| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Oblečení pro děti

(?)
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 21528  [Dalších 21508 >>]
Kopřiva Dvoudomá 34182
5.8.2025 13:22:02
No, řekněme si, že ty membránové bundy jsou tak trochu marketing.
Ano, můžou mít vodoodpudivou úpravu, takže voda steče, než aby se vsákla. To při drobném dešti funguje. Ano, můžou být i paropropustné, takže TEORETICKY propouštějí ven tělesnou vlhkost. Ale řekněme si, že aby vlhkost mohla projít membránou ven, musí být venkovní vzduch ji schopen pojmout. Když déle prší, vzduch je vlhkostí nasycený a odchod páry je tedy spíš teoretický. Ve skutečnosti teplá pára z vnitřku bundy narazí na bundu chlazenou zvenku deštěm a chladným vzduchem a místo odchodu do chladnějšího a vlhkem nasyceného vzduchu prostě normálně zkondenzuje na vnitřní straně bundy. Takže to vypadá, že bunda promokla, ale ona spíš "neprodechla" ven.

Za mě nejlíp funguje nějaké skutečně ventilované krytí, jako je volná pláštěnka nebo kupodivu v některých podmínkách i deštník (a třeba dešťová "sukně" k tomu na nohy z kusu technické textilie).
Gajka + 2 13976
5.8.2025 12:17:27
Vím, že dotaz byl na bundu...ale u nás se právě naopak osvědčila ta pláštěnka...máme takovýto typ, když je pod dešti sbalí se do malinkého válečku a dá do obalu, i když je "mokrá", je lehounká....výhoda proti bundě je to, že jsou chráněná stehna..a že to kryje i batoh..ale to jen na doplnění představy, co je vše možné :) ... https://www.e-armyshop.cz/ponco-vz-95-ripstop/?gad_source=1&gad_campaignid=21857076707&gbraid=0AAAAA-bXyhI9Hl40tXV9zJ7SkTM5tPmqZ&gclid=Cj0KCQjw18bEBhCBARIsAKuAFEZKRkbHI4m9A3jIj78Q7af6_GhQU28KZkx2V57W8cpw5qSnCMqVsJgaApfvEALw_wcB
vlad. 38059
4.8.2025 16:31:54
Mickey, díky za tipy ~R^
kysnutá knedla 99495
4.8.2025 16:16:42
Máme s mužom High Point - drahšie, ale spolehlivé.
TaJ 81121
2.8.2025 21:32:53
Mickey, díky, kouknu na to...On v tom není v dešti celý den, většinou se snaží dostat někam, kde se schová.
Dvoumama 159074
2.8.2025 20:05:07
diky, ja sice diskuti nezakladala, ale na jine znacky se rada podivam pro sve chlapy.
Dvoumama 159074
2.8.2025 20:05:06
diky, ja sice diskuti nezakladala, ale na jine znacky se rada podivam pro sve chlapy.
Mr. Miçkey 124689
2.8.2025 14:59:44
Tak 10.000 je docela malo, to je tak na prebehnuti s nakupem... 15 ci jeste lepe 20.000 a prelepeny svy+ dobre krytej zip, notabene pokud je v tom celej den a ma na zadeh batoh. 10.000 je taky odolna a nepromokava bunda, otazka je, jak dlouho ma v tom desti vydrzet, jestli hodinu ci pul dne uz je trochu rozdil. Tech 10.000 mu zacne po par hodinach provlhavat, hlavne na ramenech pod podpruhy batohu a pripadne vepredu kolem zipu, tyhle lehci bundy ho nemaji uplne optimalne vyreseny jako ty s vyssim sloupcem.

Jinak teda i tech 20.000 bund mam nekolik, lehci/tuzsi a vic odolny, na sport, bezny noseni, s normalni kapucou, s extra velkou kapucou....😅
Jednu univerzalni tezko vybrat. Moje aktualne nejoblibenejsi na leto, ktera po sleve dokonce splnuje vase cenovy kriterium, akorat teda nema ty kapsy na zip:

https://shop.tropicfeel.com/products/protravel-rain-shell-walnut-sand

20.000 vodni sloupec, odvetravani pres cely zada, pritom tenka jako kosile, takze ji s helmou nosim bez kapucy s ohrnutejma rukavama pri slejvaku+ vyssich teplotach. Na sport mam bundu Montura, taky 20.000, goretex paclite, takze malinka (cca velikost plechovky od coly), ta ma sice kapsy na zip, ale zas nema odvetravaci otvory (ale je teda fakt lehka a mel jsem ji i na behani ve slejvaku, na druhou stranu nepromokla ani po nekolika hodinach s batohem na zadech v Alpach). A je teda vyrazne drazsi...

https://lmy.de/WNjhM

A muj tip, mrkni na znacku Revolution Race, tusim ze svedska znacka..? Pomerne neznama, maji vlastni membranu- ne goretex, ktera fakt funguje (testoval jsem tu bundu ve sprse a zahradni hadici), ceny kolem 150€ i min, kdyz se trefis do vyprodeje, maji u veskeryhonobleceni vodni sloupec i propustnost. Mrknete na tu Silence bundu treba... jsou samozrejme o neco tuzsi, nez ty dve predchozi, ale fakt outdoorovy drzaky.

https://www.revolutionrace.de/herren/jacken/shell-jacken/silence-proshell-3l-jacket-men?Color=4974

(A na 172cm/ 50 kg od tehle znacky uplne klidne S, i lidi v komentarich pisou, ze ma dlouhy rukavy. Ja jsem mel tehdy na 170 cm o 20 kg vic a M mi byla i tenkrat velka plus rukavy ohrnuty~t~ s aktialnima 66 kg je pro me jako bunda nenositelna, muzu ji pouzit jako stan~t~)

TaJ 81121
2.8.2025 14:48:28
Lampetro, jenže jemu pak ty věci vypadávají, protože se mi to špatně vyndavá, právě na to vytahování věcí a zase rychlé zandavání jsou ty vysoké kapsy nepraktické...aspoň pro něj určitě.
Dvoumama 159074
2.8.2025 14:12:38
zn. Husky,volila bych min. 10tisic vodni sloupec a odvetrani. Cena do 3000 Kc
[<<Předchozích 10] Názory 1120 z 21528  [Dalších 21508 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.