| haha |
| • |
18.7.2005 22:28:15
Nám o rozštěpu obličeje neřekli ani prd,a jsem tomu obrovsky ráda..
Stejně bych na potrat jít nemohla,doktoři by mi to neudělali,a já bych nešla.. Takhle jsem si prožila skvělé těhotenství,skvělé těšíníčko na vymodlené druhé dítko-a dneska? Jen malá jizvička na tváři-a nic víc.. Operace byly,jsou a budou-ale když se někdo vybourá v autě,tak jich mnohdy má víc,a nikdo nad tím nepřemýšlí.. Ale asi spoustu věcí neřeším.. Iv. |
| Věra |
| • |
18.7.2005 12:43:10
Ahojky.
Mám syna s podobnou vadou, jmenující se jinak, ale je to dost podobné. Jedná se o omfalokélu. Nám na ni bohužel přišli až v 31 tt. - děs běs. Tam jsou některé orgány dutiny břišní v jakémsi vaku před bříškem. Často se tato vada kombinuje s vadou srdce a genetickou poruchou - obojí nás naštěstí minulo. naše nemoc je dle statistik 1:4000, gastroschíza 1:2000. Ani jedna není genetického základu, prostě se stane chyba při prenatálním vývoji. Prognózou je lepší co do úspěšnosti gastroschíza - schodou okolností holka z ulice toto měla také u svého syna. Naštěstí u nás vše dopadlo dobře, syn se prvně koupal ve 4 měsících a v této době byl prvně položen na bříško, vývoj skvěle dohnal, v půl roce se otočil ze zad na bříško, postavil se v 8 a půl měsíci, v této době se sám posadil a začal lézt. Bude mu 10 měsíců a máme z něj radost. Na doktory jsem naštvaná, protože to bylo veliké a měli to vidět. Když to máme teď za sebou (nikdo si nedovede představit těch bezesných nocí, těch cest, toho pláče, nadějí, zklamámí, depresí a já nevím ještě čeho) jsem za klučíka ráda. Žije zkrátka jen díky chybě? přehlédnutí? zanedbání? lékařů, kteří mi dělali ultrazvuky. A ještě něco - obě VVV nejsou indikací k přerušení těhotenství. Já se přiznávám, přijít na to lékaři dřív, není syn na světě. Ultrazvuků jsem měla víc než dost - 13.tt,15.tt,17.tt,21.tt - a přišli na to až v 31.tt!!!Grrr, co to stálo naše zdravotnictví peněz, no pak to tam vypadá, jak to vypadá. Už se nedivím a souhlasím s rušením menších nemocnic, raději si zajedu o pár km dál, kde mi bude poskytnuta bezvadná péče - i když chybička se vloudí všude. |
| Olga |
| • |
13.7.2005 19:03:27
Zřejmě to bude dědičný,ale my jsme se nedopátrali kdo to měl...a asi to už ani nezjisíme.
Já jsem prodělala na začátku těhotenství chřipku,takže to taky hodně přisuzují tomu. |
| & | 21461 |
|
15.6.2005 22:41:38
Halusko ja mam jednu lahvicku Haberman od Medely, pouzivali jsme ji mesic a pul 1x denne. Nic za ni nechci, ale nejvetsi problem je ze bydlime v cizine {Holandsko}, tak nevim kdy by se k tobe dostala a kolik je postovne. Pokud mas zajem napis mi na dool@centrum.cz
Jinak jsem se chtela zeptat< jestli Vam nekdo rikal neco o dedicnosti? Priteluv bratr i stryc se narodili s rostepem patra a nas syn se take narodil s VVV. |
| Ivča |
| • |
15.6.2005 20:17:42
Je již založeno,zatím nás moc není,chtělo by to další minimálně sympatizanty..hodily by se i aktivní rodičové hlavně z Prahy,ale pro shánění sponzorů i odjinud,aktivitě a přístupům se meze nekladou..
Můžete se pro první info obrátit na moji maličkost,budeme rádi,když nás bude víc,všechny jsme maminky "rozštěpáčků",takže můžeme poskytnout i přebohaté zkušenosti.. A budeme rádi,když se nebudete bát a příjdete-protože tím nejvíce pomůžete svým dětem.. My jsme Vaši-buďte naši..!! Iv. |
| Haluška | 11853 |
|
|
15.6.2005 18:13:05
Nevíte o někom, kdo by prodal speciální lahvičku pro miminko s rozštěpem rtu?
Díky |
| Vanka | 26819 |
|
|
11.5.2005 11:17:48
Mišule je mi moc líto čím si prošla. Budu ti držet moc a moc palce. Zítra čekám výsledky amnio - taky vážné podezření na těžkou genetickou vadu. Už jsem tak nějak připravená, že mi miminko vezmou. Ale na rozdíl od tebe mám dvě holčičky ty mě dost drží při životě.
Marči taky obdivuju, teda co si některé ženské musí vytrpět je až neuvěřitelné. Moje mladší holčička má za sebou taky vážnou operaci nohou, ale ono je to všechno jiné, když vám doktoři dokážou pomoct. |
| Olča 2 holčičky |
| • |
14.4.2005 22:55:34
To máš pravdu Ivčo.Jako holka by z toho mohla být zakomplexovaná...
Má jen to patro,čelist ne. Už jí nekojím,odstříkávat mě šlo jen 6 týdnů,pak se mi mlíko bohužel ztratilo,ale bylo to taky dost nervama... Nevíš kolik se platí za pobyt? Takže vás čeká ještě operace? |
| Ivča |
| • |
14.4.2005 21:15:52
Tak to je paráda,to je spousty problémků jako holka ušetřená..
Na roce to patro dělají v Brně,už jsem Ti psala,a pokud má chycenou i čelist,tak pak mezi 8.-9. rokem.. Pokud bys na tom roce ještě odstříkávala,tak máš pobyt jako kojící mamina zadarmo.. Pá. Iv. |
| Olča 2 holčičky |
| • |
12.4.2005 21:58:48
Ahoj Ivčo,malá má jen rozštěp patra,tak je jasný že to není vidět...:-)
Takže slepá nejseš.:-)) |
Valašský mikulášský jarmekZlín
Radniční vánoční trhyČeské Budějovice
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.