku a být spokojená. Tak buď to je věkem a dozráním trávení, nebo křtinama~;) nebo - a to si myslí naše doktorka - tím že už čtyři týdny já nejím nic z kravského mléka. Přiznám se, že až teď si začínám miminko taky užívat a ne jen být ve stresu, kdy zase začne brečet.

Mějte se krásně!
BlankaSi 122809
14.9.2012 17:06:31
Po strašně dlouhý době Vás zase zdravím :-) Pořád jsme někde lítali a se začátkem září to je ještě horší ~o~ Starší mi nastoupila do první třídy, takže mi z toho jde krapet hlava kolem. Naštěstí Adélka je pohodové mimi - včera jsme byly na tříměsíční kontrole a na prvním očkování. Adélka má už 65 cm (od porodu se vytáhla o 14 cm) a váží přesně 6500 kg (tzn. že od porodu přibrala bez 280 gramů rovný tři kila). Stále jenom kojím (vždy z obou prsů), občas je to náročnější, ale dá se.
~t~
Lenka Au 124267
10.9.2012 12:07:07
Carlin, proč se bráníš dokrmům? Mne teda přijde, že pokud můžeš kojit a stačí to, tak nevim, proč by jsi měla dávat umělé mléko, tomu rozumim, ale kdyby to nestačilo, tak si myslím, že to není špatné. Každopádně jak píšeš váhu, tak to mi taky přijde v pohodě!
Carlin 40902
5.9.2012 16:35:43
Tak to jste mě uklidnily, že taky kojíte z obou prsů. Jak moje starší chtěly vždy jen jedno, tak jsem z toho byla taková zmatená.
Doktorka mi nabídla, jestli chci napsat dietní UM při alergii, ale já se dokrmům docela bráním. Tak jsme se dohodly, že příjdu ještě příští týden na převážení a podle toho, jak Viola přibere, buď dokrm dáme nebo ne. Ale není zas nějak malinká, ve 3 měsících má 5,66 kg. Spíš dřív jsem byla zvyklá, že přibírala téměř půl kila za dva týdny a teď za víc než šest týdnů jen 700g.
Mějte se fajn a pusinku vašim dětičkám ~3~
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 436  [Dalších 406 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.