Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Ira+M(2/02)+K(1/04)+M(2/07) | 2984 |
27.5.2010 13:36:05
U nás je divné, že u mě, ani u manžela se přímo tahle nemoc nepotvrdila- manžel tedy nějaké hodnoty má taky hraniční, ale neodpovídají této nemoci.
|
Myšutka* | 94689 |
27.5.2010 13:34:02
Modřiny a občas krev z nosu, ale to bych neřešila, kdybych nebyla sama nemocná. já mám potíže při měsíčkách a to velké, takžë jsem chtěla vědět jak je na tom malá ještě než je sama dostane. U mě se hrozně dlouho pátralo, krvácela jsem třeba 20 dnů. Štěstí bylo, že jsem to jako holka měla tak 4x do roka.
|
27.5.2010 13:33:28
Ten XI by mohl být ten vWF(von Wilebr. faktor)- hodnotama by to odpovídalo tak, jak to má moje dcerka.
Jinak my jsme také zvaní po roce, omezení žádné nemá, jen jí párkrát tekla trochu víc krev z nosu Přišlo se na to uplnou náhodou při předop. vyš. na nosní mandli- nakonec jsem ji raději na ten výkon nedala. |
27.5.2010 13:30:32
to znamená, že má málo toho faktoru 11(to je jede z faktorů, které pomáhají při srážení krve)
Nevím, kolik má být hodnota- moje dcerka má F VIII 49% - správná hodnota má být 50-150 a potom nějaký vWF 42%- má být 60-120 Závěr lehká forma von Wilebrandovy choroby. Jinak má dcera nějaké potíže? A ty? |
Myšutka* | 94689 |
27.5.2010 13:26:13
Prosím, prosím, co znamená věta mírný deficit FXI 43%?
Dcera byla na vyšetření kvůli Von Willebrandově chorobě (tu mám já) a výsledkem po opakovaných odběrech je tahle věta. Přišlo mi to poštou, moc z toho nejsem moudrá. Na kontrolu je pozvaná za rok. |
petluše | 39676 |
7.6.2009 18:35:27
Jinak Lucko, znám svého manžela šest let a za tu dobu měl velké krvácení jen jednou a to po úraze a pár drobných ale jako laik bych to neoznačila jako "velké". A přitom je hemofilik typu A. Jen mě mrzí že nikam nechodí na vyšetření (nemám potuchy jestli jsou nebo nejsou nutná) prý když mu nic nechybí tak není kam chodit. Máme spolu dceru, a ani tu nechce nechat vyšetřit. Ale jinak nemá žádné problémy tak snad nám to vydrží
|
petluše | 39676 |
7.6.2009 18:29:20
Lucko jak už tu psala Silvie, pokud by tvůj manžel byl hemofilik, tvůj syn bude zdravý, dcera přenašečka.
|
Silvie B. |
• |
7.6.2009 18:26:50
Posílám dodatek - opravu. Pokud má hemofilik syny jsou všichni ZDRAVÍ, pokud hemofilik má dcery jsou VŠECHNY přenašečkami. V první odpovědi jsem napsala chybu - přenašečky hemofílie mohou mít polovinu dcer, tedy 50 na 50 , přenašečkami a polovinu zdravých a syny hemofiliky, kteří mohou být všichni hemofilici, nebo polovina synů zdravých a polovinu hemofiliků. Vždy je to ale individuální.
Omlouvám se za chybičku a snad vás má odpověď uspokojí. |
Silvie B. |
• |
7.6.2009 11:00:21
Zdravím, pokusím se vám zodpověď na Váš dotaz. I přesto , že vašemu manželovi neprováděli žádná hematoligická vyšetření a tudíž neví, zda je či není hemofilik - a kdyby čiště náhodou jím byl ,nemusíte mít obavy. Každý hemofilik má vždy zdravé syny !! Situace by se změnila , kdybyste byla vy přenašečkou, tam je to jinak. Nemoc na syny přenáší matka - hemofilik pak na své dcery (50 na 50 %). Ale synové hemofilika jsou zdraví. Mějte se hezky.
|
Lucka, 27tt |
• |
5.6.2009 9:54:56
Zdravím Vás a mám dotaz. Naše první dcera se narodila s novorozeneckou trombocytopenií, která jí byla úplně vyléčena podáním imunoglobulinů. Teď čekáme druhé, chlapečka. Můj manžel trpí občas náhodným krvácením z nosu a jeho obě sestry mají trombofílii. On žádné hematologické vyšetření nepodstoupil. Myslíte, že by mohl mít hemofílii a pokud ano, jaké je riziko, že ji bude mít náš syn?
Děkuji moc za názory. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.