Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Martuška | 105585 |
13.1.2016 19:10:36
Kousava-kde se takovi chapi berou?!? :-D moc preju a malicko zavidim . Nemam zkusenost primo s touto dg. ale za me DITE ANO!!! Idealne teda kdyz uz tak 2, ale to uz predbiham,mas zazemi, oporu, rodinu..nikdy nevime, co a jak bude. 20℅ neni malo, ale ani moc..doktorka Te neodrazuje..sla bych do toho. A nejlip moc neodkladat. Kdyby to neslo hned. Ale moc bych se pripadne primlouvala za toho sourozence. Mam blizkou kamaradku, ktere nevadi ani tak matka psychoticka, ani to, ze se ji narodila, ale to, ze je proste "sama".
To jen muj nazor..nerikam, ze spravny. |
sylvaina | 77406 |
13.1.2016 18:43:49
Ráchel, já tedy nemám psychickou nemoc. Nicméně je i tak dost blbá, rodina se o mně bojí a musím být dosti opečovávaná. Na holky se to podepsalo jisto jistě. Ale i v pozitivním smyslu. A když jsme se o tom spolu bavily, tak jsou samozřejmě smutné, že se mnou není taková sranda, jako před nemocí. A že se o mně bojí. Ale že jsou se mnou stejně rády na světě. Já jsem vlastně taky dítě vážně nemocné ženy, která taky onemocněla ještě v době mého dětství. No jo, dědičnost. A neříkám, že to nebylo těžké. Ale měla jsem taky tátu a babi. A nebylo to úplně mínusové dětství, spíš naopak. A do budoucna mě to dost posílilo. Nikdy bych neřekla, že by bylo lepší, kdyby mě naši neměli. A dětem můžeš dát kýbl lásky i tak.
|
Martuška | 105585 |
13.1.2016 18:16:29
Jj. Zranena srnecka myslim.
|
Žžena | 83005 |
13.1.2016 18:11:42
Jistě, časově omezené, na druhé straně intenzita té pomoci (na půl roku se přestěhovat za 24/7 péčí o blízkého člověka přes půl Evropy, vlastní práci a rodinu na tu dobu prostě opustit) fakt nebyla zanedbatelná.
|
...j.a.s... | 81911 |
13.1.2016 18:09:10
Ale je fakt, že nevím, do jaké míry je reálné, aby měl člověk s bipolárkou běžný život v určitých mantinelech bez velkých výkyvů, i když pomáhá širší rodina a daný člověk není přetěžovaný.
|
...j.a.s... | 81911 |
13.1.2016 18:07:14
Ráchel, ano, děti jsou zátěž... ale taky se dovedu představit, že mohou pomoci, zvlášť když s provozními věcmi pomáhá širší rodina. Že mohou znamenat důležitý pevný bod v životě někoho s psych. onemocněním. Dávají důvod, proč se snažit, bojovat, přinášejí radost. Záleží na konkrétním člověku, co mu přináší radost uprostřed fyzického nebo psychického handikepu.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
13.1.2016 17:52:38
tak to ale bylo časově omezené.
|
Ráchel, 3 děti | 76748 |
13.1.2016 17:52:13
hele, já ti nevim... podle mě dítě spíš přinese psychickou zátěž a to říkám s tím, že svý děti miluju a jsem ráda, že je mám... akorát je mi jich občas líto, že nemají trochu víc funkční matku.
jinak já naprosto chápu, když si někdo i tak to dítě pořídí, nijak to zakladatelce nerozmlouvám. |
Žžena | 83005 |
13.1.2016 17:12:54
Máme v širší rodině případ těžké laktační psychózy po porodu, zvládli to s pomocí babičky, a pak i u druhého plánovaného dítěte se LP objevila, to už věděli co je čeká, babička se na půl roku po porodu rovnou přestěhovala k mladým (dokonce do cizího státu), aby se postarala o dítě. Ty děti jim jako rodině za to rozhodně stály, jak rodiče tak prarodiče byli srozuměni s tím, co to může obnášet a vyžadovat za nasazení.
|
...j.a.s... | 81911 |
13.1.2016 16:39:18
Ráchel, ale pokud žena není přetěžovaná a pomáhá širší rodina, tak jí dítě může pomoci i tak nějak pozitivně, ne?
Třeba se jí bude dařit lépe a nebude se časem propadat do deprese kvůli tomu, že dítě nemá. I tohle bych zvážila. 10 % dědičnost, není zas tak velké riziko a řekla bych, že vzdát se možnosti mít dítě je taky dost rizikový faktor pro psychiku. Zvláště když oba si dítě přejí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.