| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červen 2012

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!
  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 436  [Dalších 396 >>]
Jana*K a sluníčka 51000
4.9.2012 10:10:54
Ahoj :-)
Já kojím z obou od začátku. Z lévého nám to teče méně než zprava a taky mám pocit, že by jsme si ještě daly něco navíc. Ale kolem 3 měsíce mi někdo říkal, že je další růstový sprint, tak miminka chtějí zase víc :-)

Hezký den :)
Jana
  • 
3.9.2012 10:30:04
Alergie se může objevit kdykoliv běhen života.
Pokud je krev ve stolici,tak by doktor měl předepsat speciální mlíčko pro děti s alergií na bílkovinu kravského mléka a jmenuje se Nutrilon allergy prev-dá se koupit i bez receptu,ale vyjde na více peněz.
Já kojím,mám holčičku narozenou v červenci a bezmléčnou dietu také držím.

Ad kojení-také jsme kojily z jednoho prsu při jednom kojení a od pátku beruška vyžaduje prsa obě. Zvážila jsem ji a z pravého si dá tak 80 ml a z levého 30 ml (tam jí to hůře teče,tak se nechce moc namahat)-mám pocit,že by si ještě dala více,ale bohužel už ji nic neteče-mám ty prsa úplně prázdný.
Já doufám,že to je jen laktační krize a že se to zase zlepší.
Lenka Au 124267
2.9.2012 23:00:25
Já nekojím už od 4 týdnů, to jsem tady asi výjimka, ale fakt to nešlo, měla jsem strašný ragády, při každém kojení jsem brečela, tak jsme najeli na nutrilon HA a jsme spokojený, teda aspoň mi to přišlo. To by se ta alergie ukázala až takhle pozdě? No a co by teda jedl, když nekojím? Už takhle mi ten nutrilon přijde docela drahý, to jsou nějaký spešl mlíka? No to jsem zvědavá co mudra vymyslí....
Carlin 40902
2.9.2012 22:18:45
Ahoj Lenko,
krev ve stolici bývá opravdu známka alergie na bílkovinu kravského mléka. Tak to možná budeme dvě, co jíme bezmléčně. Je to docela náročný. Nejen mléko a jogurty a tvaroh, ale sýry a máslo mi hodně chybí. Nebo zmrzlina nebo sušenky (mléko je skoro ve všech). Opruzený zadeček měla Violka při tom zeleném průjmu taky hodně. Doktorka nám poradila vyměnit Bepanthen za Sudokrém. Nakonec jsme to ale vyléčily mastí dělanou v lékárně na ekzém. Nemá tvoje děťátko taky ekzém nebo vyrážku? To té alergii často doprovází.
Já jsem teď bez mléka asi 12 dní a ještě to kakání není úplně hořčicové nebo vajíčkové, ale rozhodně to je spíš do žluta (světle hněda) než zelena.

Ještě jsem se chtěla zeptat - kojíte vždy z obou prsou nebo jen z jednoho? Já už v porodnici začala kojit jen z jednoho a teď se Violka skoro vždycky začne po asi 5 minutách vztekat a chce i druhé prso. Tak tedy dávám z obou, ale nevím. Obě starší jsem kojila vždy jen z jednoho. Radši jsem si půjšila váhu a zjistila jsem, že z pravého vypije vždy kolem 50 ml a z levého kolem 70 ml, takže je asi dobře, že jí dávám obě. No ale je mi to divné....
Jana
  • 
2.9.2012 10:08:06
Dobrý den Lenko já bych tu krev ve stolici viděla na alergii na bílkovinu kravského mléka a s tím by mohl souviset i opruzený zadeček. Pokud kojíte,tak vysaďte vše v čem by mohlo být něso s mléčnou bílkovinou. Po vysazení byste do týdne až 14 dnů viděla zlepšení.
Jana*K a sluníčka 51000
2.9.2012 9:31:03
Lenko, s tou krví nevím. Na opruzený zadeček, používám Sudocrem a zabírá. Na opruzeniny se zkus ještě zeptat látkařek, tady je jejich diskuze http://www.rodina.cz/diskuse2072.htm Jsou ochotné a milé a rády poradí :-)
Jo, co se týče trousení ... bobíkování, tak já dávám po ránu Marušku nad mističku a když che tak se vytrousí...většinou se nám to povede, je to lepší, protože v tom neleží. To jsem pochytila z bezplenkové metody, jinak vesele plenkujeme.
Ať vám výsledky dopadnou dobře.
Všem krásnou neděli :-)~;((:-)
Lenka Au 124267
1.9.2012 22:31:41
Ahoj, u nás taky asi nějaký průjem a ještě k tomu občas trochu krev v těch hovínkách. Byla jsem u mudry a ta udělala výtěr, čekám do pondělí jak to dopadlo ale že prý to snad je jen z toho jak moc tlačí. Tak jsem zvědavá, ale prostě je to divný. A taky má strašně opruzelej zadek, tak přebaluju snad co hodinu, myju řepíkem, mažu bepantenem, ale přijde mi, že je to pořád dost stejný. Nemáte nějaký zaručený recept? A zkušenosti s tou krví? Díky a všem přeju hlavně ta zdravá miminka!!!
Jana*K a sluníčka 51000
29.8.2012 1:06:33
Jo a kůzle si takhle pochutnává v zahrádce skoro každé ráno :-) Alespoň, že mi nebaští ty mečíky, ale mám pocit, že mu nejvíc chutná jahodové listoví :-)
Jana*K a sluníčka 51000
29.8.2012 1:04:45
Carlin, ještě mě napadlo, zelená stolice bývá, když má miminko hlad, ale nevím jaká je když je ta alergie na mléko.
A jak starší děti máš? můžu-li se ptát. Možná jejich přítomnost bude pro mrňouse rozptýlení. Naše Maruška se směje na Haninku, když si s ní povídá.
A když jsi byla těhu, neposlouchala jsi nějakou písničku častějc? Miminko by se mohlo u ní také trošku uklidnit, se omlouvám vypadlo mi jeho jméno.
Opatrujte se mi, zvládejte, myslím na vás :-)
Carlin 40902
28.8.2012 10:31:35
Ahoj Jani a Paulusko,
teda s tím kůzletem je to vtipný. Aspoň si mrška pochutnalo ~:-D.

Díky za rady a povzbuzení. Docela to teď potřebuju. Violka skoro všechen čas, kdy nespí nebo nejí propláče, takže já neustále chovám a chovám, ale to většinou taky nepomáhá. Ty chvilky, kdy se směje a kouká na hračky jsou fakt kratinký. Je to pro mě náročný a nevím, jak to budu zvládat, až budu mít po prázdninách doma i obě starší děti. Špatně to zvládám psychicky, to věčné chování řvoucího mrňouska.~n~ Neustále se utěšuju tím, že to snad jednou musí skončit.

Tip na mateřské mlíko do očí jsem neznala. Tentokrát jsme to nakonec vyřešily ATB kapičkama, ale příště to určitě zkusím. Díky moc.

Průjem už se lepší, není tak vodový a z brčálově zelené se stává olivová a zeleno žlutá. Že by přece jen ta alergie na kravské mléko? Ještě týden na dietě a pak se s paní doktorkou poradíme, co dál.

To je prima, jak vám ty dětičky pěkně rostou a dělají radost.

A jak to máte s kojením v noci?

Mějte se krásně ~3~
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 436  [Dalších 396 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.