Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Saamajna | 115449 |
14.1.2016 8:58:08
Hele, tak co ta moje kamaradka v ruznych fazich delala by bylo na film - a jak je ji ted!
Pro predstavu jen vyber: - zkousela vydirat svyho sefa, pak dala vypoved (je leta na stejnym miste, kreativni vytvarne, hodne zodpovednosti, placena uzasne). Sef jeji vypoved strcil do supliku a po odezneni manic.faze pred ni roztrhal. - v Holandsku proti sobe behem 14denni dovolene postvala cely mensi mesto verejnymi komentari o mistnich chlapech (co po ni "slintali" a by si navzdory manzelsvi radi vrzli). A dostala tam "zakaz pristupu do mesta" . - vzala si obrovskyho dobrmana z psiho utulku a vencila zasadne navolno bez nahubku, pricemz jeji ulice je "hraci" pro deti. Uz jsem nekde psala, ze se vuci ni zformovala obcanska aktivita a tu podezrivam z tlaku na politiku - najednou se tady rychle prosadla povinnost nahubku pro psy od urcite vysky kohoutku. - v jedne fazi zmizela nekam na sever a ten vylet skoncil az jeji otec, kteryho zkontaktovala policie - a svym vlivem ji dokazal nechat "zavrit" na nejakou dobu do lecebny. Tak pokud nemas na srovnatelnou uroven ... Ale zasadni tam opravdu byl a je jeji muz, ten je proste svatej. Mmch predtim byl leta (8-9)s pritelkyni co byla starsi nez on a HIV pos. A rozesla se ona s nim. |
kousavá | 149529 |
13.1.2016 23:48:58
mandelinko, já potřebuju slyšet i názory, které se až tak neshodují s tím viděním "všechno bude gut, nic není problém", které jsou mi tak příjemné.
Takže i když se mi nečtou dobře, potřebuju je. kousavá, pak není co řešit, dítě si pořiď. nikdy není nic nalajnovaný, píšu jak to mám já, nad čím bych přemýšlela já atd. Ale, já jsem si celkem jistá např. že už bych si ani nepořídila dítě v tomhle věku, protože jsem prostě "stará" atd. Moje osobní nastavení. (psychicky se cítím jako mladice, ale děti už bych prostě nechtěla atd.) |
Lenka |
• |
13.1.2016 23:44:29
Mám BAP. Vím o tom cca 2 roky. Posledních 10 let let příležitostně léčena pro depresi. Před 12 lety porod prvního dítěte, zvládnuto bez medikace, ala bylo to náročné. Před 3 lety porod 2. dítěte, těžká poporodní deprese, 6 týdnů hospitalizace. Po roce mánie a konečně se dařilo najít správné léky. Předtím se bohužel o BAP nevědělo. Bylo to velmi těžké, ale nelituji. Velká podpora v manželovi. Pokud se rozhodnete, je dobré mít promyšlenou variantu, že nebude chvíli fungovat. Např. hlídání babičkami, sousedkou v důchodu např. i za úplatu. Hlavně si nic nevyčítat, je to nemoc a darovaný život za to stojí. Děti jsou v pořádku, stále dobře naladěni, ale samozřejmě nevím do budoucna. Ale to neví nikdo.
|
kousavá | 149529 |
13.1.2016 23:42:17
Jo, ráchel, napsala jsi mou velkou obavu
" bude mít mámu každou chvíli v léčebně, nebo tím, že "na maminku musíme být opatrní". " U toho argumentu nedokážu najít nic, čím bych ho zjemnila nebo vyvrátila. Jsem zvědavá, co mi na tento bod řekne manžel. Akorát jsi to popsala výstižněji, než bych to já dokázala. Hlavně to "musíme být opatrní" s podtextem "nesmíme zlobit, musíme být hodní, tišší, nedělat to, co by mámě mohlo ublížit". Nemyslím, že by se to nutně muselo formulovat nebo myslet tímto způsobem, ale strach z toho mám. (ha!! napsala jsem krátký příspěvek!!!) |
kousavá | 149529 |
13.1.2016 23:33:41
foxyno, jo, dlouhodobá kompenzace je přesně to, co si nedovedu dost dobře představit, myslím horizont. Kdybych se rozhodla pro dítě, vidím to asi takto. Teď si nechám změnit léky, tj. zavřít se na 12 týdnů do léčebny. Pak další minimálně dva, tři měsíce počkat, aby mi bylo doma dobře. Pak teda zkoušet početí. Nemyslím, že bychom to nějak hrotili, kdybych se rozhodla "pro". (to všechno si myslím, ale myslet znamená ho.no vědět, že.) Pak těhotenství. To už je dohromady rok a čtvrt. Pak nápor hormonů. Nedělám si iluze o kvalitě spánku a pravidelném režimu (mém).
Jsem zodpovědně schopná říct, že by dítě nejspíš nestrádalo v základním smyslu - jídlo, bydlení, aktivity, láska - to všechno dokážu zvládnout, když je mi dobře, když je mi méně dobře a i když je mi blbě. Rozhodně ale ne stoprocentně. Ke všemu se ale dokážu krátkodobě přinutit, když musím, i přes to, že jsem v pr.eli, dokážu být podivně zodpovědná. Jenže tohle dokážu teď vůči manželovi, rodičům a když je nějaký průser. Myslím, že zodpovědnost za dítě musí vybičovat k nemožnému, ale myslím. Netuším. Nevím. V takových případech mám manžela. Pokud by se něco nestalo - neopustil by mě, neumřel etc. Ale i když je to hra na "co kdyby" (kdyby chtěl odejít nebo tak), tak je toto jeden z důvodů, kvůli kterému převažuje důvod "nemít". Toto a dědičnost. P.S. pokud se ti zblázní hormony, tak do toho stejně půjdeš bez ohledu na cokoliv Právěže jdu na to čistě rozumově. Zatím. Touhu projevil můj muž. Tedy touhu typu - když to půjde, budu přešťastný. Když ne, rozhodně kvůli tomu od Tebe neodejdu. Takže tak, no. Díky za pohled na věc! |
kousavá | 149529 |
13.1.2016 22:54:02
Martuško - to je přesně vono!!! Když je mi zle, tak si říkám "doprdele, takový chlap, hodný, zodpovědný (spousta dalších superlativ :D ) a on je SE MNOU??? Nechápu." Nu a on mi řekne, že je se mnou, proto, že jsem to JÁ (to vysloví velkými písmeny :D ) a já nevím, co na to říct. Jsem s ním fakt moc šťastná. Problémy máme jenom když se mi zhoršuje stav a jsem lítostivá a říkám si "proč, to nemůže vyjít, nemůžu mu takto ničit život) - ale jsou to jen moje domněnky a zbytečně se tím užírám. Ale nemůžu si pomoct. A pak je mi zase dobře a nechápu, proč jsem byla nešťastná. Někdy si zpětně připadám jako třináctiletá puberťačka Jo a seznámili jsme se na internetu - přes seznamku :D Takže i tam se dá ulovit fakt poklad. Když si ale vzpomenu, co úchylů jsem tam potkala
No, musím říct, že Ty""s na mě až moc optimistická. Děťátko a ještě sourozenec? Pokud se rozhodnu pro, byla bych šťastná za jedno a nepokoušela bych toho nahoře ještě dalšími přáními. Ale jsi milá :) |
kousavá | 149529 |
13.1.2016 22:44:15
nodoprde.e - opravdu musí být moje příspěvky tak obsáhlé ??? Pardon...
|
kousavá | 149529 |
13.1.2016 22:43:11
Dryádo, mně se právě zdá, že co se týče případné péče o dítě v době, kdy já nebudu schopná (budu v léčebně) to máme celkem ošéfované, hlavně díky tomu, že manžel pracuje z domova a práci si může celkem rozvrhnout podle své potřeby. To vidím jako obrovské plus a kvůli tomu jsem vlastně začala přemýšlet o tom, že bych to mohla zvládnout a rozhodnout se pro. Taky babičky by byly funkční a ochotné. Alespoň to tvrdí. A jsou dostatečně blízko.
Co se týče mých stavů - tak posledních 7 let jsem naštěstí neměla takovou tu "pravou" mánii, spíš jen takové lehčí (jakože nehážu opatrnost za hlavu a nedělám věci, za které bych se musela stydět - něco jak psala Saamjana, že dělala její kamarádka). Ale. Jak už jsem psala. Já funguju, ale postupně se stav horší. Nemyslím postupně s věkem, ale s nastavením léků. Dřív jsem zhoršení stavu tajila, nechtěla jsem do léčebny ani za zlaté prase a mlžila jsem tak dlouho, dokud jsem nebyla totálně v hajzlu a zralá na sebevraždu. Nikdy bych to ale neudělala, ani za svobodna, vždycky jsem naštěstí příčetná. Takto to bylo, když jsem byla sama. Teď manžel pozná, kdy se zhoršuju a jaksi pozná i to, že už to není stav přechodný, který bychom zvládli zase zvrátit, ale je nutno zakročit. Nerada chodím k psychiatričce, takže se snažím o co nejdelší intervaly mezi návštěvami. No a když vidí, že jako ne-e, není to dobré, tak mě upozorní a sám jí volá. Taková kooperace mezi námi třemi :) No a ona buď pošteluje léky ambulantně nebo mě vyšle na hospitalizaci. Pak jsem zase gut. Jenže je to cyklus, který se opakuje. Je tam cca dvouleté období. No, moc díky za názor. Musím říct, že jsem chtěla být rozumná a brát všechny názory na stejnou váhu. Ale lhala bych, kdyby mě netěšily ty "příznivé" (i když beru na vědomí oboje) |
Saamajna | 115449 |
13.1.2016 22:03:55
Mam dobrou kamaradku (50) co zije leta s bipolarni poruchou.
Obcas si Lithium sama vysadila a to to potom bylo "toco". V posledni takove fazi pred ca 15 lety si vzala domu drogove zavislyho bezdomovce, platila za nej drahy dovoleny atd. a dokonce si ho vzala... Po odezneni ji nebylo umozneno manzelstvi anulovat (podle soudkyne (te kaceny!) ji k anulovani nuti jeji rodice - byvaly vysoky soudce a byvala ucitelka), tak byl jeste zazivnej rozvod. No a pak se dala znova dohromady s byvalym pritelem (tehdy jeste spis aferou) a nahodne s nim otehotnela. V tehotenstvi Lithium vysadila, hned po porodu zacala znova a bere dodnes. Je stabilni, chodi na terapii, manzel je uzasnej a jeji dcera (13,5) moc sikovna, vytvarne nadana premiantka tridy na gymnaziu. |
makronka | 142746 |
13.1.2016 20:52:34
Myslím, že se léčba v tomto směru za posledních 30 let hodně změnila.
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.