| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Bipolární afektivní porucha

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1151  [Dalších 991 >>]
Líza 17721
8.12.2015 12:49:58
Šárko, "Monty, jsem cholerik a pokud má moje dítě nějakou jistotu, jsem to já."
Přesně tak to je i u nás.
margotka78 alias shit-roller 108560
8.12.2015 12:48:26
To víš, Monty, lidi ( někteří) nejsou dokonalí.
Já mám třeba úzkostnou poruchu. Stres ve mně bohužel vyvolávají i pozitivní věci. Např. před svatbou příbuzného mého muže jsem 2 dny skoro brečela. Že nezvládneme ráno vstát, adekvátně se ustrojit, se 2 dětmi vypravit, dojet na místo ( 170 km) a tak. Ve finále pak už na té akci jsem v pohodě. Nakonec pak všechno dobré - jen jsme zapomněli zamknout tomu příbuznému barák a byl 2 dny odemčený ~:-D
Jinak bych snad ani hysterka jako taková nebyla. Dám příklad- syn propadal ( už několikrát) na G z chemie. Moje matka by udělala takový hysterický výlev, že bychom na to dosmrti nikdo nezapomněli. Já scénu neudělám, jen se zeptám ,co mu nejde, řeknu, že je potřeba s tím akutně něco udělat a konám. Třeba 2 hod nad tím sedíme, učíme se, vysvětluju a pak přinese dvojku. Syn má i můj zákaz říkat mojí mámě, co mu vychází za známky, protože mi za to ty scény nestojí. Zatím nepropadl a to beru jako zvládnutý problém.
Monty 129940
8.12.2015 12:44:56
Šárko,
no já tedy choleriky vidím jinak.
Jasně, každému vyhovuje něco jiného, ale pro mne (a myslím, že i pro moje dítě) je cholerik v první řadě nepředvídatelný, nečitelný - nevím, kdy bouchne a kvůli jaké kravině. Takže bych to nedávala, vadilo by mi to.
*Šárka* 17468
8.12.2015 12:43:02
Monty, jsem cholerik a pokud má moje dítě nějakou jistotu, jsem to já.

Cholerik není jen ten, kdo řve a dělá dusno.

Viz. např. Wiki:
Cholerik je dynamická osobnost, která dosahuje svých cílů. Stejně jako sangvinik je vstřícný a optimistický. Je rozený vůdce, a to již od nejútlejšího věku. Nebývá apatický, lhostejný nebo depresivní. Má rozhodnost a silnou vůli, problémy řeší rychle. Dokáže velet snad úplně všemu, bez ohledu na znalosti prostředí a podmínky. Jeho prvotním zájmem je dosahování cílů, nejde mu o to, aby se někomu zalíbil. Je skvělý a cílevědomý organizátor. Má schopnost dokončovat větší díl práce než kdokoliv jiný. Rád překonává překážky, miluje boj a také konkurenci. Miluje krizové situace, ve kterých často exceluje.
Monty 129940
8.12.2015 12:40:00
margotko,
u nás se bohužel rozchází názory moje a exmanžela na to, co je prioritní. Nemáme nijak zásadně odlišné názory na výchovu, ale exmanžel, jak je líný, tak péruje syna kvůli úklidu a na nějakou přípravu do školy peče; mně zas až tak nevadí, že neuklízí, ale vadí mi, že je laxní v té přípravě do školy. ~d~
Anni&Annika 50178
8.12.2015 12:39:31
margotko, v prvnim manzelstvi jsem byla klasicky temperamentni cholerik, az jsem se desila toho, ze jsem cela tatinek...lec...asi toto chovani ve me vzbuzoval muj ex manzel. V tomto manzelstvi se vsem jevim jako stale se usmovajici sangvinik-flegmatik co nema s nicim problem a co se vubec nestrsuje. Vyvetluji si to tak /ze me nic nevyvede z miry, deti muzou vsechno, mame blaznive napady a kopec srandy k tomu tad..atd../, ze jsem holt umelec a ti takovi jsou~k~...no fakt nevim, jestli je tohle rys umelce~d~

Ale kolik je v populaci flegmatiků?
Monty 129940
8.12.2015 12:36:29
Val,
no to je třeba důvod, že se moc nestýkám se sestrou - ona je cholerik a nervák a my ostatní (syn, manžel, já) to blbě snášíme. Nikdy nevíš, kdy to přijde, co ji vyprovokuje k nějaké scéně nebo nepřiměřené reakci, ani nemusí řvát. ~;)
margotka78 alias shit-roller 108560
8.12.2015 12:35:21
my korigujeme. Naše výchovné metody se v některých věcech trochu rozcházejí.
Merylin5 68735
8.12.2015 12:30:00
Ani ne, vše tak nějak plyne, občas něco nevyjde, ale to je život, musí se to zkusit. Ale rozhodně nemáme blbý nápady, který je třeba korigovat.
Monty 129940
8.12.2015 12:28:34
Důvod je třeba ten, aby se dítě naučilo fungování ve dvojici, aby mělo vzor v tom, jak se k sobě rodiče chovají, jak řeší problémy, aby cítilo, že se vzájemně respektují... a aby v nich měli nějaké zázemí, nějakou jistotu.
Cholerický rodič moc jistoty nedává, zvlášť ne flegmatickému nebo melancholickému dítěti.
[<<Předchozích 150] Názory 151160 z 1151  [Dalších 991 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.